Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tespit yönetmeliği nedir?

Barda5

Aktif Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
106
11 Ekim 2008 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 27021
SGK.Ek-1
SGK.Ek-2
SGK.Ek-3 A.B.C.
SGK.Ek-3 D
SGK.Ek-3 E

ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞL. YÖNETMELİĞİ

Arkadaşlar böyle bir yönetmelik hazırlanmış fakat burada değişik oranlar var Ek 3 de mevcut aşağıdaki yazdıklarım
A CETVELİ
XII. LİSTE
Pelvis ve Alt Ekstremite Arızaları
9-Uyluk kemiği (femur) amputasyonları

A-1 / 3 üstten ( proksimal )

a-Tek taraflı 56
b- İki taraflı 65

Ortopedik ameliyat sonucu
İki taraflı ............
Tek taraflı .........

İki taraflı
Tek taraflı
Vs gibi uzun bir özür listesi karşısında oranlar ben buraya kopyalayamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse mutlu olurum ben anlayamadım bunu Saygılarımla

Sormak istediğim buradaki hastalık karşısındaki oranlarla özürlülük cetvelindeki oranlar farklı nedeni nedir

Çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tespit yönetmeliği, iş kazası ile meslek hastalığı olan kişilerin meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespitinde kullanılan cetveldir.. Sakatlık oranı cetveli başka, bu başka yani..

Bacıbey yanıtnız için tşk ederim .Benim sormak istediğim benim meslek hastalığım falan yok ,bir bacağım ampute malulen emeklilik için hangi cetvel kullanılıyor ?

Tekrar merhaba arkadaşlar (Malülen emeklilikle ilgili )sorumu genişleteyim ben rapor için başvurdum ama beklemekteyim hala bir makina bozukmuş neyse sorum şu :Ben Bourger hastasıyım (bir çeşit damar tıkanıklığı) sol ayağımdan 4 yıl önce ameliyat olmuştum damar bypass yapıldı biraz rahatladım yürümem normalleşti daha sonra bu yıl sağ ayağım da burger hastalığından dolayı sağ dizüstü ampute oldu .Şimdi koltuk değnekleri ile 100 metre falan yürüdükten sonra daha önce ameliyat olduğum sol ayakta ağrı oluyor (damar tıkanıklığı bence)doktorda elle konrolde ayaktan fazla nabız alınamadığını söylemişti tekrar ameliyat olma şansım yok bunun sakatlık cetvelinde bir oranı var bu durumda benim işgücü kaybım hesaplanırken sağ ve sol ayağım ayrı ayrı mı hesaplanır ikisi ayrı ayrı olduğunda baltazar formülü uygulanmadığından ben yüzde 60` oranında rapor alamam.Benim görüşümse bu iki taraflı rahatsızlıkta ana etken Bourger hastalığı 0lduğu için bir bütün olarak ikisi bir değerlendirilip baltazar formülü olmaksızın `yüzde 60 oranı alabilirmiyim görüşlerinizi bekliyorum saygılarımla

Yani kısaca hastalığım bir bütün olarakmı yoksa iki farklı rahatsızlık olarakmı değerlendirilir.

Evet, amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili ayrı oran verilir ve Buerger içinde ayrı oran alırsınız. Balthazard formülü ile hesaplanır aldığınız oranlar...

Buerger için verilen oranlar:
B- Tromboangitis obliterans (Buerger):
1-Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yararlanıyorsa:% 20
2-Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama 200 metrenin üzerinde klaudikasyo intermittant varsa:% 30
3- Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar:% 50

Bacıbey;

Sayın Bacıbey arkadaş cevabınız için teşekkür ederim öncelikle fakat sizin yukarıda verdiğiniz oranlar özürlülük oranı cetvelinde var benim sormak istediğim iş gücü ,meslekte kayıp ve maluliyet ile ilgili idi saygılarımla

sayın barda meslekde ıs gucu kaybı su manaya gelır sen saglamken bır ıse gırdın zamanla hastalandın ve bır engelın olustu yada meslek hatalıgı yada ıs kazasından dolayı engellı oldun senın sakatlık tespıtınde senın durumun soz konusu olustu ıs kazası ve meslek hastalıklarında sana %30 gıbı bır oran verıldı sen ısgoremez aylıgına baglanırsın senın bırada %70 calısabılırlıgını ve 30 da meslekte ıs gucu kaybının oldugunu gosterır fakat derecen 40 oldu bu durumdada aynı uygulama olur ılkkez ssk lı olup sonradan senın hastalıgın gıbı ampute olup meslekte ısgucu kayıp oranı aranıp verılmesı gereken ısgucu kayıp oranı tespıtınde gene %40 engelın cık ve 15 yıllık ssk lı oldun varsaylaım 3600 gunun de prımın oldu ve bu surecden dolayı sana 5510 sayılı kanuna gore erken yaslılık aylıgına baglanırsın bunun adı malulen degıl erken yaslılık aylıgı dır bazı kısıler saglamken bu duruma dusmus oldugunda kendılerının malulen emeklı olduklarına sanıyorlar malulen emeklılıgın 3 dort cesıdı var

Memurun engel durumundan dolayı erken emeklilik işlemleri bu yönetmeliğe göre mi yapılıyor?

Bilgi

ben iş kazası sonucu sol gözden iki defa ameliyat oldum göz mercegi değişti buna bağlı katarak amliyatı ve kornea tamiri yapıldı suan tam gorme aksı uzerınde delıcı yaralanma sonucu lokom var ve ssknın gonderdıgı hastane kurulu aynen sunu yazdı
sağ -0.25(170-0.75) 1.0 sol +0.50(165-2.00) 0.2
Tahmini oranım ne olur cvbınız için şimdiden tesekkurler

Üst Alt