Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışana Evde Bakım Aylığı bağlanır mı?

karakaya

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
77
Devlet Memuru bir engelli,rapor oranı %92,kişi başına düşen hane geliri 350 tl,evde bakım aylığı alabilir mi? Eşini bakıcı göstererek.

sanmıyorum versinler hem calışa biliyorsunuz hemde bakım maas istiyorsunuz bu sadece agır özürlü artı ihtiyaclarını kendi karşılayamayanlar için geçerli yani bakıma muhtac siz calışa bildiginize göre bakıma muhtac degilsiniz

uğur bey,
Birincisi bu sual bilgi amaçlı bir sual,ikincisi ben kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ağır özürlüyüm ama çalışıyorum :) şükür.

Siz çalışabildiğinize göre bakıma muhtaç değilsiniz,biraz absürt olmuş.Benle aynı rahatsızlıkta olup çalışamayan ve evde bakım aylığı alan çok insan var.Benim çalışıyor olmam,bakıma muhtaç olmadığım,kendi ihtiyaçlarımı (bedenen) karşılayabildiğim anlamına gelmez.

karakaya alınmanıza gerek yok.Uğur bey doğru söylemiş özürlülük oranı tek başına yetmiyor.yönetmeliği okursanız orada hangi ihtiyaçlarını yapamayan özürlüye bakım ücreti verileceği yazılı.siz en azından çalıştığınıza göre bazı ihtiyaçlarınızı kendi başınıza yapma durumundasınız.yeme,içme gibi.

Karakaya, ablam raporun uygun. Ağır özürlü ibaresi varmış ve rapor oranın yüzde elli ve ustunde. Burada sorun yok.
Saww arkadaşımızın verdiği linki incele gelir açısından. Eğer oradaki hesaba göre de sorun yoksa yani kişi başına düşen aylık miktar 400 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından da uygunsundur demektir. Burada da sorun yok.
Gelelim bakıma muhtaçlık kriterlerine...
Bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle incele. Eğer bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsan evet,heyet de olumlu kanaat bildirirse evde bakım aylıgı baglanır.
Şu evraklarla İL/ilçe sosyal hizmetlere başvurunu hemen yap bence:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Bakıcının, 7 gün 24 saatlik bakım hizmetini saglaması yeterli bir sebeptir. Sen çalışıyorken bakım hizmetini yapmıyor demek mumkun değildir. Bakıma muhtaçlıgının tesbiti için Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkate alacaktır. degerlendirmesini bunlara gore yapacaktır.
Eğer evde olsaydım alabiliorum diorsan rahat ol:) Çalışıyorken de alabilirsin. Çalışma hayatına dahil olunca koşuor eski sağlıgına kavuşuor değilsin yani.
Önemli olan dediğim gibi bakıma muhtaçlık kriterlerine uyman ve heyetin bu konuda olumlu kanaat bildirmesi. Genelde bu konularda biraz tecrubesizlikler olabilior. Baksana burada arkadaşlarımız bile çalışan bir engellinin bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olamayacagı ( bakıma muhtaç bir özürlünün çalışamayacagı konusunda da diyebiliriz) konusunda kanaat bildirmiş. O yüzden haklarını bilmen açısından bakıma muhtaçlık kriterlerini (yani 2007/06 sayılı Bakıma Muhtaç Özürlü Genelgesi) ve heyetin hangi argumanlarla yaklaşacagını daha iyi bilmen açısından şu Genelge'yi okumanı tavsiye edeceğim: Bakım Raporuna ilişkin Genelge

Gerçi bu Genelge denetim aşamasındakiler için ama mantıgı anlama açısından yine de okumanı tavsiye ederim:http://www.shcek.gov.tr/2011-01-say...etim-ve-rehberlik-raporu-formu-genelgesi.aspx

Teşekkürler Kalem Abla.
Dediğim gibi bu sual bilgi amaçlı bir sual.
Yönetmeliği incelediğimde aklıma bu soru takıldı.Ve düşündüğüm gibiymiş.
Şuan için şükür 400 tl üstündeyim.Fakat bahsettiğim durumda olan arkadaşlar varsa,bu konuda onlara yol göstermiş olduk.

inşallah dediginiz gibidir fakat bu sitede hem calışan hemde bakım maaşı alan hiç duymadım alan varsa yazsın bizde ögrenelim merak ettim

Çalışmakla bakım aylığı alamamak çok abes olur.

