Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışanlar tercih yapamayacak, tercih sayısı 30 olacak!

Biz daha birbirimizi çekemeyerek inşallah yapamaz giremez diyoruz keşke az çalışıp da siz de biraz daha fazla puan alsaydiniz. Emekli girmesinmis bunu 50 defa söyledim yine söylerim. Emekli olarak ben 800 tl maaş aliyorum ve aylık 200 tl sadece sağlık malzemelerine para harcıyorum. Nasıl gecinecegim. Böyle inşallah maşallah diyenler inşallah hiçbir atama da yerlesemezsiniz.

Ben asla kimseye beddua etmeyecegim, hak eden kazansin. Empati yaparsaniz dogruyu yanlisi anlarsiniz, taa en basinda engel koysalardi susup otururdum kendi adima amaaa parayi verdik, ösym aldi rahatca, simdi de biz rahatca tercih edecegiz, lütfen isi kavgaya getirmeyelim.

Suyum haklısın. Düşük puan alanlar ben ne yapsam da insanların moralini bozarim diye düşünüyorlar.

Hukumet az atama yapiyor diye kimileri sayiyi kendince azaltmaya calisiyor beyin terk

hiç anlamadım kamuda çalışanın tercihle ne işi olur çalışanlar tercih yapmıycak diyosunuz bunu anlatırmısınız

Yardimci hizmetler sinifindakiler genel idari hizmetlere gecmek icin tercih yapabilir kendi sinifinda yada bi alt kadroyu tercih edemezler bi ust kadro tercih edebilirler NOKTA

Tercih edebilecegimiz il kalmiycak 15 tercihle kapatacagiz olacagi bu..

Erdal bey örneğin birisi 2012 de normal memur oldu bu arkadaş tekrar sınava girer ve yeterli puanı alırsa bilgisayar işletmenliği veya da vhki tercih edebilir mi

konuda ayrıntılar gelememiş .. fakat bunca yorum neye yapılmış acep :)

Meralmiz hanim evet yapabilir sadece x bi kurumda memur y kurumundaki memurlugu secemez secsede atamasi yapilmaz

Erdalakbay siz bile birşey bilmediğinizi son yorumunuzla kanıtlamış oldunuz. meralmiz sorduğunuz soruya göre hayır tercih yapamaz neden mi? çünkü bilgisayar işlemeliği (bilgisayar programcılığı=önlisans mezunu olması gerek yada sertifikası olması lazım) yada vhki kadroları genel idari hizmetleri (gih) olduğundan ve memurlarda genel idari hizmetlerine tabii olduğundan aynı kadroya tercih yapılamıyor. gih olup tekniker yada teknisyen bölümü mezunu olmuş olsaydı o kişiler teknik hizmetler sınıfı (th) geçiş olabiliyordu. hizmet sınıfıyla ilgili bütün bunlar. 657'yi bir açıp okusanız anlarsınız demek istediğimi. Tamamen mezuniyet ve hizmet sınıfıyla ilgili yönetmelikteki 14. madde.

Anladım suyum keza vhki ni de bilgisayar işletmenliğini tercih edemez öle mi

MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

[FONT=Times New Roman](5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen ancak atanamayan adaylar, aynı dönem içerisinde yapılacak yerleştirmelere başvuramaz.[/FONT]

Bana anlatılan, izah edilene göre evet tercih veremez. Mezuniyetine ve hizmet sınıfına göre tercih verebilecekler.

o zaman bu durumda yh sınıfındaki biri gih kadrosunu seçebiliyor lakin düz memur vhki yi seçemiyor dolayısıyla tercih yapamıyor öylemi okuduklarımdan anladığım bu an itibarıyla ama çalışanlar tercih yapamayacak değil o halde gih olanlar tercih yapamayacak teknik hizmetler sınıfı hariç dolayısıyla aslında ben yardımcı hizmetli sınıfında olmama rağmen 100 puan alan bi memurdan daha şanslıyım 85 puanla çünkü memur gih tercih edemeyecek dolayısıyla aslında sıralama 2000 deyken ben benden yüksek puan alan memurlar düşüldüğündeki sıralamaam göre tercih yapmış olacağım...

pekala biz tekrar başvururken bir kamu kurumunda memuruz diye belirttik bize uygun başka şık yoktu zaten yh sınıfındayım yani hizmetliyim bu durumda esasen düz memur olarak gih kadrosunda tercih yapanların ve yerleşenlerin ataması yapılamayacak boşu boşuna o kadro boş kalmış olacak ama bizde memuruz diye işaretledik herhalde atamamız gerçekleştiğinde tekrardan durumu uygun olmayanları ayıklayacaklar ve tercih boşu boşuna boş kalmış oalcak

