Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışır raporu alıp, sonra vergi indirimi için başvurmak yanlış olur mu?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba. başka ilde yeniden işe girmek üzereyim. fakat ilk işimde sağlık raporu istenmediği halde şimdi çalışabilir raporu isteniyor. işe girip vergi indirimi için başvurmak istiyorum. ilk önce çalışabilir raporu alıpta ardından vergi indirimi için çalışamaz raporu almaya kalkışmak bir sorun oluşturur mu sonuçta sağ kolum felçli.

Vergi indirimi için rapor almak, çalışamaz demek değil ki. Yani, "çalışır" raporu almakla, "vergi indirimi alır" raporu almak bir tezat değildir.

Ne tür bir işe başvuruyorsunuz? İşveren neden "çalışabilir" raporu istiyor?
Daha önce vergi indirimi için başvurdunuz mu?

muhasebeye başvuruyorum. daha önce başka ildeydim onlar böyle bir şey istememişti. vergi indirimi için başvurmuştum ama heyete girmedim. şimdi başka ilden başvurup heyete girmek istiyorum o da çalışır raporu istedi. çalışabilir raporu alıpta vergi indirimine başvurursam problem olmaz değil mi?

Problem olmaz...

Zaten sakatlık raporu demek "çalışamaz" demek değil. İşgücü kaybı var demek. Sakatlığının ortaya çıkardığı kısıtlılıklar göz önüne alınarak çalışır demek. İşte, poliosekeli varsa, koşturarak iş yapamaz, tekerlekli sandalye kullanıyorsa, merdiven inip çıkmayı gerektirecek iş yapamaz vs. demek...

Üst Alt