Çalışıyorsan, özürlülük oranın tutuyorsa, ağır özürlü onaylı isen, evde ikamet eden kişilerin tek başına düşen geliri 399 TL altı ise, evde bakım aylığı bağlanmaması için hiç bir sebep yok.

alakasi kardeş ben hem çalışıyorum hem evde bakım maaşı alıyorum ben askari maaşla vergi indirmi falan derken aylık 800 tl ye geliyor ben ve 6 kardeşim var 3 tanesi daha ilk okul okuyor toplam hanede 7 kişiyiz biz hepimiz aylık 800 tl yemi geçinecez hem evde bakım 24 saat bakımı kapsıyor şunuda söylemeden geçemeyeceğim bu ülkede biz engelliler kendime her zaman 3 kuruşu çok gördüğümüz sürece hiç çalışamayan ve hiç geliri olmayan bir engellide 3 ayda bir 100 tl almaya devam edecektir lütfen arkadaşım böyle yapmayalım sen de engellimisin değilmisin bilmiyorum ama kalkıpta %90 oranında bir engelli kardeşimize madem çalışıyorsun daha ne istiyorsun der gibi yazılar yazarsan ne olur halimiz anlamıyorum hem o evde bakım dediğin bir sosyal yardımdır bankaya git o parayı adam yerine koyup sana 1000 tl kıredi bile vermezler ne yani evde bakım alıyoruz diye ne doğru dözgün bi hayat olacak nede herkes gibi yiyip içecez allah aşkına al 600 tl çık çarşıya bakalım ne alabilirsin..

ben o madada yazmadım şalışıpta alan olarak ilk sizden duyu yorum cünki evde olmadıgın taktirde maaş baglamı yorlar bize 2 kere geldiler hasta evde yok diye maaş baglamadılar bir bucuk iki ay evden cıkamadım gene gelir evde bulamazlar diye çünki rapora bakıp ta baglamıyorlar 90 raporunda olsa fark etmez önemli olan kriterlerin tutması inşallah alır niye hem calışıyo hem maaş alıya diye bir art düşüncem yok

o senin şansızlığın yada senin dosyana bakan memurun çok özür dileyerek söyliyorum şerefsizliği dir ne yani engelli kişi rapor almış raporu elindedir gerisi hikayedir bide evde oturan kişi sayısına güre gelir durmu kişi başına 400 tl geçmiyorsa olay bitmiştir

Arkadaşlar ben şuan bakım maaşı alıyorum annem üzerinden fakat bu bakım aylığını almadan önce istanbul özürlüler merkezi (isöm) e bana evden çalışmak için bir iş sağlamalarını istemiştim kardeşim aracılığı ile ve şuan bana evde bilgisayar üzerinden çalışabileceğim bir iş vereceklerini söylediler yani müşteri hizmetleri bilgisayar üzerinden %83 oranında raporum var zaten bakım aylığımı bu raporla bağladılar eve geldiler herşeyi uygun buldular ve verdiler şimdi bu işi kabul edersem buradan gelen geliri sosyal hizmetlere bildirmek zorundayım ama çalışıyorum diye bu maaşım kesilirmi.evde 5 kişiyiz herhalde bana verilecek maaşta 800 tl civarında olacakmış babam çalışmıyor evimiz kira erkek kardeşimin kazancı var oda önceki bakım aylığı hesabında aileye gelir olarak sayılmadı.kardeişm 18 yaşından büyük olduğu için geliri kendine ait dediler yani kendi geleceği açısından bize bir katkısının olmayacağı hesaplanıyormuş öyle dediler.Bu bilgiler ışığında ben bu işi kabul edersem annem üzerinden aldığım bakım maaşım kesilirmi ?

benimde %72 raporum var ağır özürlü yazıyor iş için 2007 de almıştım 2022 maaşı alıyroum sorunum gözden gece körlüğü evde bakım maaşı almaya uygun olmadığım sölenmişti o yüzden 2022 ye mahkum olduk işe giriyroum engelli işçi ihtiyacı bitince kapı dışarı oluyoruz bu durumda biz napıcaz ben anlamadım... gerçi bi ışık var ufukta ömss

Üst Alt