Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmadığı halde engelli kadrolarında çalışıyor gözüken var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

UMOZTURK

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Fiilen çalışmadığı halde engelli kadrolarında çalışıyor gözüküp şirketlerin engelli kontenjanlarından faydalanan ve maaş alan arkadaşlar varmı acaba?
Bildiğim kadarı ile bazı firmalar engelli çalıştırmadan asgari ücretle maaş ödeyip engelli kontenjanlarını dolduruyor ve ceza ödemekten kurtuluyorlar.
Ben sağlık sorunlarımdan dolayı kontrellerim için sürekli iş yerinden izin istemek durumunda kaldığımdan ve bazı sıkıntılar yaşadığımdan sağlığıma yeterince dikkat edemiyorum birde eşim ve çocuklarım içinde zaman zaman izin almam gerektiğinden işverenden izin istemekten sıkılır oldum onlarda izin vermekten sıkıldılar bu yüzden asgari ücretlede olsa çalışmadan engelli kadrolarında çalışıyor gösterebilecek şirketler var ise baş vurmak istiyorum. Böyle bildiği şirketler olan arkadaşlar varmı yada bu tarz şirketlerde çalışıyor gözüken arkadaşlar varsa bilgi verebilirmisiniz...

böyle bi teklif zamanında bende almıştım ama kabul etmemiştim ama tabiki istanbul dışıydı

UMOZTURK;

Bildiğiniz kadarıyla başvurun o zaman o firmalara!

Bende belediyeler, em.gen.md. emerikan firmaları duydum.

saw,
Bildiğiniz kadarıyla başvurun o zaman o firmalara!

Bende belediyeler, em.gen.md. emerikan firmaları duydum. Demişsin.

Ben bu tür firmalar olduğunu duymuştum ama hangi firmalar olduğunu bilmiyorum ayrıca böyle firmalarda kendini çalışıyo gösteren arkadaşlar varsa bilgi paylaşabilirlermi diye sormak istemiştim. Sizin belrttiğiniz gibi belediyeler ve em.gn. md. gibi kamu işyerlerinin böyle bir uygulama yapabileceğini düşünmüyorum.

gibi kamu işyerlerinin böyle bir uygulama yapabileceğini düşünmüyorum.

Öbür firmalar yapıyorda bunlar nasıl yapamıyorlar:confused:
Bende sizin söylediğiniz firmaların yapabileceğine ihtimal bile vermiyorummm....!

Siz çalışamıyacak durumdaysanız malülen emekli olmanız daha iyi olur...
Böylece otomatikman işe gitmeden devletten daha garanti kamu emekli maaşı alırsınız...!

kamuda calışıyom...tum engeliler..calışıyo engeli ne olursa olsun...
ılk defa duyuyorumm...
calısa bılır durum dakı engelıyı asgeri ucretle firma yada kurum neden calıştırmasın...
saten engeli kadrosunnu...engelinin yapacagı meslegı belırterek istek yapıyo işkura...işkurada o meslek te engeli yoksa..cezada almazkiii..nıye calışma ben para verem desinn...
ama ozel kurum da belki patrona anlatırsın durumu kıyak gecer..genede sanmam...beden işcisi diye alır...caycı dıye elır gene calıştırırrr..

Rusa;
Bu kamuda çalışan engellilere tekrardan rapor için heyete soksak engelli raporu alabilirlermi?
%30 un altında kalanlar çıkabilirmi?
Çaycılık yapabilen engelli:confused:
Benim bildiğim engelli kadrolarının özelliği ağır engellileri istihdam etmek olmalıdır!.
Çaycılık yapabilecek adamı ne hakla engelli kontejanından kullanarak işe alırlar...
Beden işcisi de keza öyle...
Bir sürü ağır engelli iş beklerken limon satabilecek adamın işe alınması gayri ahlakidir!!!

