Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Çalışamaz" ibareli rapor olması MEB sınavına girmeme engel olur mu?

Konular
62
Reaksiyonlar
0
benim raporumda çalışamaz ibaresi işaretli ama altındaki bölümde çalışamayacağı iş alanları beliritlmiş.
mebin engellli memur sınavına başvurabilir miyim.. (öğretmenlik değil)

arkadaşlar ilçe milli eğitimde başvuru olurmu?yoksa il milli eğitimemi başvuru olucak?

dostum memurlar ve hizmetli kadrolari icin calisabilir/çalisamaz ibaresi istemiyorlar. sadece ögretmenler icin çalisabilir istiyorlar ki kimsede direk calisabilir yazani göremedim.

diger arkadas icin ise basvurular il milli egitim müdürlüklerine yapilacak.

http://www.engelliler.biz/forum/ila...-donem-ozurlu-memur-alim-ilani-5148-kisi.html
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, aralarında bin öğretmen kadrosunun da bulunduğu 5 bin 148 engelli kadrosu için onay verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, çeşitli üniversite rektörlükleri ile belediye başkanlıklarına özürlülük oranı en az yüzde 40 olan öğretmen ve memur alınacak.
Devlet Bakanı Yazıcı, kadroları onaylayarak, yayınlanması Basın İlan Kurumu'na gönderdi. Kadrolar ve sınav başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Bu çerçevede, kurumdan kuruma farklılık göstermekle beraber sınav başvuruları 19 Nisanda başlayacak ve 21 Mayısta sona erecek.
Kadrolara başvurabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlar aranıyor.
Öğretmenler için ise bu şartların yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun kararı gereğince adayın mezuniyetinin, atanacağı alan öğretmenliğine uygun olması, eğitim fakültesi dışında bir fakülteden mezun olunmuşsa orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans veya pedagojik formasyon belgesi bulunması, öğretmenliğe ilk defa atanacakların, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığının memur kadroları için en az yüksekokul, hizmetli kadrosu için ise lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu olunması şartı aranıyor.
Hem öğretmen hem de memur ve hizmetli kadrosuna atanabilmek için “Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde “Çalışabilir” ifadesinin yer alması da isteniyor.
Başvuru için adayların Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan elektronik iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.
Diğer kurumlara başvurularda ise iş talep formu, başvuru yerinden veya “www.dpb.gov.tr” internet adresinden temin edilebilecek.
Adayların ayrıca bir adet vesikalık fotoğrafı ve sağlık kurulu raporunu da başvuru formuna eklemeleri şartı bulunuyor.

Rapor yeni 2006 sonra alınmış rapor fakat raporda "çalışabilir" veya "çalışamaz" diye bi ibare yazmıyor. oralar boş bırakılmış.
Burda hem öğretmen, hem memur, hemde hizmetli kadrosu diye yazdığı için ben baya şüpedeyim. inşalla bi sorun çıkmaz.
Ben yalnız öğretmenler için zannettim "çalışabilir" ibaresinin olması gerketiğini...

Sadece öğretmen kadroları için raporda "çalışır-çalışamaz" değerlendirilmesinin yapılması zorunlu. Memur ve hizmetli kadroları için bu değerlendirme şartı yok.
Yalnız, atanacağınız kadronun öngördüğü işleri yapmanıza engel bir sağlık şartınızın olmaması da şart.

rapor

oturanboğa abi arkadaşlar milli eğiitim böyle raporları kabul etmiyo diyolar..ben bir çok sınava bu raporla girdim kabul edildi..

lise mezunları hizmetli kadrosuna başvurabiliyor

Arkadaşlar raporla ilgili son durum 28 Nisanda kılavuz düzeltmesinden sonra "çalışamaz" ibareli olanları maalesef ki şimdilik kabul etmiyorlar. Ancak "çalışamaz" ibareli olanlar tamamen çalışamaz anlamında değildir. Sadece İŞ ALANI bölümünde yazan işlerde çalışamaz anlamındadır. Bakanlık burada bir yanlışlık yapmıştır. Ben dün gitim MEM'e bu konuda bakanlığa yazı yazdıklarını ve cevap beklediklerini söylediler.

