Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan ablama benim raporumla vergi indirimi yapılır mı?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
Merhaba raporum yuzde 45den yüzde 80 e cıktı. Çalışamıyorum. Çalışan ablalarım benım raporla maaşında artıs olurmu. 2022 yardımıda alamıyorum.

HAYIR OLMAZ DİYE BİLİYORUM.Çünkü çalışan siz değilsiniz.size ait bir raporu başkasıymış gibi olmaz.

Mesela çalışan eşiniz varsa onun yararladığını biliyorum ama abla kardeş yararlanırmı o konuda bilgim yok..

Engelli İndiriminden Engelli Yakını Olan Çalışan Da Faydalanabilir mi?
Yaygın bilinen, engelli çalışanların engelli vergi indiriminden faydalanmasıdır. Oysa ki, bu indirim sadece çalışanın kendisi engelli olduğunda uygulanan bir indirim değil, çalışanın bakmakla yükümlü olduğu kişilerde engellilik oranı %40 ve üzeri olan varsa o kişiler için de uygulanabilmektedir. Ücretlinin bakmakla yükümlü olduğu çocuğu veya eşi engelli ise, ücretlinin bordrosunda bu indirim uygulanabilmektedir.

SGK’ya göre bakmakla yükümlü olduğu annesi, babası, eşi veya yaş sınırı olmaksızın çocukları engelli vergi indirimi kapmasında değerlendirilmektedir. Eğer bu kişilerden birisi %40 veya üzerinde bir oranda engelli ise, çalışanın bordrosunda (vergi dairesine başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra) vergi indirimi uygulanabilmektedir.

mistir_spak eş veya çocuk olursa oluyor da kardeşte olmuyor diye biliyorum. bizim bir arkadaş vardı işb yerinde. çocuğu diyaliz hastasıydı onun raporu ile vergi indirimi yapıyordu ama bu sadece vergi indirimi için. erken emeklilik hakkı olmuyor

mistir_spak Üste yazdık ya kardeş biribirinizi ''kanunen'' bakmakla yükümlü olmanız lazım.

Kardeşler Bakmakla Yükümlü Kişiler Arasına Girer Mi?

Kardeşlere bakmakla yükümlü olmak SGK kapsamında kabul edilmemektedir.
Kardeşlerin engelli ve bakıma muhtaç olmaları halinde Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Esaslarının Belirlenmesine ilişkin yönetmelik kapsamında değerlendirilerek bakmakla yükümlü olunan kişiler arasına alınabilmektedirler.

Üst Alt