Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışma saati kısaltılması için rapor alabilir miyim?

boğaçhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Burada yeniyim. Bilgi sahibi olanlar varsa yardımcı olabilir misiniz. Özel sektör çalışanıyım . Fabrika ortamında çalışıyorum ve 12 saat çalışıyorum. Sadece 30 dk molası var. Pazar günleri dahi çalıştırıyorlar. Bu durumdan kurtulabilmek için 8 saatten fazla çalışamaz şeklinde bi rapor almak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim

Böyle bir yol var mı bilmiyorum, varsa umarım bilenler cevap verir.

12 saat çalışma, işe gidiş geliş de eklenirse insan eve sadece uyumaya gidebilir demektir. 21. Yüzyılda böyle insanlık dışı şartların olması ülkemiz adına utanç verici. Aslında ülkemizin önemli sorunlarından biri ama nedense gündeme gelmiyor. Böyle çalışan milyonlar var. Ailelerini doğru dürüst görmeden, sürekli çalışarak yaşamaya çalışan milyonlar...

Elbette bir engelli için bu durum daha zor olur. Dinlenmeye ençok engelliler ihtiyaç duyar. Umarım bir çözümü vardır.

Sanırım alabilirsin. Doktordan talep edebilirsin
Harbiden çokmuş
12 saat ne be!
Keten yakalı köle 😔

boğaçhan doktor raporu alabilsen bile bu şartlarda çalıştıracak kadar vicdansız bir işyeri o rapora uymaz çok sıkıştırırsan mobbing yapar veya işten çıkarır.

Eğer pazar günü ve diğer çalışmalar için ilave mesai ücreti vermiyorsa bu yasadışı bir durum bunu şikayet etmelisin gerekli kurumlara.

boğaçhan

Bence, sen önce işe girerken imzaladığın sözleşmeyi oku. Cumartesi neyse de pazar özel sektörde tatil diye geçer. Artı fabrikalarda yemek artı mola saatleri vardır. Siz büyük ihtimal fabrikada yatılı kalıyorsunuz.

Nurtan

Yatılı kalmıyorum. Tabiki de sözleşmede fazla mesai ile ilgili maddeleri biliyorum. Fakat iş kanununda haftalık çalışma süresi 45 saat.

Zaten şu an mobbing uyguluyorlar sanırım. Çünkü daha önce çalıştığım bölümde şef ile haklı bi atışmamız olmuştu. Benden rapor istedi bende kimyasala toz ve kokulu ortamda çalisamaz raporu aldım. Oda onun zoruna gitmiş olsa gerek . Başka bölüme gönderdiler . O bölumde 12 saat . Hadi 3 gün 5 gün eyvallah ta. Bu 12 saat devamlı ve sürekli olunca vücut bünye kaldırmıyor. Aile ilişkileri bozuluyor ve bütün sosyal yasantın bitiyor

boğaçhan ben senin yerinde olsam başka iş arardım o şartlarda çalışılmaz tabii maaşı çok iyiyse o başka onuda hiç zannetmiyorum.
Yada alo 170 şikayette bulunabilirsin gelip durumu incelerler kimliğinde meydana çıkmaz.

valla fabrika ortamında bende çalıştım hem de ağır sanayi kolunda o şekilde bir rapor alsanız bile işyeri bunu dikkate alır mı bilemem ?? size kapıyı gösterirler hemen senin yerine günde 12 saat çalışacak bir sürü adam var cevabını alırsanız şaşırmayın...

Arkadaşlar bu şekilde rapor alabilmekte marifet. Çünkü doktorlarda sanki işverenlerle işbirliği yapmışlar gibi sanki. Pekte yanaşmiyorlar . Bu şekilde rapor alabilirsem sonrasındaki işverenin alacağı aksiyonları ben göz önünde bulundurabiliyorum. İşveren 2 yol izleyecek ya rapora uyacak yada kıdem ve ihbar tazmınatı ile çıkış verecek. Asıl benim yardıma ihtiyacım olan durum bu raporu nasıl ve hangi branştaki doktordan daha kolay alabilirim
ozmuşlu

Üst Alt