Bana 4 Mayıs Salı gününe kadar haber gelir dediler. Telefon edip o gün ne gibi bir sonuç çıktığını öğrenirim.
İlk yayınlanan kılavuza göre bir ayrım yokken daha sonra gelen talep üzerine (!) yaptıklarını söyledikleri bu düzenleme, kimden ne gibi bir talep oldu da böyle bir düzenleme yaptılar konusu ise muammadır.

Bu kılavuzu hazırlayanların da atama bölümündeki memurların da dünyadan haberleri yok. Televizyonlar gazeteler bangır bangır söyledi hala bazı illerde atama bölümündeki insanlar sınav harcı olmadan kayıt yaptırmıyorlar. Kendi görevlerinden bile bihaberler.

Dünyadan bihaber yurdum insanı...

Hocam olay tamamen MEB'in bilgisizliğinden kaynaklanıyor. Söylediğin gibi işi yokuşa sürüyorlar. Hastaneye yönlendirmeleri tamamen yanlış. Raporu olan birinden ne gerekçe ile tekrar rapor istiyorlar ki. Yönetmeliğe aykırı işlem yaptrıyorlar. Sınav yönetmeliğinde böyle bir ayrım zaten yok.
O kadar engellilerin haklarını savun(amay)an dernek, kurum kuruluş v.s var kimseden de bir açıklama gelmiyor. Kardeşim bu şartı hangi kanuna/yönetmeliğe göre koymuşsunuz diye.
Sonunda ya düzeltecekler bunu ya da biri dava edecek ve onlara bir ders olacak bu durum.

arkadaş iyi bir konuya değinmiş. il milli eğitim müdürlüklerine başvuru diyor ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabilirmiyiz. meb sitesinden baktım açıklık getirmemişler bu konuya. şimdiden tşk

öğretmenlik için başvuranların için çalışabilir ifadesının olması gerekıyor mu. bir kaç yerden okudum gerekli değil denıyor. meb sayfasında net ifadeler kullansalar herkesın okuma yazması var. bu sorunlarla karşılaşmazdık. her madde yoruma açık...

Konu maalesef ki kılavuzdaki açıklamanın muğlaklığından kaynaklanıyor. "çalışamaz" ibareli olanlara bir işlem gerekmeden kabul edilir de anlaşılabilir. "çalışamaz" ibarelinin işlemi kabul edilmez de anlaşılabilir. Öyle bir cümle kurulmuş ki nereye çekerseniz oraya gidiyor. Sonra da kırk tane yorum çıkıyor konu ile ilgili.

Bakalım haftabaşı ne gösterir.

"çalışamaz" ibareli raporlarla ilgili sorunu hem MEB bilgi edinmeye hem de AKİM'e ilgili maddenin kaldırılması talebinde bulundum. Cevabı gelince sizleri de haberdar ederim.

Eski raporlardaki "çalışamaz" ibaresine getirilen yanlış yorum

Arkadaşlar bildiğiniz gibi eski ve raporlar arasında format olarak değişiklikler vardır. MEB 28 Nisan 2010 tarihinde yayınladığı ve sınav kılavuzunda yapılacak değişikliği duyurduğu açıklama ile eski raporların formatını göz önünde bulundurmamıştır.

Bir genelleme yaparak "çalşamaz" ibareli raporu olanların başvurusunu kabul etmeyeceğini belirtmiştir.

Oysa eski raporunda "çalışmaz" ibaresinin yazması ve çalışamayacağı işlerin yazması ile yeni formattaki rapora çalışamayacağı işlerin yazılması arasında bir fark yoktur. Ancak MEB bunu göz önünde bulundurmamıştır.

