Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışırsam evde bakım aylığım kesilir mi?

poly rosha

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Çalışmak İstiyorum biyerde sigortalı. bedensel engelliyim ana bakım maaşı alıyorum çalışırsam bu maaş kesilirmi bilgisi olan lütfen yardımcı olabilirmi ?

cok gecmiş olsun ve kandılınız mubarek dua,larınız kabul olsun,, bedensel engellıyım derken ve nasıl bır iş yapabılırsınız mesela

Bakım parası alabilmek için gelirinizin bellli bir miktarı geçmemesi gerekiyor.Sanırım 2/3'ünü geçip geçmediğine bakılıyor.
Maaşınız olduğunda bakım parası kesilir diye düşünüyorum.

Sigortalı olduğunuz ve evde kişi sayısı gelir kriteri aşılırsa mahkemelik olabilirisniz.

Ve sigortalı işte çalışan bakım parası alanın kesiyolar eve hiç unmadık anda baskın yapıp evde yok isen soruyorlar ve kesiyorlar.

anladım çok teşekkürler herkeze. Bi iş bulmuştum hastanede masa başında telefonla bilgisayrdı işim sadece ama işte kararszdm maaşım kesilir diye kesilr galiba gerckten ne yapcamı bilmiyorum.

bence türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan devlettende yardım alıyorsan birşey yaparken 3 kere 5 kere düşünmek lazım ülkemize devletten çok devletçi var yani memurlar kafasına göre salamasyon tarzı çalışıyor engelli bir işe girmiş sigortalıda çalışıyorsa kurum memurları hemen yapışır derler sen çalışıyorsan bakıma muhtaç değilsin kendi işlerini kendin yapabiliyosun deyip evde bakım maaşını keserler aslında adıda üstünde evde bakım iş yerinde bakım maaşın kesilmesine sebep olur

Kare linkini verdiğim yerde yazdıklarımı oku lütfen:) önemli olan gelir kriterleirine uygun olması ve çalışıyorken bile bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması. uygulamada senin bahsettiğin gibi memurlar işi yokuşa sürdüğü için bu konuda aile bakanlığı genelge yayınlamış. linkini verdiğim yerde genelge de var.
şartlar uygunsa geriye kalıor memurlarla savaşmak:)

Üst Alt