tabiki haklısın .ancak;
benim kastım yada piyasa şartları...çalışabilir engeli lari çalıştırmakta..kurumlar özür nekadar hafif olursa okadar verim alacagını daha az başlarının agrıyacagını duşnuyorlar...
.....
ve tekrar tekrar belirteyim ki ne özür ne özür ölcutu ne tadıdık .ne adam kayırma kpss engeli olursa puanınızda yuksek olursa calışa bılır raporunuz varsa işe girersiniz..asla adam kayırma .tadıdık.vs.vs inan mayın..bunlar lokal koplo teorılerıdır..
bir örnek vereyim;;;
eskıden her ögretmen okulundan mezun olan dırek devlette iş buluyordu..şimdi öylemi ..hayır..kpss egıtım bılımlerı var.orada iyi olnlar puan alan lar secılerek işe yerleştırılıyor...yanı hem okul hem tekrar sınav..turkıye şartları bunu gerek tırıyor ama sorsanız ögret maaşı yetmez begen mesler ..atama ya gelınce yer yerınden oynar...
işte bunun aynısı engeli kpss olark uygulanacak...ıyı mı kotu bı olaymı tartısılır,engeliler arası bilgi yarişması gibi bir olay...ama en azından yok adamını aldı yok adam kayırdı şaibelerini kaldıracak..yok senin özrun agır benıkki az vs vs kalkacak.....
gelelım engeli raporları..evet burda da haklısın..devler yeterince özen gostermedmiş zamanın da bu raporları verır ken..ama
http://www.engelliler.biz/forum/sag...ce-ozurluluk-orani-olmali-dusunceleriniz.html....
buradaki yazılarımı oku fıkır verir...
kısaca devlet 3 derece özurlulerı balhazat formuluyle %40 altına tarak yok sayıyor..yanı özur olcutunu aslında %40 dan %55 cekıyor...
tum tanı kıtaplarını okudum oranları dusurmuşler..hakedende hak etmeyende artık %40 altında...
önce şu oran ları düzeltip ondan sonra kim hak ediyor kim hak etmiyor kararını vermeli devlet..
ondan sonra hakaniyetli olark hakımız yendi yada yenmedi diyebilecez..
saygılar...

Bir arkadaşımın (kendiside/eşide engelli) eşi bir iş yeri tarafından çalışıyormuş gibi gösterilip her ay asgari ücret kadar maaaş alıyor ayrıca sgk primleride yatırılıyor.
Bunu duyduğum da hayret etmiştim ama evlerine gidip arkadaşımın eşini ve durumlarını görünce kendi kendime iyiki böyle bir sistem var dedim.
Gerçekten çalışamayacak durumda olan ve hiç bir gelir kaynağı olmayan engellilerin böyle bir uygulamadan faydalanabilmesi çok güzel...
Arkadaşım tekerlekli sandalyede işi,mesleği ve eğitimi yok,eşide aynı ve koltuk değnekleriyle ayakta zor durabiliyor bunlar nasıl çalışabilir ?
Bazı iş verenlerde çalışabilen,eğitimi ve mesleği olan engellileri çalıştırmak yerine çalıştırıyormuş gibi gösterip ceza ödemekten kurtuluyorlar işte bu yanlış...

Başka bir arkadaşımda çalışabiliyorken çalışabildiği kadar çalıştı hastalığı ilerleyince patronu kendisini çalışıyormuş gibi gösterdi şu anda kendisi 2 veya 3 yıllık emekli...

ben ce kamuda bu dediğin olmaz.
özel sektorde olur..ve olmalıda..hata bu durumdakılere kesın olmalı...
allah razı olsun yardım sever buduncedeki patron lardan....

Merhaba ;
bir tanıdıgım 13 yıl kadar oldu mersedes benz türk a.ş'de dediğiniz şekilde çalışıyor.anlatdıgı kadarıyla iş başvurundan sonra bir bankamatik hesabı aç demişler o günden sonra bir daha ugramamış şirkete :)
bu arada kendiside simit satmakta...

evet...boyle kısmetlı olsun herkes...
ama dedimya patronun vicdanına kalmışş.
kamuda olmaz..

Sevgili rusa,

Evet benim anlattıklarım özel sektörde iş veren...
Güzel bir sistem,gerçekten çalışamayacak durumda olanlar için büyük iyilik..
Allah böyle duyarlı iş verenlerin sayısını artırsın inşallah.
Çalışabilecek durumda olan engellileri çalıştırmayıp elamanlarımın göz zevkini bozuyorsun düşüncesiyle engellileri üzen,onurlarını kıran iş vermeyen iş sahiplerini de Allaha havale edelim başka ne yapabiliriz ki....

