Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışma gücü kayıp orani ile sakatlık oranı ayni mıdır?

chesterx

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selamlar;

%52 engelli raporum var. Emeklilik icin bahsedilen calisma gucu kayip orani bu rakam uzerinden mi hesaplaniyor yoksa tekrar bi heyet meselesine girmek gerekiyor mu?

Saygilar

Elinizdeki rapor geçerli olur, oranı bakımından...

Ancak, şu hallerde yeniden heyete girmezsiniz;
- sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önce ise, ve ssk (4a)'dan emekli olacaksanız,
- vergi indirimi alma şartınız olduğundan defterdarlıktan öncelikle bu rapor ile vergi indirimi talep etmelisiniz,
- raporunuzun tarihi güncel ise, genellikle 16 Aralık 2010 sonrası kabul ediliyor,
yukarıdaki gibiyse şartlarınız yeni rapor almazsınız,

şunlarda ise yenisini isterler; diğer statülerden emekli olacaksanız, vergi indirimi alma şartı olmadığından kurum sevki ile rapor almanızı isterler,
yada tarihi çok eski ise, yine yeni rapor isterler....

Selamlar;

Cevap icin tesekkurler.

Raporumu yeniletmek zorunda kaldim raporum Temmuz 2013 tarihlidir.

Sigorta girisim 2009 Mart tarihindedir.

SSK'dan emekli olacagim.

Vergi indirimi almiyorum bunun şart oldugunu da yeni ogrendim hemen talep etmeli miyim? Gecikmis olma durumum mevcut mudur?

Saygilar

Sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den sonra olduğu için ssk'dan dahi emekli olacak olsanızda vergi indirimi alma şartınız yok,
2008_sonrasi.PNG

bu tabloya göre prim ve günü tamamladıktan sonra emeklilik için başvuru yaptığınızda kurum sevki ile yeni rapor isterler,
emeklilik zamanı dışında, şahsen alacağınız raporlar kabul edilmez...

Üst Alt