Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan ya da emekli olan engelli 2022 maaşı alabilir mi?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
w8aykw.jpg

Bu resime gore 2022 ozurlu ayligindan faydalanabilir diyor
Suan calisiyorum benim kafami karistiran verdikleri maas bu sartlara gore yetmeyeceginden mecburen baska bir iste calismak zorunda kalacagim emekli olursam ve tekrar sigortali bir iste calistigim zaman emekli maasim kesilirmi

erkan medeni

Kardeşim bu 2022 maşı ilerde bakıma muhtaç olursan o zaman alırsın. Bu maaş bakım maaşıdır. Senin emekli maaşını ve çalışma maaşını etkilemez ki sigortalı iken bu 2022 bakım maaşı alamazsın. Yeni rapor alan yada yenileyen herkezde yazar. Yatanak olduğunda sana vaat edilen yardım maaşıdır 2022. Malülen emekli olup ssk lı bir işte çalışırsan malülen emekli maaşın kesilir. Normal prim gününü doldurum engelli emekli olursan ssk lı işte çalıştınmı maaşın kesilmez. Malülen emeklilik ise çalışamaz yada iş göremez raporu alman lazım yani çalışamıycak bir rahatsızlığın olursa malülen emekli olursun ama onun içinde 1800 gün prim ödemek şart.

Yani diyorsunuzki emekli olamassiniz olsaniz bile sigortali bir iste calistiginiz zaman emekli maasiniz kesilir

erkan medeni
Kardeşim emekli olamazsın demedim emekli olursun.
Malülen emekli olursan ssk lı çalışamazsın.
Çalışırsan malülen emekli maaşın kesilir.
Normal emekli olursan ssk lı çalışabilirsin.
Çalışırsan emekli maaşın kesilmez.
2022 maaşı bakım aylığıdır. Örneği felç olursun yürüyemezsin hanımın sana bakar bakım aylığı yani 2022 maaşı bağlanır.

Bakım aylığı çok farklı bir tarife, değil çalışması doğru düzgün dışarı bile çıkamayan kişilere bağlanıyor, hatta bakan kişiye bağlanıyor. Bunun anlamı şu demek oluyor, eğer çalışmaz isen ve hanede kişi başına düşen gelir sayısı 300 TL (küsürdü galiba tam rakamı unuttum) altında olur ise üç aylık alabilirsin demek. Yani vaziyet net, çalışıyorsan alamazsın, gelirin kişi başına o rakamı aşıyorsa aylık alamazsın, bunun dışında başka bir şey ile alakası yok. 2022'den para alırken işe girersen bunu bildirmen ve kestirmen gerekiyor, kestirmezsen ve aynı zamanda çalışıp aldığın tespit edilirse iade etmek zorunda kalırsın.

Evde bakım aylığı ve 2022 farklı şeyler 2022 engelli kişiye verilir bakım maaşı adı üstunde bakıcıya verilir ancak çalışıyorsanız bu haklardan yararlanamazsınız

Ayrıca emeklide alamaz

Dun sgk mudurlugune gittim bilgibalmak icin vergi indirimi basvurusu yaptigimi soyledim
Emekli olursam tekrardan sigortali bir iste calistigim zaman maasimin kesilip kesilmeyecegini sordu gorevli bana maasimin kesilmeyecegini benim calisan emekli olarak gorunecegimi herhangi bir sorun olmayacagini belirtti bu konu hakkinda bilgisi olan varmi ayrica vergi indirimi cevabi is yerime kac gunde gelir

erkan medeni arkadaşlar 2022 aylıgı ile ilgili sorularınızı cevaplamışlar. sigortalıyken 2022 aylıgı almanız mümkün değil arkadaşların dediği gibi. emeklilik ile ilgili sorularınızı da lütfen emeklilik forumundan sorunuz.

Kalem hanim ozel mesaj kutunuz dolmus size ozelden bir mesaj gondermek istiyorum bir kac mesajinizi silebilirmisiniz

Vergi indirimi

Arkadaşlar benim vergi indirimi müracatım onaylandı raporum %62 sürekli emekli olabilmem için 3920 günü tamamlamam gerekiyor ve şu anda sigortam hatıra çalışıyor 16 ay daha yatarsa inşallah emekli olabilecem. Şimdi merak ettiğim konu şu ben bu raporla 2022 aylığı alabilir miyim (sigortam şuan aktif) emekli olana kadar? 2. Sorum şu arkadaşlar diğelimki vergi indirimi ile emekli oldum 2022 maaşına ayrıyeten başvurulur mu?

Benim rapora istinaden 16 ayım kaldı vergi indiriminden emekli olmak için bu 16 ay dolana kadarda mı alamam bakım maaşı sigortam hatıra yatıyor çalışamıyorum anlı anız %62 raporum var eşim alamaz mı bu bakım maaşını teşekkürler

barut__mustafa
ilk mesajında 2022 soruksun ve @Ufukalp da dogru ve güzel bi şekılde net olarak 2022 yi alamayacagını söylemiş
2. mesajında ise ebmyı soruon
gelir şartınız tutuyorsa ebmyı elbette eşiniz alabilir. yalnız sadece gelir şartı yetmıo tam bağımlı raporunuz olacak eger rapor yoksa diğer şartlarınız tutsa bile alamazsınız

Tam bağımlı rapordan kastın ne ben vergi indirimi diye başvurdum heyette %62 raporum çıktı ve Ankara onayladı rapordada sürekli yazıyor bilmediğim için soruyorum arkadaşlar rahatsızlık verme gibi bir amacım yok gelir şartı şuan ne onuda bilmiyorum dediğim gibi sigortam hatıra çalışıyor 3920 olana kadar çalışacak ben çalışıyor değilim

barut__mustafa
Tam bağımlı demek yeni formattaki raporlar için ağır engelli anlamındadır.
Evde bakım aylığı için eski formattaki raporlarda ağır engelli, yeni formattaki raporlarda ise tam bağımlı ibaresi olması gerekmektedir.

barut__mustafa

hatır içinde olsa çalıştıgı için sigortanız 2022 alamazsınız
emeklı olursanız ya da şuan bile gelir şartınız tutarsa tabi rapor önemlı tam bağımlı ise rapor ebm alma durumunuz olabilir
gelir şartı haneye her ne ad adı altında olursa olsun giren tüm gelirlerin toplamının hanedekı kişi sayısına bölünerek çıkan mıktar ve ebm için bu yıl için belırlenen mıktar 1219 lira. mısal geliriniz 2500 hanede 2 kişsiniz. geliri 2500ü 2 ye hane kişi sayısına böleceksınız 2500 / 2 : 1250 eder.sınır 1219 lira oldugu için rapora rağmen ebm bağlanmaz ama gelrı 2438 den az olsa ebm baglanırdı

Üst Alt