Teşbih yapmıştım anlamamışız heralde:)
Asıl kamunun bütün engelli kadrolarını ilk etapda bir kura ile doldurması elzem bir konudur!
Yok kpss ymiş, yok sınavmış bunlar boşa oyalama taktikleridir. Sonuçta o sınavlar adil değil!
Kimi okuldan 10 sene önce mezun adam senelerdir belki iş bekliyor. Kimisi yeni mezun sınavda avantajlı... v.b.
Kaldıki sınavla işe alıcağın iş okul bilgisi gerektiren işler değilll!!!

Öbür tarafdan böyle özel sektör patronlarından ALLAH razı olsun!
Türkiyede engelli olmak hakketten zor. Hele bir de kullanmanız gereken devletin karşılaması gerekip de karşılamadığı araç gereciniz varsa!!!
Ulaşım sorun, kaldırımlar, mimari engeller, çalışma arkadaşları!!! V.S.....

syın saww;

8 milyon engeli yi ne yapsın istersin devlet.....???
tabiki sınav yapacak..sen demiyomusun adil değil diye...diyelim sınav yapmadı..ne yapsın işte ozaman facia...devlet tum ahbap eş dost dunu işe alir demezmisin...ben ce dersin....örnekle anlatım egıtım bılımlerı sınavı
bir örnek vereyim;;;
eskıden her ögretmen okulundan mezun olan dırek devlette iş buluyordu..şimdi öylemi ..hayır..kpss egıtım bılımlerı var.orada iyi olnlar puan alan lar secılerek işe yerleştırılıyor...yanı hem okul hem tekrar sınav..turkıye şartları bunu gerek tırıyor ama sorsanız ögret maaşı yetmez begen mesler ..atama ya gelınce yer yerınden ..

aklın yolu birdir...bak ben bir kamuda calışan engeliyim ve işleyişi gördüm surekli sitedesin ben de yazılarımda başımdan gecenlari yazdım hep...sen neden böyel düşünüyon çözemedim..
sınav bizim için bulunmaz nimet...
sonkez acıklıcam haksızsam haksısın de;

şöyle biz kadro var hemem hemen tüm devlet personelin de...sözleşmeli personel diye...bizim kurumdada var...sözleşmeli personel demek kurumun iş bilsin bilmesin ken di eş dost ahbabını aldıgısınav sız yada sınav olsad torpılle kurumca yapılan sınavlar oldugundan kımse ses edemez...ve şimdi olanları sende gördün sozleşmeliler kadroya geciyo...ama ben 7 milyon kişiyle sınava gırdım puan aldım .bekledım meslegıme özrume uygun iş cıktı oyle işe girdim...
ya sınav olmasydı ya o puanı almasyadım..ya mesleğim olmasydı...işe giremezdim....
ama kpss oylemi...ösym yapıyor....engeli kpss yıde ösym yapacak yani torpili engeli alimina son...
engelsiz lerle aynı tutulmaya son...
1-) hak dır yada haksızık tır..o insanın zekesıyla alakalı..ben yenı mezunum dur ama bılgım azdır sen eskı mezunsun dur zehır gıbı bılgın vardır..bu konuda adalet bence vardır...
2-)sınavın işe alakalı olamyışına dem vurmuşsun..ozaman bende sorarım tüm ilk okuldan unuversiteye eğitim sistemindeki bilgileriizizn öğrendiklerimizin yaptığımız işlerle ne alakası var..
üniversiteye girmek için milyarlar harcayan okulun yanında kurslara giden öğrencileri düşün...sınavdaki sorularla işlerindeki bağ ne alaka..
bu konular başka konular..

3-)ve öncye itafen demiştinki sen özür oranı yuksek olandan baslansın....evet yada hayır... aklın yolu sunu demeli...istenen meslege uygun musun özrun meslegı yapmana engelmi....ona bakıllır.bakılmalıda...burda özurlulerın iş bulup calışmasıysa amac tabiki.....
çalışmayı es gecersen olmaz sitem cöker....devlet çalışan özürlü ister.istiyoda..

