Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan şizofreni arkadaşların işyeri deneyimleri..?

dustypages

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
100
çalıştığınız yerde hastalığınızla ilgili insanların dedikodu yaptığını hissediyor musunuz.bugün böyle bir olay geldi başıma.sanırım son zamanlarda herkesün herkesle bir alıp veremediği var.çünkü trende sabah programlarında orda burda tanık olduğum şeyler hep dedikodu üzerine.bugün bir öğretmen başka bir öğretmene " işini çok titiz yapanlar aile içi travmaya maruz kalan kişilermiş dedi.ben üzerime alındım.benim bir travmam yok ama işimi çok titiz yapmaya çalışırım sanki bana söylenmiş gibi geldi.size sorum çalıştığınız yerde bu çeşit alınganlıklar yaşıyor musunuz

hakkında hiç bir şey bilmediği insanlar hakkında bile dedikodu yapanlar varken hastalığı malzeme etmeleri ağızlarına sakız yapmaları çok normal. Canı sıkılan veya rahat batan herkes dedikodu yapıyor. Bunun olmadığını senin uydurduğunu söyleyen doktor bile olsa dinleme. Alınganlık veya paranoya değil bu.
shakespeare ne güzel demiş: Yarayla alay eder yaralanmamış olan
Alay etmenin cezası yok

Ben henüz çalışmıyorum ama konuyla alakalı birkaç şey demek istiyorum.
Ben eğer konu bana bir şekilde batmıyorsa dedikodu yapmam ama sohbetlerde illa denk geliyorum. Yetişkinlerin olmazsa olmazı dedikodu. Kendimi bu dünyaya ait hissetmediğim konulardan biri.
Dedikodunun kendimizle alakalı olduğunu hissetmek olağan. Hastalıkla alakalı değildi ama sohbet ortamında hakkında konuştukları kişinin ben olduğunu bilmeden dedikodu yaptıklarına şahit oldum. Bizim hakkımızda dedikodu yapanlar hep olacak, buna engel olamayız.
Dedikodunun bizimle alakalı olup olmadığını sohbeti dinleyerek anlamaya çalışmak, eğer başka kişi hakkında konuştuklarını anlarsak takmamak gerek.

Eskiden benim de kafama takıliyordu ilaçla umursamaz oldum halsizdim günde 3-5 akineton içiyordum
Sonunda akineton içmeyi bıraktım
Hala umursamıyorum ama akineton içtiğim zamanki kadar değil, bir de kendimi odun gibi hissediyorum donuk durgun
Ama sabrediyorum
ELimin altında yeni 2 adet 100lü akineton kutular içmiyorum, içersem ailem hastaneye yatırmakla tehdit ediyor

Üst Alt