Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C7 omurilik felçliyim, %80 raporum %51'e düşürüldü!?

nihat8102

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
ben tekerlekli sandalyeliyim. yüzde 80 raporum var. c7 omurilik felçliyim.
vergi indirimine basvurdum. rapor geri yuzde 51 geldi. çok gülünç değil mi.
ilk işe girişim şubat 2006. bu tabloya göre 20 yıl çalışmam lazım. adil mi bu

hiç tartışmaya gerek yok.çünkü rapor oranım %40 İDİ AMA ŞİMDİ ÖZÜRLÜ DEĞİLİM %16 YA İNDİRDİLER.KİMLE TARTIŞMAK LAZIM.KARDEŞ.

iyide arkadaşla rapor oranlarınız bu kadar düşüyorsa burda şu sorular akla gelir ya iyileşme olmuş yada raporların önceki veya sonraki yanlış verilmiş

C cervical demek. Yani boyunda bulunan 7 omurun bel omurlarına yakın olan son omuru demek. Bu 7. Omurun kırılmasıyla felç olan demek. Kısacası boyun kırılması

Raporların ilki doğru kardeş. çünki ilkini hastaneden doktor kontrolu nden geçipte heyet tarafından veriliyor. Ankaraya giden raporu ankarada sağlık kurulu kişiyi görmeden ne ye dayanarak bilmem düşürüyor. Bizde bu adaletsizliği tartışıyoruz. Benim yuzde seksen raporum var. Ağır özürlü ibaresi içeren. Ben santral memuru olarak çalışıyorum. Ankaraya gıden rapor yuzde 51 olarak geri geliyor. Normal şartlar altında 51 oranında rapor alan bırı yürür vaziyettedir. Ama ben iki ayağımıda kullanamıyorum. Nıtekım ağır özürlüyüm. Buda benım emekli olma yılımı 5 yıl uzatıyor. Sorun burda

Sabahtan bir başka forumda bir şekilde kolu kopanın yerine tekrar kol çıkacak mealinde birşeyler anlatılıyordu. Yani bir nevi mucize. Açıkcası bu durumdan daha da mucizevi şeyler anlatıyorsun. Asıl mucizeyi Ankara yaratmışta bi habermişiz meğer. Omirilik felçli birisine %51 oran verdiler ya bundan daha büyük bir mucize olamaz. İşte budur, asıl bu işlem dudakları uçuklatır. Bir kalem oynatmasıyla iyileşiyorsun, ne bilim, ne ilim, ne fen, Ankara böyle yaptı yersen...
nihat8102,
İki sene sonra tekrar müracaat ettiğinde, "turp gibisin maşallah" diye yazı gelirse sakın şaşırma.

Nihat, sen büyük-küçük tuvaletini kendin yapamıyorsun ve tekerlekli sandalye kullanıyorsun, doğru mu?
C seviyesinden felç olanlara %90'ın altında rapor verilmez. Veren düpedüz edepsizliğinden verir! İtiraz et kuruma...
Acaba hastane tanı konusunda eksik bilgi göndermiş olabilir mi? Ne bilim, ya ürodinami ya da MR vb. bir tanı bilgisi iletilmeli ki kurum net karar verebilsin...

oturanboğa bende c6c7 yim.malulen emeklilik icin hastaneye başvurdum heyet doktolarını gezdim ve noroloji doktoru beni üroloji doktoruna sevk etti.üroloji doktoru ürodinami istedi ürodinami testi icin gün verdiler 9 nisan da bu testi yapacam inşallah sorunsuz bu testi yapar ve heyet girerim.sizin dediginize gore c seviyesi yaralanma larına %90 altında rapor verilmiyormuş.oluki % 90 altında bir rapor verilirse itiraz icin nasıl bir yol izlemeliyim nereye başvurmalıyım.

Hastanelerin verdiği oranlar için İl sağlık müdürlüğüne itiraz hakkı vardır.

Not: Ben her C yaralanmasında %90 verilir demiyorum. Önemli olan yaralanmanın boyutudur. Tuvaletini hissedemeyen/yapamayan, yürüyemeyip tekerlekli sandalye kullanan kişiye %90 verilmeyecek de kime verilecek? :)

seviyem c7 .hastane çıkış kağıtlarında yazan bu. boynumda platin var. tekerlekli sandalye kullanıyorum. tuvalaet konusuna gelince, sonda kullanıyorum. yalnız buyuk ve küçük tuvaletimin geldiğini hissediyorum. tuvaletimin geldiğini hissetytiğimde hemen wc ye gidiyorum.. yani hiç hasta bezi kullanmadım

bana hep %80 veriyoarlardı. yanı 5 tane cıkarttım rapor hepsi 80di.vergi ind için 51 verdiler. gecen ay da bakırköyden aldım. rapor meb e girebilmek için oradan da %63 verdiler. anlıyacağınız.. 1. dereceydim, 3. derece oldum. sonra 2. derece oldum. yani ben ne olduğumu şaşırdım. ama benım engelim ilk kaza geçirdiğim günki gıbı hıç değişmedi

demekki ankaradaki doktorlar bir cetvele göre degil kafalarına göre oran veriyor hep diyorum umarım bizim durumumuza düşerlerde anlarlar ancak

Bizim bir arkadaşın sol bacağı cocuk felcinden sonra kalçadan ayağa kadar ince kaldı, birazda kısalık var, bastonsuz yürüyebiliyor, hastane %40 verdi, Ankara ek tetkik istedi e.m.g cekildi Ankaradan rapor %60 geldi.ankara raporu 20 puan birden yükseltti.

Bence rapor oranını düşüren maliyeye itiraz etmelisin...

Üst Alt