8 milyon engelliye devlet ne yapsın:confused:
Çok klişe bir soru!
Doğuştan engelli devletten yol ister. Ulaşım ister. Mimari engeller kalksın ister. Eğitim ister. Bunların engelli olmakla alakası yoktur zaten!.. Her vatandaşın istediklerinden farksızdır. Bir de sonradan dış etkenlerle engelli olanlar vardır. Değilmi:confused: Bu engelliler alacaklıdır... Birincildir...!
Borçlu ya gidilirken biliyorsun ki sıralama yapılır. En önce birinci alacaklı gelir! Hakkını alır sonra geriye bir şey kalırsa sırası ile alacaklılar gelir!!!
Devlet 70 milyona ne yapsın der gibi olmuş değilmi:confused: Çünkü devlet bunun için var zaten! Vergiyi vatanadaşa hizmet için toplar.

Sınav nimet falan değildir. Adil bölüşüm adil paylaşım oturmuş, şaibesiz sistemlerle mümkündür!.

Kura çekmek ve sonra mülakatla işe uygunluğu konusunda sonuca varmak en adilidir. Kura çakersen herkezi ALLAH kısmetine göre yerleştirmiş olur.
Yukarıda dediğim alacaklılar hariç. Adama belediye aracı çarpmıştır. Sakat kalmıştır. Öncelik onundur. Sınavsız şartsız iş hakkı onundur. Hastanede yanlış tedavi yapılmıştır. Sakat kalmıştır. Öncelik onundur.
Bunun gibi olaylarda adamdan kpss istemek küfretmekdir.

3-)ve öncye itafen demiştinki sen özür oranı yuksek olandan baslansın....evet yada hayır... aklın yolu sunu demeli...istenen meslege uygun musun özrun meslegı yapmana engelmi....ona bakıllır.bakılmalıda...burda özurlulerın iş bulup calışmasıysa amac tabiki.....
çalışmayı es gecersen olmaz sitem cöker....devlet çalışan özürlü ister.istiyoda..[/COLOR]
[/COLOR]

Evet haklısın meslek sahipleri için bu kural uygun! Dr. mimar, müh. v.b...
Benim demek istediğm devlet bir pozitif ayrımcılık gereği bir şefkat, bir koruma, bir önlem alıcaksa elbetteki ağır engelli leri önce işe alamalı ve masa başı işler vermeliiii...
Yoksa engelli kontenjanının bir espiris kalmıyor zaten. Kamuda masa başı olmayan işte olmadığına göre mülakatla o işe uygunluğu tespit edilen engelli o işe yerleşmelidir.
Çalışamıyacak adama da devlet maaş bağlamalı!..

gene aynı gene negatif enerjiyle bakmış sın yazdığıma ..8 milyon engeliye neyepsın derken senın anladıgın şekılde değil kast etiğim..
okadar sığ görmesen beni.. sevineceğim...
konudan konuya daldan dala atlıyon...biz işe alınma konusunu konuşmuyomuduk...(sanmaki diger yazdıklarına .yol,ulaşım,eğitime cevabım yok)..
8 milyon engelinin 4 milyonu çalışır durumdaysa biz onların iş hayatına başlangıcındaki sorunları tartışıyoz yad tartışdığımızı sanıyoz senle..çunkü sen bana ön yargılı her dediğimi yanlış anlar vaziyete yazıyon...
neyse..4 milyon enegeli kardeşimiz bu gune kadar ne yapıyordu beklıyo du engeli alacak kamu kurumu olsunyada özel şirket işe girelim..
özelli gecelim satı onu tartış mıyoz...
kamuda işleyiş bugune kadar nasıldı...
kpss ye gireme şartı...okadar...sonrası allah kerimmm..
ben duyun ca inanamadım diyorum..sen bunun farkına varamıyosun..
develet kamuya bınlerce işci-memur alacagını acıklıyor..ve bir yol harıtası cıkarıyor..ben adaletlı olarak sınavla alcam dıyor...sen ıtıraz edıyosan pes istersen girme....
ya şöyle dese 200 bin işçi alacam dese...secmece eski sistem gibi...yada eski kpss alacam dese...bınlerce kpss gırmeyen,, gıremeyen engeli kardeş var.. bu fırsatır bunu itiraz kanımca yanlıştır...
adalet=sınav dır hak etiğini ispatlamaktır.....kura değildir...
sınavın nasıl yapılacagı kuraları vs vs baska zaman tartısırız..

