Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan emeklilerin emekli aylığında bir kesinti yapılıyor mu?

green_eyes1453

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar.

Emekli oldum birkaç ay evvel. Lakin malumunuz bağlanan emeki maaşları geçinmeye yetersiz. Bana 1265 tl emekli maaşı bağlandı temmuz zammı dahil. 50 tl de ek ödeme ile toplam 1315 tl maaş alıyorum.

Tabi yetmediği için özel sektörde bir işe başvurum kabul edildi. Bugun sgk dan şöyle bir mesaj geldi. " Sayın .... 4A KAPSAMINDA SİGORTA TESCİLİNİZ Zorunlu Sigorta SİGORTA KOLU KAPSAMINDA 27.09.2018 TARİHİNDE YAPILMIŞTIR "

Bu şimdi benim emekli maaşım kaça düşecek demek oluyor ?

Çalışan emeklilerden emekli maaşlarında bir kesinti oluyor diye biliyorum. Bu konulara ve oranlara hakim arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

Ayrıca bilen varsa beni çalıştıran şirket devlete sigorta destek primi olarak aylık kaç tl ödeme yapacak.

Not: Şirket asgari ücretle işe başlattı. Ayrıca prim de alacağım. 600-700 tl civarı denildi.

Bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

green_eyes1453 mrb
Özel sektörde tekrar işe başlamada işveren
(SGDP) ödemeleri yaparak emekliden hiç bir kesinti
Yapılmadan işe başlama ulur emekli maaşından da hiç bir
Kesinti olmaz son çıkartılan yasa ile
Burada önemli olan iş yerinin sgk emekli çalışan olarak giriş yapıp bildirmeli.

Bende emekli olduğum halde aynı yerde çalışıyorum hiç bir kesinti olmuyor içiniz rahat etsin

umut2135

Teşekkürler . Peki işverene sormadan sgk ya emekli çalışan olarak giriş yapılma durumunu nasıl teyit ettirebiliriz ? Bunun yolu yordamı nedir ? Gelen sms zorunlu sigorta dediği için aslında ben işverenin emekli girişi yaptığını düşündüm ama emin olmak da fayda var. Alında kurumsal firma olduğu için hata olmasını beklemiyorum lakin malum burası Türkiye.

İtimat güzeldir kontrol esastır sözüne inanırım.

E-Devlet'te "SGK Tescil Tescil ve Hizmet Dökümü" sayfasından kontrol edebilirsiniz.
4A Tescil Bilgilerinde durum pasif olması lazım.

e devlet de bı b

4A Tescil Bilgileri
4B Tescil Bilgileri
4C Tescil Bilgileri
Banka Sandığı Tescil Bilgileri
4A Sicil No

Durumu Aktif
İşe Giriş Tarihi 01.06.1995
Uzun Vade Gün Sayısı 7124
4A İptal Sicilleri
4A Tescil Bilgileri
4B Tescil Bilgileri
4C Tescil Bilgileri

Banka Sandığı Tescil Bilgileri
Adı Soyadı
4A Sicil No
Durumu Aktif
İşe Giriş Tarihi 01.06.1995
Uzun Vade Gün Sayısı 7124
4A İptal Sicilleri

E-Devlet'te "SGK Tescil Tescil ve Hizmet Dökümü" sayfasından kontrol edebilirsiniz.
4A Tescil Bilgilerinde durum pasif olması lazım.

e devlet de aktif yazıyor. Ne demek bu ?

Girişiniz yapan bölümle iletişime geçin.
SGK girişinizi normal yapmış olabilirler.
Aylığınız kesilmesin.

BuTcHeR

Sgkden maaşın kesilip kesilmediğini sorgulatmak mümkün değil mi ?

Çağrı merkezi vs bir birim yok mu bu bilgiye ulaşmak için kısaca

Üst Alt