Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan özürlülerin af kapsamında üniversite eğitimine devam etmesi için kolaylıklar?

asakkaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Özürlüler haftasında bende bi olayımı anlatmak istedim.1996 yılında rahatsızlanarak 3 sene hastanede yattım ve okuduğum matematik bölümünü bıraktım. 2002 yılında engelli kadrosundan memuriyete okuduğum ünv. başladım. af kanunu çıkınca kaydımı yaptırıp rektörlüğe gece biriminde çalışmak istediğimi öğrenci olduğumu bildirdim (birçok gece bölümümüz mevcut). fakat rektörlük isteğimi sebeb göstermeden reddetti.
13 yılda derslerin değişmesi bazılarının kaldırılması hastalığımdan dolayı bütün dersleri bir seferde vermem gibi zorluğunu düşünürken okuma isteğimi tamamen yok saydılar. kurum avukatıyla görüşmem sonucunda af öğrencisi olduğum için mahkeme yolu ile de bi sonuç alamayacağımı öğrenince boşu boşuna ders kayıt ücreti (2 kez) yatırarrak hem maddi hem de piskolojik olarak çok etkilendim.
şu an kurumda çalışma isteğim bile kalmadı. kurukum muavfakatta vermediği için çok kötü ve sıkıntılı bi ortamda çalışıyorum.
benzer konuda bilgisi olan yardımcı olacak arkadaşlar varsa yardım ederlerse sevinirim....

Bu konuda bir düzenleme bilmiyorum. Basit bir iyi niyetle çözülebilecek bir sorun aslında. Kurum gece mesaisi yazsa kayba uğrar sanki! Ama işte, bizde bürokrasi içinde kan dolaşan insanlardan değil, tunçtan heykel kıvamında olduğu için!
Başbakanlık'a yazsanız belki bir kolaylık ayarlayabilirler mi diye düşünüyorum...

Asakkaya,
Üniversitelerin, bünyelerinde tam zamanlı çalıştırdığı işçi ve memur personelin örgün eğitime devam etmelerine olanak tanımadıklarını biliyorum.
Eğer mutlaka eğitiminize devam etmek istiyorsanız, ve çalıştığınız kurum buna izin vermiyorsa, kurum değişikliği talep edin ya da oturanboğa’nın önerdiği gibi başbakanlık devlet personel başkanlığı ile görüşün.
Daha olmadı, eğitiminize ikinci öğretimi olan bir bölümde devam edersiniz. daha önce aldığınız dersleri de saydırma imkanınız olur.

Üst Alt