Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çakıştığım iş yerimden emekli olarak çalışmaya devam etmek..?

Astronot

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba , 3.dereceden özürlüyüm , vergi indirimim var..17 yıllık çalışma süresi sonunda Ocak ayında emekli olmaya hak kazanıyorum.Ancak ben emekli olarak çalışmaya devam etmek istiyorum.
Aklımda kalan sorularım ;

1- Emeklilik süresi dolar dolmaz ilk yapacagım şey SGK dan alacağım yazıyı çalıştıgım bankaya mı vericem ? Tam olarak yazıda ne yazıyor bılmıyorum. Yazıda hem çıkış-giriş yapın hemde tazmınatını ve izinlerini ödeyın mı diyecekler?
2- Şirketten ayrılmayıp çalışmaya devam edeceğim için Ocak ayına kadarkı süreye ait Kıdem tazmınatını normalde alabiliyor muyum ?

Şimdiden teşekkürler.

SGK dan alacağınız yazı kıdem tazminatı hakettiğinize dairdir başkaca bir işlemde kullanılmaz.
Çıkışınız zaten emeklilik başvurusundan önce yapılmalıdır,işyeriyle ilişik kesilmeden emeklilik müracaatı kabul edilmez.
Evet emeklilik için çıkış yapacağınız Ocak ayına kadarki kıdem tazminatınızı alıyorsunuz.
Gerçi çalıştığınız yer banka ve biliyorlardır ancak ben yine de hatırlatayım:
Emeklilikten sonraki işe giriş bildirgesinin SGDP kapsamında emekli çalışan olarak düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır.
Tekrardan tüm sigorta kolları olarak bildirim yapılır ve prim ödenirse emekli aylığınız kesilir,bunu hatırlatın herhangi bir dalgınlığa yanlışlığa meydan vermeyin.
Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun.

ufukalp kardeş bende bir şey soracagım müsadenle;
SGDP'yi ödeyip çalışmaya devam ettik diyelim sgdp pirimi işyerinden aldıgımız maaşdanmı kesiliyor yoksa emekli maşımızdanmı kesiliyor ?

Fevzi Kardeş;
emekli maaşından herhangi bir kesinti olmaz,SGDP çalıştığınız işyerinden alacağınız ücretten kesilir.
Kesilir derken de aynı maaşa sahip diğer çalışanlardan az alacağınızı düşünmeyin.
Onlardan tüm sigorta kollarına prim kesilirken sizden o kesilmeyip SGDP kesilecektir.
Hatta normal çalışandan kesilen sigorta primi işçi payı %14 iken SGDP işçi apayı %7,5 dur,yani daha azdır.

Ufukalp verdiğiniz bilgi ve uyarılarınız çok teşekkür ediyorum. Öncellikle sgk ya gidip kidem tazmınatıyla ilgili yazıyı çıkartıp bu işi garantılıyım.

Üst Alt