Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışıyorum. Annem vekalet çıkartıp maaşıma el koydu..?

Dorukcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi akşamlar ben MİGROS A.Ş TİCARET de engelli kadrosunda calışmaktayım İlk zamanlarında düzenli maaş almaktaydım güzelce harcıyordum Benim raporum %54 Fizik vucud olarak sağlıgım yerimde Sadece konuşma ve kulakda sorun var duyamıyorum cıhaz takılı degil ama. Öncellikle ben maaşımı GARANTİ bankasından alıyorum 5.11.26 bu günler de yatırılıyor parca parca geciktirme olmadı bu zamana kadar 1 sene oldu calışalı AMA ANNEM vekalet açtı bankaya gidip rapor verdi sağlık denge yerinde degil sacma sapan filan konuşma geçti boş boş şeyler yazdı doktor Ondan öyle maaş alamıyorum bir tek anneniz gelip maaş cekebiliyor siz cekemiyorsunuz yazak diyor ne yapmam gerekiyor nasıl düzeltebilirim abilerim ablalarım sizinde geldimi başınıza geldiyse nasıl düzeltiniz yada akıl verin evde huzur yok her akşam tartışma sıkıldım artk ilk zamanlarda iyiydi vekaleti alınca maaşımı cekemeyince böyle oldu lütfen yardımcı olun tşkler sağolun şimdiden yardım eden etmeyen ..

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla zihinsel bir engeliniz yok, sadece işitme engellisiniz.
Ancak anneniz bankaya bir rapor göstererek sizi kısıtlayamaz, birinin kısıtlanabilmesi için vasilik kararıyla vesayet altına alınması gerekir ki o da mahkeme kararıyla olur. Zaten zihinsel yetileri yerinde olan bir işitme engelli vesayet altına alınarak kısıtlanamaz.
Şayet anneniz sadece vekaletname ile çekiyorsa maaşınızı, vekalet verdiğiniz notere giderek bir kağıda vekaletinizin iptali için azilname hazırlatmak istiyorum deyin, bir nüshasını da bankaya verin.

Tşk sadece işim noter e mi gitmek ve halletcem ?

Dorukcan

isitme konusma engeliniz olsada duzgun yazabildiginizden.yazarak konusun noterde.
isitme konusma engellileri noterlerin bazilari yarim saniyo:mad:onladan kefil bile istiyorlar:(duzgun okuryazr birisisiniz, azda disli olun derim. ahh bu sagirlikkk.....

Dorukcan

ne olursa olsun bir evlada yapılmayacak hareket yazıklar olsun...böyle anne olmaz olsun..ben olsam işi bırakırdım nahhhhh alırdı...

Ufukalp modumuzun dediği doğrudur , Banka maaşınızı bir başkasına ödemek için , raporla hareket edemez ,, mahkemenin "vasilik" kararını görmek ister veya sizin bir başkasını vekil tayin edip "vekalet" vermiş olmanız gerekir , yine veya "borçlu" durumda olup "haciz" kararı ile maaşınıza el konulabilir !! , maaşınızı bir başkasının çekebilmesi için başka bir yol bulunmamaktadır .
Şayet vasilik kararı var ise , mahkeme açıp sağlam olduğunuzu ispatlamanız gerekir ki buda maaşınızın kesilmesi anlamına gelebilir .
Vekalet verdiyseniz , yine noterden azledebilir ve bunu bankaya bildirebilirsiniz .
Borçluysanız , borcu ödemekten başka yol yoktur.

Dorukcan kardeş NOTERE gidecekseniz yanınıza işaret dili tercümanı (sertifikali terüman olmalı) alınız. 2 tane de normal arkadaş bulmalısın tanık için...Tercümanda para ister bedava çalışmayabilir onu da unutma.

hayır allaha şükür borcum yok sadece vakelet actı vesayetimi üzerine cekti maaş alamıyorum okadar annen olmadan para cekemezsiniz diyorlar gerçekten işim zor ya noter yapar mı sizce? :( evde huzur yok ya üzerime çok geliyorlar

Konuşabiliyorum gayet ama birisi yanımda yardımcı olması lazım karşıdaki insanı anlatabilmesi için benim arkadaş para istemes gelir yardım eder :( aylardır ugraşıyorum alamıyorum bi türlü yarın NOTER e gidip bi konuşcam

Malesef berke kardeşim malesef evde hiç huzur yok maaşımı elden aldıgı günden beri hiç para alamıyorum :( artk burama kadar geldi ya işten cıkıcam ya kendimi asıcam yada izmirden cıkıp uzaklaşcam.. anca bunu istiyorlar

Evet okuma yazma biliyorum ama gidip ne dicem ne dicem noterle ne olucak ? tam olarak ben hiç gitmedim noter e o yüzden :(

sağol kardeşim allah sana göstermesin :/

LÜTFEN birisi yardımcı olması gerekir bunu anlıyan biri varsa özelden mesaj atsın rica ediyorum :(

Benin diğer kullancı şifremi unuttum yeni hesapım bu

Dorukkcaaan

Kardeşim merhaba,
Annenin vekalet alması için senin imzana ihtiyacı var onun haricinde herhangi bir yerden onay alamaz. Büyük ihtimal annen anakart çıkarttı anakart olmadan da sen para çekemiyorsun vs. Neyse durum şu notere gidip annenin senin üzerinden vekalet çıkardığını ancak bunu iznin dışında yaptığını ve ilgili vekaletin iptalini isteyeceksin. Noterden aldığın belgeyi de bankaya götürüp ibraz ettireceksin. Sonra güle güle ye kazandığın paraları :)

Notere daha önceden hazırladığınız bir izahat yazısıyla gidin, kendinizi ve engelinizi tanıtıcı bir metin hazırlayın, çıktısını alın. Onlardan teknik olarak nasıl bir yardım alabileceğinizi öğrenin.

Konu ile ilgili vekalet veren konumdasınız, azil işlemi yaptıracaksınız. Adı geçen vekaletin yevmiye numarası noterin kayıtlarında vardır. Gidip, bu vekaleti sonlandırmak istiyorum diye bir dilekçe vermeniz bile yeterlidir. Bu dilekçenize istinaden bir azilname düzenlenecek. Noter iptalinden sonra bankanın ilgili şubesine noter iptali ilgili azilnamenin bir nüshasını verirseniz, maaşınızı sizden başkasına veremezler.

Kanunen valideniz reşit yaşı geçtiğiniz taktirde sizin vesayetinize sahip değildir.

Eğer, noter masrafını üstlenmek istemiyorsanız anneniz ile aranızda adı geçen yevmiye numaralı vekaletnamenin geçersiz olduğuna dair bir imzalı evrak hazırlayıp, banka şubesine verebilirsiniz ama annenizin imzalaması lazım. Onun adına imzalarsanız, evrakta sahtecilik yapmış olursunuz bu da sizin başınızı daha çok ağrıtır.

Biz hiç notere gitmedim ama sanmıyorum ama ssk dan maaşımı cekebilirmmiyim sizce ben noterde imzalamadım ama

Yaa ben gittim notere öyle birşey yok diyor cıkmadı anneniz adını cıkmıyor diyor baktım ama işlem noterde yapmamış ki :(

Üst Alt