Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışıyorum ama geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Herhangi bir haktan yararlanabilir miyim?

furkan83

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

belki daha önce sorulmuştur, cevap yazmaktan da sıkılmışsınızdır ama engellilerin faydalandığı hakları pek bilmiyorum konuyu bilen bilmeyen herkes bir sürü hakkınız var diyor ama okuduğum kanunlarda sgklı olan birinin yardımlardan faydanma hakkı yok gibi anlıyorum.
ben özel bir şirkette yol parası dahil 1.330tl maaş alıyorum evim kira 550 tl kira ödüyorum resmi olarak bankadan yatırıyorum ve evliyim eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var.
acaba bu şartlarda herhangi bir maaş alma şansım var mı
engellilik oranım % 50 ve ortopedik.

ayrıca istanbul'da büyük şehir bel.nin verdiği yemek çekleri oluyormuş bunun hakkında da bilginiz varsa paylaşmanızı ricaederim. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

mail adresim furkan.tansarikaya@gmail.com burdanda cvp yazabilrsini

Raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi varsa ve hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi aşmıyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il Müdürlüğüne Evde bakım aylığı için başvurup şansınızı deneyebilirsiniz.
Yemek çekiyle ilgili bilgisi yada deneyimi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa çok iyi olur...

Raporda ağır yazıyormu bakmam lazım lakin % durumu dikkate alınmıyor mu % 50 engelliyim bunun ağırı derken yatalakmı olmam lazıım, evde bakım ücreti demişsiniz evde yaşam sürme durumunda olan biri değilim çalışan sigortalı ofis personeliyim. Gelir duruna gelince verdiğiniz rakam net ücret üzerinden mi yoksa bürüt üzerinden mi hesap edilmeli? Son olarak evdeki kişi sayısı 4 eşim ben ve eşimin ilk evliliğinden olan 2 çocuk biri 17 diğeri 13 yaşında eşim yabancı doğal olarak çocuklarda. Ama resmi olarak ikamet ediyorlar.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
en az birinden tam, ya da ikisinden kısmen muaf olmanız gerekiyor. Yani gerçekleştiremiyor olmanız gerekiyor.
Buna bağlı olarakta raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi olması şart.
Bu şartlara uyduğunuz zaman çalışıyor olmanız sorun değil, ancak yine heyetin insiyatifinde oluyor son kararı onlar verebiliyorlar.
Net maaşınız üzerinden hesaplanır.
Hanede resmi olarak kimler yaşıyorsa onlar dahil edilir.

Üst Alt