Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan engelli Evde Bakım aylığı alabilir mi?

ea37

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Çalışan özürlü evde bakım ücreti alabilir mi.Bilgilendirirseniz sevinirim

Alamaz çünkü bakıma muhtaç özürlü maaşı alabilmek için yatalak olman gerekiyor hiç bir yerin tutmayacak o şekilde alabilirsin ancak heleki birde sen çalışıyormuşsun alman imkansız..

% 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporunuz varsa ve hanede kişi başına düşen gelir 467 TL'yi geçmiyorsa, çalışması engel değil Evde Bakım aylığı için başvuru yapabilir, eve gelecek heyet tarafındanda bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğu yönünde görüş bildirilirse alabilir.

Alır tabi arkadaşım neden bilmeden konusuyorsun eğer gelirin kişi başı tam rakamı bilmiyorum ama (450 civarı) altında olursa hem çalışır hemde evde bakım maaşı alabilirsin.evde bakım maaşını hak edecek derecede özürlü olman şartını taşıyorsan.

kelebek sizinkadar bilgim olmayabilir bu konuda ama çevremden örnek verebilirim size bi yakınmız evde bakım maaşı alıyordu ona bakan kişi part time bir işe girdi aldığı maaşta aylık100 tl yi bulmaz hemen maaşını kestiler gerekçede neymiş biliyormusun sen nasıl olurda bakmakla yükümlü olduğun kişiyi evde yanlız bıraıp işe gidebiliyorsun dediler demekki bakıma muhtaç değil sizin hastanız dyerek maaşını kestiler bizzat yakın akrabamız anlattı bunu bize
BEN DAHA GEÇENDE GİTTİM BAKIM PARASI İÇİN RAPORUMA İTİRAZ EDECEKTİM AĞIR ENGELLİ KISMINA İTİRAZ EDECEKTİM ORADA Kİ MEMURLARIN HEPSİDE BAKIM PARASI ALABİLMEN İÇİN SU BARDAĞINI TUTAMAYACAK DERECEDE OLAMAN GEREKİYOR DEDİLER ÖYLE KOLAY DEĞİL YANİ BENİM RAPOR ORANIMDA 100 DE 64 GÖRME ENGELLİYİM İSTERSE GÖZLERİN HİÇ GÖRMESİN İSTERSE RAPOR ORANIN 100 DE 100 OLSUN DEDİLER YATALAK OLMADIKÇA BAKIM PARASI ALAMAZSINIZ DEDİLER HASTANEDKİLER VE BAŞHEKİM YARDIMCISI...

Ergün ben zaten tam olrak biliyorum demedim yaşadıklarımı yazdım devletin kurumlarından bana söyleneni ve deneyimlerimii paylaştım arkadaşın önü açık istiyorsa gider bakım parası için başvurabilir belki alır eğerki alırsada lütfen burada paylaşsın ben kendisini emsal gösterip raporuma itiraz edecem..

TOLGA_HAN;
İki konuda da doğru bilgi vermişler, ama bizim yukarıda bahsettiğimiz konu sizin söylediklerinizden farklı. Evet bakıcı çalışmaya başlarsa bu tamamen heyetin insiyatifindedir.Çünkü bakıcıya 7/24 saat bakım hizmeti sağladığı gerekçesiyle ödeme yapılır. 7/24 saatlik bakım hizmetini aksatmayacağı yonunde Bakım Hizmeti Degerlendirme heyetini ikna etmesi ve bu konuda olumlu görüş almasına baglı her şey. Eğer heyet bu konuda olumlu goruş bildirmezse evet, bakım aylıgı kesilir. Bakıcı değişikliği yapabilirlerdi.
Eğer bakacak kimse yoksa, bakım hizmetini aksatmayacak şekilde çalışmaya mecbursa,ve bunu istiyorsa kesinlikle Kurum'dan görüş alması ve onların görüşü doğrultusunda hareket etmeliydi.
Ama Kurum'a bildirmeden ve onlardan görüş almadan böyle bi işe kalkışmışlarsa ve onlar tespit etmişlerse isterse bakımını aksatmasın yinede kesmişlerdir..
Ağır özürlülük konusundada söylenilenler doğrudur,
ilgili Yönetmelik "ağır özürlü" tanımını şu şekilde yapmıştır:

"MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı % 50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri,"

Sizin raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi olsa dahi eve gelecek heyet tarafındanda bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuz yönünde, yani başkasının yardımı olmaksızın ihtiyaçlarınızı yerine getiremeyeceğiniz yönünde görüş bildirilmesi gerekir.

Ama yukarıdaki konu bunlardan farklıdır.

Abi adam çalışan engellinin bakım parası almasından bahsediyor kanun diyor ki yatalak olacak siz diyorsunuz ki çalışsada bakım maaşı alabilir diyorsunuz bir çelişki mi var bana mı öyle geliyor yatalak birisi nasıl çalışabilir?

Üst Alt