Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışamaz raporumu iptal ettirmek ve çalışmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

alenot

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2008 yılında TSK'DAN Kronik Psikotik Bozukluk(Şizofreni) teşhisi ile malülen emekli edildim.(TSK'da görev yapamaz.Silahına ve ehliyetine el konulması ve vasi tayini gerekir). GATA bu raporu verirken beni muayene dahi etmedi.Hastaneye yatırmaya çalıştı.Ben kabul etmedim.34 ay raporlu kalmıştım.Sanırım ona istinaden beni emekli ettiler.İtiraz ettim.Ankara mevki hastanesi de muayene dahi etmeden aynı kararı verdi.

Şu an hastalığımla ilgili sadece ayda bir iğne vurunuyorum.8 yıldır hiçbir şikayetim yok.Emekli olduktan sonra evlendim.Özel bir dersanede ingilizce öğretmenliği yaptım.3 yıldır da küçük bir markette çalışıyorum.Anormal hiçbir durumum yok.Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine 3 ayda bir iğnemi yazdırmaya ve kontrole gidiyorum.Doktorum ehliyetimi alabileceğimi söylüyor ama Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi muayene dahi etmeden GATAnın raporuna istinaden hiçbir sürücü olamaz raporu verdi.200 lira da para aldılar.Hizmet sürem az olduğu için maaşım düşük.Özürlü kimlik kartı çıkarmak için hastaneye başvurdum %80 rapor verdi.Tedaviyle çalışamaz yazdı.Ama ben yıllardır çalışıyorum.Devletimizin işleri neden gerçekle uyuşmuyor?

%90 olsa raporum eşim araba alabilecek.Özürlü kadrosunda çalışamıyorum.Ehliyetimi alamıyorum.Oy kullanamıyorum.Her kapı yüzüme kapanıyor.Benim asıl istediğim tamamen sağlam raporu alıp vasiliğimin iptali ve ehliyetimi geri almam.Olması gereken bu bence.

20 yıl önce bir rahatsızlık geçirdim ama ağır değildi.Ve o dönemin şartları beni hasta etti.Orduda 28 şubat sürecini yaşadım.Gizli gizli namaz kılıyordum.Namaz kılanları atıyorlardı.Takip ediyorlar mı dinliyorlar mı, izliyorlar mı derken hasta oldum.

Şimdi arkadaşlara sorum şu:Bu rapordan tamamen kurtulup haklarımı geri alabilir miyim?Alamazsam özürlü kadrosunda devlette veya özel sektörde çalışabilir miyim?1975 doğumluyum.

Son düzenleme:
çalışamaz raporu olan engelli çalışır raporu alabilirmi

çalışamaz raporu var 14 sene önceden çalışabilir raporu alırmı kişi işe girerse sgk dan 14 sene boyunca aldığı ilaç vs. Gibi kullandığı malzemelerin parası faiziyle geriye dönük istenirmi hani sen çalışamıyodun diyerek

sayın alenot malunen emekli olduğun için devlet senin çalıştığını tespit ederse şimdiye aldığın bütün maaşı yaptığı bütün masraflarını senden faiziyle geri alır.bırak raporunu iptal etmeyi çalıştığını tespit ederse sana ağır bir fatura çıkarırlar.gerisini artık sen bilirsin

Asıl ben maaşım yarıya düştüğü için şimdiye kadar ki paramı faiziyle geri alırım.malülen emekli olmayı ben istemedim ki.Ben görevime devam etmek isterdim.

Üst Alt