Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışabilir raporu alırsam işveren işe almak zorunda!?

theboy

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
15
Merhaba, Ben heyet'e girecegimde ben oradan çalışabilir raporu alacagım sanırım bu çalışabilir raporunu alırsam işyerleri mecbur almak zorunda mı kalıyorlar beni iş yerine? a101 gibi depo işlerine felan girmek istiyorumda.

theboy
Öyle bir zorunda olma durumları yok. Son karar yine işverenin ama elini güçlendirir.

theboy kardeşim senin rahatsızlığın tam olarak ne? Çalışabilir raporunu almak için tam olarak nereye başvuruyoruz bilgilendirir misin?

theboy çalışabilir raporun emekli olurken SGK tarafından istenebilir . Bir fotokopisini saklayıp muhafaza edersen emeklilik işleminde istenildiğinde elinde mevcut olmuş olur .

( Emekli olduğum dönem de 3 ayrı işyerinden çalışabilir raporunu istemişlerdi , işyeri muhasebe departmanlarından alıp SGK ya teslim etmiştim .Sistem de o zamandan itibaren değişiklikler olmuş olabilir veya SGK tarafından işi yokuşa sürmek için de yapılmış olabilir . )

Vallaha bende tam anlamıyorum bizim arkadaş dedi işde -DORLION- Engellilere calışamaz raporu verirlerse calışamaz ve calışabilir verirlerse çalışabilir ve devlet tarafından destekli oldugun için sanırım kolay işe alınma olayı varmış diye duydum :)
Mağdur çocuk Benim hastalıgım tam olarak ben lenfoma kanseriydim çok onceden tedavisini hala görüyorum kemoterapi tedavisi görüyorum birde epilepsi nöbetleri geciriyorum 1. kafa sallama 2. bayılıp düşme 3. bilinc kaybı 4. kasılma vb bu yüzdende bayadır calışamadım hastanede yatılı kaldıgım için. ve başvurdugum yer ise sağlık kurulu heyet başvurusu.

-DORLION- Kardeş ben raporumu felan aldımda internet'de gördüm özel güvenlik için başvurabilirmişim.

Üst Alt