Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışamaz raporum var. Çalışırsam haklarımı kaybeder miyim?

aybaroğlu1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben doğuştan kalp hastasıyım artı kalp piliyle yaşıyorum
sorunum şu bende ömür boyu çalışamaz başkasının bakımına muhtaç raporu var ve bu rapor sayesinde sağlık ihtiyaçlarım gideriliyor (ameliyat masrafları gibi)
her ne kadar bu rapor bende olsa da ben çalışmak istiyorum gerçekten çalışmadan olmuyor hele benim insanların boş durması inanın çok kötü bu derde bağlı olarak ruhsal çöküntü var
yüzdelik raporu nasıl alabilirim

sizde bilirsiniz ki nereye başvursanız illa %40 raporunu istiyor ben bu raporu nasıl alabilirim benim yapabileceğim işlere başvurduğumda birde korkum bu raporu alırken ömür boyu çalışamaz raporunu etkiler mi etkilerse inanın çok kötü olur benim için ameliyat masraflarını karşılama yönünden
lütfen bana yardım edin dururum kaba tabirle anlatmak gerekirse yaşar ne yaşar ne yaşamaz misali bir durum var ortada bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

Elinizdeki "çalışamaz" raporu ile bakmakla yükümlü olunan birey kapsamında ailenizden birinin üzerinden sağlık hizmeti mi alıyorsunuz?

evet hocam babamdan yararlanıyorum sağlık giderlerim karşılanıyor karşılanıyorda iş konusunda tıkanıyorum o raporada birşey olsun istemiyorum çünkü gerçekten alması zor sadece isteğim yüzde 40 raporu almak ozaman kendim yapabileceğim işlere başvurabilirim...

Bu durumda hiç riske girmeyin derim. Çalışmak için alabileceğiniz herhangi bir yeni rapor ya da sigortalı çalışan olarak yapacağınız herhangi bir kayıt hem sizi babanızın sağlık güvencesinden düşürür hem de geri dçönmek istediğinizde sgk çok zorluk çıkartır.

Şundan emin olmadığınız sürece riske girmeyin: Şu anda çalışmak için bir rapor alsam da, istediğim zaman yeniden "çalışamaz" raporu alabilirim. Sakatlık oranı cetveli'ne göre "çalışamaz" raporu almama engel hiç bir durum yok"

Bundan eminseniz, çalışmaya başlayabilirsiniz bir şekilde. Çalışmaya başladığınızda babanız üzerinden aldığınız sağlık hizmetini sigorta müdürlüğüne gidip sonlandıracaksınız... Sonra, bir şekilde yeniden başvurduğunuzda da yeni bir sağlık raporu ile aynı yere başvurup babanızın sağlık hizmetinden yararlanmak isteğinizi ileteceksiniz...

hocam birde şöyle birşey var ben dün bağlı bulunduğum hastenin sağlık kuruluna gittiğimde derdimi anlattım bana dilekçe doldurtdular maluliyet iş derecesi diye bu ayın 11 ne gün verdiler söylediğimde bunları etkilemez sadece iş derecesi yazılır dediler acaba olumlu sonuç çıkarmı

İnanın bilemiyorum... Ama şunu düşünün: Siz sigortalı bir işte çalışmaya başladıktan 30 gün sonra kendi sigortalılığınız üzerinden sağlık güvencesine kavuşacaksınız. SGK bunu anında fark edecek ve babannızın üzerinden sağlık güvencenizi iptal edecek (siz bunun olmasını sağlamakla da yükümlüsünüz.). Sonra olası bir geri dönüşte de "çalışamaz" rapor alabilmeniz şart.

Sadece iş için verilecek raporda nasıl bir ibare ve oran olur, onun sgk'ya sıçrama şansı var mı, bunları bilemem. Ne desem yanlış yönlendirmekten korkarım... Yukarıda yazdığım gibi, şimdi alacağınız raporun bir önemi yok, yeter ki yeniden babanızın üzerinden sağlık güvencesine dönmek isteyeceksiniz ya, işte o zaman "çalışamaz" raporu alabilecek misiniz, önemli olan bu.

tabi ki alamam kolay kolay benim derdim sadece o yüzde ibaresini görmek göstermek iş yerlerine sigorta bana kesinlikle olmaz çünkü bu sorundan dolayı bende istemem yani sigortalı olmak ama yaşadığım duygular bilmiyorum doğrumu yapıyorum çalışmayıda çok istiyorum böyle devam edince ekstra hastalıklarda çıkıyor eğer bu işte olmazsa en yetkili kişiye gitmeyi düşünüyorum hocam verdiğiniz bilgiler için sağolun derdi paylaşmak gerçekten çok güzel bir duygu her ne kadar çözümlenmesede tekrar sağolun...

Üst Alt