Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C7 omurilik yaralanması hastasıyım. Sakral bölgedeki yara iyileşmiyor..?

Karadayım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Dayanamıyorum,takatim kalmadı.Bir köşeye çekilip ölümümü beklemek istemiyorum.Birşeyler yapmalıyım pes etmemeliyim kendim içinde benimle benzer sağlık sorunları olup aynı kaderi paylaşan insanlar içinde faydalı işler yapmak istiyorum.İlk olarak kısıtlılık halimden mümkünse kurtulmak bu dediğim olmuyorsada kısıtlılık halimi asgari seviyeye indirim yaşadıklarımı yönlendirmek maksadıyla zorda olsa ftr kliniklerine yatışım gerçekleşiyor ama bazen idrar yolu enfeksiyonu bazen hipotansif tansiyon düşükllüğü bazende vücudumdaki yaralar gerekçe gösterilerek kapı önüne koyuluyorum.04.03.2011 araç içi trafik kazası seviye c7 kesi yada kopuk yok sakral bölgede bulunan yara iki defa greft edildi ama yara iyileşmiyor.Ne yapacağımı bilemez oldum.

Mustafa kardesim, öncelikle cok gecmis olsun. Rabbim sifa versin. Sakral bölgede bulunan yaranin büyüklügü nedir kardes? Ne zamandan beri yaraniz mevcut? Ayrica sadece sakral bölgesinde mi yaraniz var?

Rabbim hepinize yardimci olsun ins

Çok geçmiş olsun, yara yatak yarasımı yoksa ameliyatla olan ileşmeyen yaramı.

Mustafa kardes biraz daha detayli bilgi verirseniz yardimci olmaya calisalim ins

yara sakral bölgede mevcuttu perşembe günü hacettepe plastik cerrahide ameliyat edildim boydan boya zımba dikiş atılmış resmine baktım çok iğrenç gözüküyor yara 1yıldır var ve bu 3.ameliyat oluşum temennileriniz için teşekkür ederim

yatak yarası havalı yatağım var havalı minderim var fazla kiloluda değilim ama engel olamadık şeker vb yok

turan kardeşim hassasiyetin için teşekkür ederim önermiş olduğun tedavi şeklini denedim asal hiberbarik oksijen tedavi merkezine gittim ama faydasını göremedim.yara perşembe günü flep edildi kaynamasını bekliyorum sanırım bu defa olacak kurtulacağım şuan hacetepede yatıyorum inşallah bu son olur

Mustafa kardes tekrar cok gecmis olsun. Ins Rabbim sifani verir.

Benim kardesimde de (yogun bakimda yatarken) sakral bölgesinde ve topuklarinda basi yarasi-yatak yarasi cikmistir. (
Yogun bakimda yatarken kullanilan yataklarin, havali yatagin vs iyi olmayisi ve düzenli bir sekilde hastanin cevrilmemesinden dolayi bu yaralar olusmustu) Ama cok sukur biz de yaralardan kurtulduk. Topuk yaralarini sari kantaron yagi kullanarak tedavi ettik. Cok iyi geldi. 10 gün icerisinde iyilestirdi. Sari Kantaron yagini; yara bölgesine pansuman eder gibi sürüyorsun. ayrica icilebiliyor da.
Ama sakral bölgesini de biz de bi türlü iyilestirememistik. Yara gittikce de büyüyordu. Tedavisini biz de ameliyatla gerceklestirdik. Z seklinde bir dikis atmislardi. Cok sükür o gün bugündür sorunumuz kalmadi ve tekrar yara acilmadi. Sebebini de asagida belirtecegim.

Tekrar yara acmamasinin en önemli sebebini bui sayfadan ögrenmis oldugumuz bilgilerdi:) Burda yazilanlari cok dikkate aldik. Hemen yurtdisindan ROHO yatak-ROHO minder getirdim. Yemin ederim super geldi:) Inanir misin bazen 8-10 saat bile ayni tarafina yatabiliyor. Veya saatlerce arabasinda durabiliyor. Size en önemli tavsiyem kullanmis oldufunuz havali yataklarin kalitesini önemseyin. Bir sefer alirsiniz ama cok rahat edersiniz...

Siz hangi marka havali yatak veya havali minder kullaniyorsunuz?

Allah sifanizi versin ins

Üst Alt