Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışanlarda evde bakım alabilir-16102012-Genelge

TTedTT

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bakıma muhtaç kişinin çalışıyor olması evde bakım aylığı için engel değildir, gelir şartı uyuyorsa maaş bağlanmasına engel yoktur.

16102012 2012/24 GENELGE

güze güzelde bence bu bakıcı aylıklarını direk engelliye verseler engellilerde kendiler bir akraba yakını olmaması haline dışardan bir bakıcı tutsa daha güzel olur bu tüzden yani kendisine bakacak bir yakını olmadığı için bakım maaşı alamayan birçok engelli arkadaşlarımız var off TÜRKİYE of ömrümü yidin bitirdin illaaaaa kıvrandıracak neyse olacak olacak :D

genelge dinleyen pek yok.bakanlik valilere genelge gönderiyor ;vatandaşin işini bir ay içinde bitirin diye,benim iş altı ayda bitti.

çalışan ağır engelliyim, 15 yılım dolmadığından emeklide olamıyor annemle işe gidip geliyorum. memurum artı babam öğretmen emeklisi eve giren maaşlar.
annem hep hasta örneğin amaliyat olsa, hem anneme hemde bana bakıcı tutuyoruz.
bir bakıcı bu gün bin liradan, ikisi ikibin lira geriye yiyecek ekmek için 5 kuruş kalmıyor.

sizce ben bu genelgenin sunduğu haktan yararlanabilir miyim? izlemem gereken yol nedir? sağolun...

anka
gelir durumunuz tutuyorsa alabilirsiniz, ama sanmıyorum.sen memursun, baba memur emeklisi,
eve giren gelir /evde yaşayan kişi sayısı=449 TL yi geçmiyorsa alabilirsin.

asgari ücret değil miydi o, "eve giren gelir /evde yaşayan kişi sayısı=449 TL yi geçmiyorsa" yeni mi çıkmış? ölelim bari oldu olacak açlık sınırı bu gün nerdeyse 1500 tlye dayanmış, 1 bakıcının aylığı en az 1000 tl ...

ya arkadaşlar benim kafam karıştı şimdi.evde bakım maaşını hayatını tek başına idame ettiremeyenlere veriyorlar.hal böyle olunca bu adam nasıl çalışacak.bakıma muhtaç kişinin çalışıyor olması evde bakım maaşı almasına engel değildir ibaresi ni anlayanınız varmı.benim 2022 için almış aldığım rağor % 85.skolyoz+kfeskolyoz+KOAH hastasıyım.bu durumda bende evde bakım maaşı alabilirmiyim.

Arkadaşlar her hangi bir konudaki şikayetlerimizi gerekli kuruma bildirerek haklarımızı savunmamız gerekli.Örneğin ben bu konudaki akraba zorunluluğu ve aylığın bakıcıya verilmesi konusundaki şikayetlerimi aile ve sosyal politikalar bakanlığına faks çekerek bildireceğim.

ya arkadaşlar benim kafam karıştı şimdi.evde bakım maaşını hayatını tek başına idame ettiremeyenlere veriyorlar.hal böyle olunca bu adam nasıl çalışacak.bakıma muhtaç kişinin çalışıyor olması evde bakım maaşı almasına engel değildir ibaresi ni anlayanınız varmı.benim 2022 için almış aldığım rağor % 85.skolyoz+kfeskolyoz+KOAH hastasıyım.bu durumda bende evde bakım maaşı alabilirmiyim.

Bence güzel bir karar evde bakım aylığı engelliye bakmakla olan bakıcıya verilmesi gerekiyor örneğin evde tüm ihtiyaçlarımı göremiyorum bunda anne ve babanın desteği var gelir durumuz kişi başına 449 tl geçmiyor gelirimiz yok ev kira bu durumda engelli bireyin masa başında veya engel durumuna göre değerlendirilmesi çalışmasında bir sakınca olmayacak doğrumu anladım ?

kazazede;

arakadaşın sorusuna cevap verirken araştırdınız mı yoksa kafadan mı atıyosunuz

ve

genelgeyi (özellikle 5.maddesi) dikkatli okursanız eğer : çalışan engellinin '' bakıma muhtaç özürlü '' olma koşullarının değerlendirilmesi ve oluşan kanaat çerçevesinde işlem yapılması gerektiği ifade edilmiş.

yani çalışan engellinin gelir durumu ilk aşamada getirilip hemen engellinin önüne engel olarak konmamış.

Üst Alt