Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışıyorum. Ailem benim için evde bakım aylığı alabilir mi?

omkaradag

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Peki, ben (%98 oranında engelli olarak) sigortalı olarak asgari ücretli olarak evde çalışıyorum, engelli maaşı değil de annem, eşim, kardeşim ya da bakan kimse engelli bakım ücreti alabilir mi?

Sevgiler...

Arkadaşlar bu konu hakkında bende 1 kaç bir şey söylemek istiyorum. Bundan 4 sene önce işe girdim ve işe girdikten 3 yada 4 ay sonra almış olduğum bakım parası kesildi ve bana gerekçe olarak sigortalı işe girdiğin için bu maaşı alamazsın denildi. Hiç kimse bu konuda bana yardımcı olmadı ve tam 4 senedir ben bu maaşı alamıyorum.

Bülent abi; Peki bu konuda ne yapmamız lazım, nereye ve kime başvurmamız lazım. Yada yapılacak bir şey var mı? bu konu hakkın da bize yardımcı olursanız seviniriz...

Bu konuda SHCEK görüş yazısı:

" ...Buna göre; halen aktif bir biçimde iş yaşamı içinde bulunan ve ilgi (b) yönetmelik doğrultusunda bakım hizmetlerinden yararlanabilme koşullarını taşıyan özürlünün, Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti tarafından 2007/06 genelge ile belirlenen "bakıma muhtaç özürlü" olma koşullarının değerlendirilmesi ve Heyetin kanaati çerçevesinde işlem yapılmasının uygun olacağı mütalaa edilmektedir."

Yani 2022'de olduğu gibi doğrudan alınamaz diye birşey yok, hanede kişi başına düşen gelir 486,85 TL'yi aşmıyorsa kesinlikle başvuru yapın. Evde çalışıyor olmanız bu şansınızı arttırıyor... Sonuçta otursanızda bakıma muhtaç olacaksanız, önünüzde işiniz varkende... Karar tabiiki heyetin insiyatifinde ama bu konuda ikna edici ve ısrarcı olun görüşmeler sırasında bence...

Doğukan,
sende hanede kişi başına düşen gelir 486,85 TL'yi geçmiyorsa yeniden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüyle görüş istersen... heyetin azizliğine uğramışsın gibi görünüyor... :) Ayrıca, hanede o zamanda 3 kişimiydiniz, buda etkilemiş olabilir yine... sende yeniden şansını dene istersen...

Tamam, bu konu anlaşıldı lakin başka bir konu açığa çıktı.

Çalışmadan önce pederin üstüne kayıtlıydım, sigortalı çalışmaya başlayınca mali, maddi olarak ayrıldım ama aynı evde kalıyoruz.
Annem ise bana bakıyor, ihtiyaçlarımı babamla beraber giderip yardımcı oluyor.

Annem bakım maaşı alabilir mi?
Sonuçta ben babamdan ayrılmışım maddi olarak, evde tek de olabilirdim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Sevgiler...

Bende yeni sigortalı bir işe başladım ama evde çalışıyorum bunu kuruma bildirmek zorunda miyim? aldığım maaşla beraber evde kişi başına düşen gelir 450 tl yapıyor.

aynı evde yaşadığın için ayrı hesaplanmaz gelirin hepsi toplanır evde yaşayan kişi sayısına bölünür geçmiyorsa alırsın diye biliyorum

Hemen dilekçe yazıp bildirdim Tekrar eve gelip incelerler dediler artık iş Beklemeye kaldı. teşekürler

Kalem abla önemli bir şey soracağım dilekçemi 05,05 2014 de verdim ama halen incelemeye gelmediler. ve Bakım parası bu ay yatmış Parayı çekmemde bir sıkıntı varmıdır ?

tamam ablam. sorun olacağını sanmıyorum. gelir sınırını aşmadın nasılsa. son durum nedir? heyet geldi mi?

Engelli bakıma muhtaçlık kriterleri ne ve gelir hesabına uyduğum halde eve gelen heyet bana olumsuz rapor verdi kabul edilmedim (2010 yılında).
Heyetten bir kişi bana sordu ben de 'emekliyim' dedim sadece o kadar. yani kendimi ifade ettiğim için reddettiler.
Bu sonuca göre konuşan bir engelliye evde bakım maaşı verilmiyorsa, bu kişi nasıl olur da onlara göre çalışabilecek ve bunu kabul ediyorlar.

Ahmet Güneş, yukarıda gerekli açıklamaları yaptık.
demek ki sizi bakıma muhtaç bulmamaışlar. hastalığınız nedir?
burada biz bakıma muhtaç bir engellinin çalışmasından bahsedioruz.
bakıma muhtaçlıkla ilgili şu linki dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
not kısmında yazanları dikkatli okuyunuz ve orda istenilenleri kendinize uyarlayın. A,B,C,D bentlerinden en az birinde bir başkasına tam bagımlı ya da en az ikisinde kısmen bagımlı olmanız gerekiyor bakıma muhtaç kabul edilmeniz için.

Üst Alt