Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan sigortalı olan biri işyeri açma durumunda sigortanın iptal olması mı lazım?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

Daha önceden sigortalı bir yerde çalışıyor görünen birinin kendine işyeri açma durumunda o sigortalı işi bırakmış görünmesi mi lazım, yoksa işyerini açıp kendini bağkurlu mu göstermesi lazım.
Sigorta durumu devam edip işyeri açsa olmaz mı?
gerçi bildiğim kadarıyla işyeri olan kişinin bağkurlu olma zorunluluğu kalktı. öyle sanıyorum
.bu durumda en doğru ve sağlıklı nasıl hareket edilmesi lazım?

Aynı anda hem çalışan hem işveren statüsünde prim yatırılamaz. Yatırılsa bile bu primler çöpe gider. İkisinden birinde karar kılınmalı ve o ödenmeli...

bülent bey yazdıgınız durumu biliyorum ben farklı bişey söylemeye çelışıyorum siz anlamamışsınız:(.
şimdi eşim bir yerde çalışıyor görünüp sigortası yatıyor ya şimdi kendi iş yeri açmayı düşünüyor. işte benim öğrenmek istediğim o sigortalı çalışıyor görünen yerde o şekilde sigortası hala devam edebilir mi?
bunun sakıncası var mı? yoksa oradan çoıkmış görünüp kendi açtıgı işyerinde sigortasına devam edebilir mi?
daha önce esnaflarda zorunlu bağkurlu olma durumu vardı ya o kaldırıldı sanırım. sigorta devam ettirebilir mi?

Edemez işte. Bir kişi ya 4a'lıdır ya 4b'li. Yani eski adıyla ya ssk'lıdır ya Bağkurlu. Aynı anda iki statüde sigortalı olunamaz. Benim bildiğim bu kadar.

Eğer kesinlikle 1 gün dahi olsa işyerinden ayrıldı gösterilmemişsee 4b ye geçmesine gerek yok ..Sigortasını yine 4a dan devam ettirebilir..
Ama çıkış yapmışsa 4b den devam etmek zorunda...

arce;

hmm en mantıklı çözüm bu gibi görünüyor.diğer türlü iş yeri açtığında illa sosyal güvence yapmasımı lazım öyle sorayım.

Eğer çalıştığı yerden çıkışı yapılmamışsa neden işyeri açtığında sosyal güvencesi olmasın? aynı şekilde şimdiki devam ettiği sigortası devam edecek..Neyse siz bilirsiniz..

arkadasım ssk lı olarak calısan bır kısı kendı uzerıne bır ısyerı acabılır.sıgortada teklık esasıyla oncekı ssk pırımı odenır.sayet calıstıgı yerden bır gunlugunede cıkıs alır ıse otamatıkman bagkurlu olur.acmıs oldugunuz ısyerındede aynı catı altında yasayan aıle fertlerınden bırını sıgortalı gorterıp sıgorta pırımı yatırmayabılırsınız.kazanc aynı eve gırdıgı ıcın.

işyerini o sigortalı kişi üzerine olması sorun olmaz o zaman.ben bunu çıkartıyorum bu yazılandan gursa...

Evet aynen oyle arkadasım ıstersen sen yarın yada pazartesı bır malı musavırle gorus onlar sana daha detaylı bılgı verırler ama benım dedıklerımde %100 dogru

Üst Alt