Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışanlar ne kadar sonra Kıdem Tazminatını hak eder?

sedef

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba ben özel bir şirkette engelli kadrosundan çalışmaktaydım. (9 ay kadar) vergiden de muafım. ben kıdem tazminatı veya ihbar tazmınatı almaya hak kazandım mı ve alacağım ücret brüt maaş üzerinden mi olacak. bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim.

İşyerinde 1 yılı dolduran herkes kıdem tazminatı hakkına sahiptir,İşverene haklı olarak tek taraflı fesih imkanı vermeyen her durumda çıkarılan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenir. Emeklilik gerekçesiyle iş akdinin sona ermesinde yalnız kıdem tazminatı ödenmekte olup ihbar tazminatı ödenmez.

Ayrıca, sakat statüsünde olmakla olmamak arasında bir fark yok bu konuda.

engelli çalışana , emekliliğini hak ettiğinde sadece kıdem tazminatı mı ödenir,
ihbar neden ödenmez ( gerçekten bilmiyorum) , tesekkurler...

Neden ödensin ki? Emekliliği hak ediyorsun iş veren seni sebepsiz şekilden işten çıkarmıyorki?

evet haklısın edip, bazen çok mantıklı olsam da bazen :) olmuyor işte...teşekkürler...en azından soru ve cevap olarak bir örnek olucak bu...saygılarımla...

Çalıştığınız yıllar için emeğinizin karşılığı olarak alacağınız toplu para kıdem tazminatıdır.
İhbar tazminatı bir tür cezadır.
İşveren işçiyi haklı bir gerekçe olmadan işten çıkarır,ya da işçi işverene ihbar süresi kadar önceden haber vermeden işten çıkar, işvereni zor durumda bırakırsa bu durumlarda ihbar tazminatı bir ceza yaptırımı olarak devreye girer.
İşveren ödediği gibi haksız durumda işçi de işverene ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.

Üst Alt