Bunu daha somut açıklamak için kendi raporumu buraya eklemek istiyorum. Benim 2002 tarihinde aldığım bir rapor ve "çalışamaz" ibareli ancak iş tanımında bu çalışamayacağı işler belirtilmiştir. Bu iş alanları dışında çalışabilir demektir. Böyle bir raporun sınav başvurusu yapamamasının önünde ne gibi bir engel olabilir.

Ancak MEB bir genelleme yapıp eski raporlardaki "çalışamaz" ibaresini muhtemelen yeni raporlardaki "ağır özürlü" ile eşdeğer tutup çalışamayacaklarına hükmetmiştir.

Bu konudaki yanlış uygulamadan dönülmesi için 28 Nisan 2010 yayınlanan ve eski kılavuzdaki değişiklikleri belirten (f) maddesinin bir an önce kaldırılması gerekmektedir.

Duyarlı arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum.

kb68jia9.jpg

Bu konuda muzdarip kimse yok mu. Yoksa benim raporumu hastane mi yanlış işaretlemiş. Eski raporu olanlar sizlerin raporları da bu şekilde değil mi ?

Valla bizim ikimizin rapor bir tek böyle herhalde kimseden ses çıkmyor meslektaş. Eski raporun formatından kaynaklanıyor durum.

Senin raporda iş alanlar kısmına "çalışamayacağı iş alanı" mı diyor aynı bu şekilde mi ?

Arkadaşlar yukarıdaki benim raporum gibi raporu olanların başvurusu kabul ediliyor artık. Bugün haber aldım İl MEM'den başvurumu da yaptım. Varsa sorun yaşayanlar bakanlığı aratsınlar ve düzelttirsinler sorunu. Yeni raporla uğraşmanıza gerek yoktur.

Bu başlık da miadını doldurmuştur böylelikle :)

.bare

çalışamaz ibaresi var fakat çalışamayacağı iş alanları beliritlmiş bu yüzden indirime hak kazanamıyomuyum. yoksa bununla bir alakası yokmuu.%40 süreklidir.

vergi indirimi

çalışamaz seçeneği işaretli fakat çalışamayacağı iş alanları beliritlmiş bu yüzden indirime hak kazanamıyomuyum. yoksa bununla bir alakası yokmuu.%40 süreklidir

Onunla alakası yok. Vergi indirimi alamamanızın sebebi sakatlığınız/hastalığınız uygulanmakta olan yönetmeliğe göre %40 ve üzerinde olmadığı şeklindeki bir değerlendirmedir. Demekki Merkez Sağlık Kurulu'nun açtığı fala göre çoğumuz engelli değilsiniz, ne mutlu bize.

Kabul

çalışaşamaz işaretli raporların kabul edildiğini duydum bir ara

rapor

sınavı kazanıpta çalışamaz ibaresi işareti raporu olanlar atanamıyomuş.

böle bişey varmı fakat zaten yapamayacağı işler belirtilmiş...

paranoya;
valla ben amasya il meb gıtım ve raporumda calısabılır calaısamaz ıbaresının bulunduğu yerlerde bostu hic yazmıyodu bısey demedı va sağlam oldu gum halde refekatcı ıstıyomusunuz bıle dedı ve hayırlı olsun tamam işlemlerın dedı . demekı bazı yerler kendı kafalarına göre sekıl ve yön cızıyorlar vala n yalan soyleyım raporumun tarıhıne bıle bakmadı desem :)yalan olmaz saolsun çok ince ve narın insanlardı alah razı olsun :D

Raporda calışamaz yazıyordu kabül etmediler bir ton ugrastım çalısamaz yazısı kalkınca kabül ettiler istanbulda bugun basvurdum

Yani kabül etmiyorlar arkadaşlar yarında son gün Bakalım herkes için hayırlısı

meb memur ataması

merhabalar ben meb sınavından memur statüsnde 84 puan aldım ama sağlık kurullu raporumda çalışmaz işaretli fakat çalışamayacağı iş alanları kısmıda ilgili işlerde çalışamaz yazıyor(%40) ben şimdi atanamıyacakmıyım

atamada sorun çıkarmıı peki

Üst Alt