Engelinden dolayı çalışmakta zorlanan ve bu sebeple şirketlerin engelli kadrolarında çalışıyor gözüküp çalışmadan maaş alan arkadaşlar var ise konuyu cevap yazabilirlermi acaba. Yada bana özel mesaj da atabilirsiniz. Aynı zamanda böyle engelli çalıştırmayıp engelli kadrolarında çalışıyor gösterip ceza ödemektense aasgari ücretle maaş ödemeyi tercih eden bildiği firmalar olan arkadaşlardan da konuya cevap yazmalarını bekliyorum. Yada bildiğiniz firmaları bana özel mesajlada bildirebilirseniz sevinirim. Konuya cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim fakat konu öyle bir hal aldıki sanki engelli memur alımları ve sınavları hakkında bir tartışmaya dönüştü... Bu arkadaşların bu konuyu kendi aralarında tartışmalarını rica eder bana açtığım konu başlığında yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap yada özel mesajlar bekliyorum...

UMOZTURK,
Konu hakkında şahsi fikirlerime yer vermek istemiyorum,bu konuda pek olumlu düşünmüyorum çünkü.
Ancak şunu belirtmek istiyorum,bilgi almak istediğiniz konu tamamen illegal bir uygulama ve yasalarımızca suç teşkil etmektedir.
Bu kadar aleni olarak sormayın bence.
Bu durumdaki arkadaşlarımız da,konumlarını zora sokmak kaygısıyla sorunuza cevap vermeye çekineceklerdir diye düşünüyorum.

Avukat olmaya gerek yoktur.
İşçi adına izin belgesi düzenlenmemiş,viziteye çıkmamış ya da geçici işgöremezlik raporu (istirahat) düzenlenmemişse işçi o gün işyerinde olmak zorundadır.
Ve çalışmayan kişiyi çalışıyor göstermek yasal olarak suçtur.

Bu şahsı içinizde tanıyan varmı?
UMOZTURK Tanıtımı

CinsiyetErkek
Sakatlık veya Hastalık? Böbrek Nakilliyim
İlişki Durumu Evliyim
Yaşadığı İl İSTANBUL/ÜSKÜDAR
Meslek Sigortacılık Sektörü-Emekli.
İlgi alanlarınız?müzik,futbol,yürüyüş,gezi,sinema.

Böyle hukuksuz sorumu sorulur:confused:

Hem emekliymiş bide 2. çalışmadan işci gözükecekmişşş muşşş....

Moderadör arkadaşlar bu başlığı kaldırmalılar!!! Soru sormanın da bir adabı olmalı!

Git valiliğe.. git belediyeye kardeşim burası sizin saçma sapan illegal sorularınızın muhatabı değil!
Git belediyeye derdini anlat ben emekliyim de 2. çalışmaddan maaş istiyorum de...

saww, kardeşim benim bilgilerimi teşhir edipte ne yapmak istiyosun Allah aşkına...
isteyen herkes benim bilgilerimi görebilir zaten sen benim özelimi bu şekilde rencide ederek bu foruma yazamazsın. Ben istediğim şekilde bilgi almaya çalışabilirim bu benim hakkım sen neden gocunuyosun ki bu konuda??? Lütfen bu konuya yazma artık olur mu? Sonuçta ama öyle ama böyle var olan bir ugulama hakkında soru sordum ben... Sizin bu konuya bi faydanız dokunmayacaksa yazmazsınız olur biter...

