Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan engellilerin yararlandığı haklar arttırılmalı..?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar size şöyle açıklama yapayım

ben diabet ve çölyaktan % 40 engelliyim ve çalışmaktayım. devletten ne bir maaş türü birşey ne de araç alımı konusunda bir indirim ne de bir ayni yardım almaktayım. hiç birşeyden faydalanmamaktayım.
sizce bir maaş konusunda yardımcı olunması gerekmez mi engellilere çalışan engelliler emeklilik için vergi indirimi belediyeden beyaz kart özel sektördende internet ve telefon (bunların indirimi tartışılır) dışında bir yardım alamamaktadırlar
sizce de öylemi bazen kendimi moralsiz buluyorum çaresiz hissediyorum yaş 35 işe de alımlarda alınmıyor yeni başvurularda bi gariplik yok mu bu işte eksiklerimi düzeltebilirsiniz yada çaresi varsa paylaşabilirsiniz

yapacak bişey yok......son torba yasada haklarımız genişlesin diye buradan mail attım sizlerde gerekli makamlara mail atın diye......mail atmışlardır diye düşünüyorum......ama değişen bişey olmadı......bizi yönetenlerin karar vereceği bir durum bu....bizi fark etmeleri için yakınlarında bizim gibilerin olması gerek bence.malesef ki böyle

öncelıkle devlet hıc bırsey vermez...sadece hak verır.. siz ise o hakkı ayağınıza beklemeyın gelmez...siz o hakka gidecek ve yararlanacaksınız olay budur...

.ınternet 45 telefon 10* tl engelllıye en ucuzu toplamda 55 tl normal olsa 70 80 edıo..sınırsız ınternetten bahsettım....istanbul içi ucretsız ulasım otobus vapur tramway..sehırler arası 0 ındırım..tramway P ındırım.ucak ındırım ..su faturası %40 ındırım kendı ustune olursa..engelli kartı göstermek şartı ıle..

ve en onmlısı işkura kaytlı olupta güzel bır yerde ıse başlamak cok kolay ..çunku 50 kişi çalıştıran bır iş yerınde zorunludur bu..hayata küsmemeliyiz..azimli ve istikrarlı olmalıyız.ınanmalıyız ve başarmalıyız..oyle evde oturarak ekmek azıma gelsın olmaz arkadaşlar..ınanın ve başarın.bn suan ozel bı hastaneye gırdım nişantaşında engellı kadrosunda.satıl alma bolumundeyım çok onemlı ıs yapıorm.masa başında mılyarlık ısler bıtırıyorum ısallah 1 2 sene sonra maaşım 3 4 mılyar garantı.çunku hastane satıl almacı cok aranıor ve ısı bılmek lazım..kafanı kullan krallar gıbı yasa..önce azim arkadaşlar.evde oturup sitem etmeyın araştırın istekli olun ve başarın .kapiş ;)

sinan olayı ya idrak edemedin yada farklı anladın kusura bakma kimse yerinde yatarak birşey beklemiyor en azından kendi adıma konuşayım ben ,
benim demek istediğimi şöyle anlatayım çalışmayan ,yada %80 engellilere yada ortopedik engellilere kullanabilecekleri bir hakları var ben iç hastalıklarından engelliyim benim kullandığım haklar sadece emeklilik için ve yukarda belirttiğim şeyler bundan bütün engelliler faydalanabiliyor ama benim gibi engelli olanlar diğer haklardan faydalanamıyor bu haklardan devletin bütün engellilerin faydalanmasını sağlamak duyarlılığıdır çalıştığı için maaş alamaz %40 engelli ve ortopedik engelli olmadığı için araç alamaz vs vs . gibi uzatmayayım ha belki haksız sam tamam ama tüm verilen hakların bütün engellilerin suistimalsiz faydalanması gerektiğidir

Saygılarımla

Engelliler içinde bir kere ayrım yapılıyor zaten.
Ben ÖTV'siz araba alamıyorum mesela. Bana diyorki ya ortopedik engelli olucan yada %80'den fazla raporun olucak.

Arkadaş Sen benim raporumu maliyeden onaylamışsın, başbakanlık engelli kartı vermişsin ee araba alayım olmaz.

evet bende aynen bunun gibi olan şeylerden bahsediyorum insan zaten engelli iç hastalıklarından rahatsız yürümek bir o kadar rahatsız edici atıyorum sadece örneklemek için çalışan engelliye verilen haklar azdır kesinlikle çalışıp zaten bir o kadar hayatın zorluğuna katlanıyorlar engelleri bir taraaftan derken neymiş sen çalışıyosun şundan faydalanamazsın sen ortopedik engelli değilsin araç alamazsın gibi vs vs arkadaşlar hiç kıyasladınız mı yani bir borcun altına girmemiş olsaydım çalışmayan ortopedik engelli olmayı tercih ederdim onlara verilen haklar fazla demiyorum ayrım yapılan engelliler arasında diğerleri mağdur edilmektedir benim dikkat çekmek istediğim konu burası engellilere verilen yüzdeyi belirledin zaten tüm verilen hakları genişlet yok ona göre yok buna göre indirim düzenleme arkadaş tam davalık bir konu insan haklarına gitsen devletten sülaleni geçindirecek para kazanırsın gibime geliyor bir eşitsizlik var ama ayrıntıyı açığa çıkarmak daha akıllı insanlara ve daha mücadelede güçlü insanlara görev düşmektedir diye düşünüyorum sizcede doğrumudur

Üst Alt