Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan özürlüler hangi gerekçeyle işten atılabilir?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,ben 1999dan beri işkur vasıtasıyla ôzel şirkette 52ki rapor oranımla ôzürlü kadrosunda çalışıyorum
bodro askari ücret ama bodroda sakatlık indirimi yok yazıyo
bu işyeri beni kafasına göre atabilir mi
böyle bidurum olursa neyapmam lazım

saygılarimla

kafasına göre atamaz.

atıyorum şirketinizin kadrosu 400 personel çalıştırıyor. ama kriz vurdu 200 kişiye indi. şirketin kadrosu %50 düşüş oldu.
400 personellik şirketin engelli kadrosunda 12 engelli çalışır. 12'nin de %50 si düşer. yani 6 engelli personele düşer.
bu durumda çıkarılan engelli ve normal personellere de tazminat verilir..

teşekür ederim bir somda şöyle abicim benim bodrom askeri ücret 82vergi indirimi ama sakatlık indirimi yazan yerin karşısında yok yazıyo bunuda aydınlatırmısın nasıl oluyo buişler teşekür ederim.

iş yerinizin bulundugu vergi dairesine başvurup .sevk alacaksınız,ordanda hastaneden yeniden rapor alip.işinizi biraz daha saglama alacaksınız.vergi indirim hakkınız size kesinlikle fayda sagyalayacakdır.

ben özürlü kadrosundayım ama vergiden muf olamadım rapor düşürüldü 1999da girdiğim için özürlü kadrosundayım ama iş vergi indirimine geldimi raporum düşüyor

Bu durumda sakatlık indiriminden faydalanamamanız normal,şirket kafasına göre vergi indirimi uygulayamaz.

abicim şirket yaklasık 900kişi ben 1999da özürlü olrak işkur tarfından gönderildim halada işçi alıyo şirket yani beni hangi şartlarda atar diye merak ettim sağolasın.

yine söylüyorum

özel sektörde özürlü çalışan ve başından böyle olylar geçenler ve konuyu bilenler varsa cevaplasın LÜTFEN. engelli kodrosunda çalışan bir engelli işten fasına göre atılırmı atılırsa hangi şartlarda yada neye dayanarak atılmaz tazminat konusuna girilmesin neden atılmaz güvencesi nelerdir TEŞEKÜRLER.

4857 sayılı yasanın 25. maddesi "İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı"nı düzenler.

Üst Alt