Şöför, vhki, Bilgisayar işletmeni, Memur, G.İ.H. Sınıfında bir Kadro olup ben memurum VHKİ olacağım diyemez zaten kurumlar belirli zamanlarda sınavsız VHKİ kadrosu açar ve birey müracaat eder sınavsız bir şekilde üst kadroya geçer.
Engelli birey hizmetli, aşçı. bekçi YHS sınıfındadır. Sınava girer ve bir üst kadroyu seçer sınıfının içerisinde tercih yapamaz ben hizmetliyim aşçı olacağım diyemez ataması olmaz.
Birey hem GİH veya YHs dir sınava girer End. Mes. Lisesi, Meslek yüksek okulu veya Mühendislik fakültesi mezunudur. Müracaat eder ve THS geçer.
THS şu yukardaki 2 kadrodan da üstündür.

Genel idare hizmetlisi ( gih ) olsun Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ( vhki ) olsun bi göreve yerleşmişiniz tercihde ısrarlı olmanızı anlayamıyorum ne güzel bir yere yerleşmişiniz sizin yerinizde olmak isteyen binlerce insan var neden işe yerleşmek isteyenlerinin önünü kesmek istiyorsunuz azcık şükredin halinize aylıg 250-260 maaşa bakan kişiler var siz 2000 ne yakın maaş alıyorsunuz şükredin azcık halinize belkide gideceginiz yer daha zor şartlar altında olucak pirince giderken evdeki bulgurdanda olmayın

Memur olarak gorev yapan VHKI ve BILGISAYAR İSLETMENLİGİ ne müracaat yapamaz.

officer;

peki tercih motorunda bu kişiler tercih yazabilecek mi? sistem buna müsade ederse kadroları boşuna engellemiş olmazlar mı?

ahmetblk;

yapamamaları lazım yaparlarsa zaten bir anlamı kalmaz yönetmeliğin, yapsalarda değerlendirmeye almamaları lazım...

ertan35;

yapılırsa değerlendirmeye alınmaz diye düşünüyoruz ama kadroyu doldurmuş olmaz mı?

başlık hatalı... yahu yapsada bakarlar degerlendırmeye almazlar bılgısayarı kontrol eden ınsan sonucta...

Yaparlar kadro bos kalir yaptirmamalari imkansiz cunku yh sinifindayim sadece memurmuyuz degilmiyiz belirttik basvuruda yh gih yada ths ayrimi sorulmadi sorulsada yaptirilmasa eyvallah ama sormadan yaptirmazlarsa bizde gume gideriz temizlikten yildim bi kopekten farkimiz yok umidimiz bu sinavla yh sinifindan kurtulmak

Ali olursa kamu işcileri tercih yapamaz o kadar abartmayalım özel sektör işcisi tercih yapar

Kamu işçisi ne demek?kamuda o kadar çok pozisyon varki yaptığınız konuşmalar sığ kalıyor ve herkes tercih yapacak...Çünkü çalışan tercih yapamaz diye birşey soradan söylenemez...Bu hile olmuş olur..Mahkemelik olur...Tazminat ödrmek zorunda kalır devlet...Ama memur olarak atanmış olup tekrardan sınava girenler için yapabilirler. O da kararnameyle falan olur... Yani ciddi devlet eli lazım ona..Kamuda çalışan taşeron işçisi mesela tercih yapar...Kamu işçisi apayrı bir konudur mesela..yani kadrolu işçidir...o da tercih yapacak...çünkü ekpss ile atanmadı...mantık basit...kendinizi fazla tatmin etmeye kalkmayın bence... Hayal kırıklığı yaşarsınız...herkes tercih yapacak...

Kamuda işçi olanların atanmaması diye birşey olamaz çünkü memurluk ayrı işçilik ayrıdır... Öyle bir ayrım yapamazlar...

neden işinizi beyenmiyorsunuz anlamıs degılım keske bana bı kadro gelse afedersınız tuvalet bıle temızlerım

Tuvalet temizliyorken seni işten atsalar nasıl olur? Yani iş garantin yokken işçiyken elbette memur olmayı düşünürrsün mesrle iş beğenmeme deil mesrle iş garantisi...İnsanlarında hakkıdır bunu istemek...

Üst Alt