Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan bir engelliye 'ağır özlürlü' diye rapor verilir mi?

cafer1453

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 657 ye tabi devlet memuruyum.%82 oranında engelliyim.Bana bakım parası olur mu?
Bir de çalışan bir kişi 'ağır engelli'raporu alabilir mi?

çalışıyorsanız bakım parası alamazsınız diye biliyorum

Çalışan engelli bir kişiye doktorlar AĞIR ENGELLI ibâreli bir rapor verebilir (çalışamayacağını varsayarak) ama çalışan bir kişi EVDE BAKIM MAAŞI alamaz. Çünkü sistemde SSK lı çalışıp gözüktüğü için.

tamam çalışabilecek gücü olan bir engelliye.Ben bu açıdan sordum.

ben senın yerıne olsam karıştırma ortayı derım.. %80 vergı ındırımden 440 para alıyosundur..herşeyden ındırımlı faydalıyosundur. bakım almk ıstıyosan emeklıgını bekle ondan sonra bakım hukumlu alma sorunu çöz derim..yanı bılıyorm senn zor olur ama kendıne cesaret ver kendıne bak emeklıgıne kadar ..

vergi indiriminden nasıl 440 tl para alabilir yaa yook böyle bir mantık keşke öyle olsa

Birinci derece engelli biri için 880-TL vergi matrahı varsayımı üzerinden gidersek.
880 x 0.15 : 132-TL 1. derece engellinin maaşına yansıyacaktır.
İkinci derece engelli biri için [40-TL[vergi indirimi üzerinden gidersek :[[40 x 0,15 : 66-TL[2. derece engellinin maaşına yansıyacaktır.[[çüncü derece engelli biri için [00-TL[vergi indirimi üzerinden gidersek :[[00 x 0,15 : 30-TL[3. derece engellinin maaşına yansıyacaktır.]

http://www.engelliler.biz/forum/sak...68-2015-yili-sakatlik-indirimi-tutarlari.html

Üst Alt