Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çabuk ilerliyen kas hastalığı ile ilgili önerileriniz var mı?

KÜREKÇİ

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Çok yakın akrabamın 54 yaşında hızlı ilerliyen kas hastalıyı var.Yanında olan kişiler doğru dürüs doktara getirmiyorlar yani gittikleri özel bir hastanedeki doktor bunun tedavisi yok demiş evde bakacaksınız demiş böyle kas hastalıkları hastaneye yatırılmaz demiş.Hasta konuşma kabileleytini yitirmiş hiçbir şekilde konuşamıyor vucut organlarını hareket ettiremiyor arasıra bayırdığını duğuyorum aynı apartımanda otuduyumuz için.Yanındaki kişininde doğrudürüs baktıyını sanmıyorum.Bu hastalıyın bi tedavisi yokmu ilaç tedavisi yapılmıyormu.Bu hastakılla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim

Bence öncelikle hastalıgın tam teşhisini koydurun. Kas hastalıklarının çeşitleri vardır. Genetik kas hastalıkları hızlı ilerlemez, oldukça yavaştırlar. Vucudun bagışıklık sistemi bazen kas hücrelerini saldırıyor (IBM), bu tür hastalıklarda ilerleme hızlı oluyor. Kas erimesi başka bir hastalığın sonucu da olabilir. Hastalıgın türü ögrenilmeden birşey yapılması dogru degil.

Alternatif tıptan fayda görmüş, tek bir kas hastası bilmiyorum. Daha dogrusu alternatif tıptan fayda gören tek bir hasta tanımıyorum.

Üst Alt