Ayrıca, forumlarada cevap yazmanında bir adabı olmalı değil mi? Karşınızdaki insan sizin çocuğunuz değil ve saygılı olmak zorundasınız. Bu tutumunuzla birçok insanı bu forumlarda rahatsız ettiğinizide bilmiyor değilim. Şimdi siz rahat duramazsınız mutlaka içinizi rahatlatacak birşeyler yazarsınız ama ben dışarda olacağım için sana cevap yazmayacağım!!!

Sorunun hukuğumu olur SAWW adam istediği soruyu kimseyide rencide etmiyor yada etmeye çalışmıyorsa sorar sorada bilmeli... Bu forumun kuruluş amacıda bu zaten... Burda yanlış olan birşey varsa senin bu adamın sorusunu suistimal edip konuyla alakası olmayan tartışmalara girmendir bana kalırsa... Hem bu soruyu kendi adına değil belki çocuğu yada bir yakını adına soruyor bunu nereden bilebilirsinki.???:cool:

Ben istediğim şekilde bilgi almaya çalışabilirim bu benim hakkım Sonuçta ama öyle ama böyle var olan bir ugulama hakkında soru sordum ben... Sizin bu konuya bi faydanız dokunmayacaksa yazmazsınız olur biter...

!!

Tanıtım bilginde emekli yazıyormu?
Yazıyor..

Böyle bir uygulama olamayacağını yukardaki arkadaş belirtmişmi?
Belirtmiş...

Asıl sen savcımısın da bir olmayan şey hakkında koğuşturma yapıyorsun!

Devlet seni emekli etmişmi?
ETMİŞ....

Boş vakitlerinde git armut sat git simit sat....
Ben burada gocunmuyorum. Bir başkasının hakkına tecavüze yeltendiğini görüyorum.
Öyle ya bir aldığın emeklin var... İkinci bir maaşı ancak çalışarak almaya hakkın varrrr...

Böyle bilgi alınmaz!
Yukarıdaki Ufukalp in yazısını tekrar oku sorduğun soru değil !

--------------------------------------------------------------------------------------

Dediğim gibi maddi anlamda problemin varsa yasal olarak belediyeye başvur...

çalışmadan para almak pek helal değil gibi..diyeceksinizki çalışamıyor..ozaman başka..ama bir telefona da mı bakamaz...veya yazıdamı yazamaz..amaç sadece para almak olmamalı.engelli bireyin üretken olması,bende varım diyebilmesi güzel birşey.

Hem bu soruyu kendi adına değil belki çocuğu yada bir yakını adına soruyor bunu nereden bilebilirsinki.???:cool:

Baştaki yazıyı okursan kimin adına sorduğunu anlarsın! Ben bilmiyorum kendisi belirtiyor zaten!
Emekli olmasa, hakikaten bedensel raporlu ağır bir engeli olsa ve soruyuda şu şekilde sorsa!
Ben şu şartlarda bir engelliyim dese!! İş arıyorum dese!!
İş görüşmesinde hayır sever patron ise zaten ona kolaylık sağlıyacaktır.

Ben Türkiyenin en büyük kuruluşuna iş görüşmesine gitmiştim. Ertesi gün aradılar iş teklifi için!
Ben kabul etmemiştim. Yol durumundan servisi kaçırırsam işe gitmemin sorun olacağından v.b..
Bana evden çalışabileceğimi söylediler. Ama evimde müsait değil açıkçası evden çalışmak demek yanlız yaşamak demektir.
Evde ailenizle yaşıyorsanız. Evi büro gibi kullanamassınız....

Doğru olmadığına inandığım herşeye karşı çıkarım!

*Günümüz şartlarında engelli olsun olmasın tüm emekliler emekli olduktan sonra da hayat şartlarından dolayı çalışmak zorunda kalıyor. Fakat engelli emekli olunca çalışmak biraz daha zor oluyor çalışmazsan emekli maaşı ilede geçinmekde zor... İşte bu aşamada herkesin var olduğunu bildiği bir uygulama olan kimi firmaların uyguladığı ve içimizden kimi arkadaşlarında bu uygulamadan faydalandığı çalışmadan engelli kontenjanlarından çalışıyor gözükmek ve ben bu düşünceye tembellik yapayım evde oturayım maaşım gelsin gibi bir düşünceyle kapılmadım. Ben böbrek nakilliyim ama sürekli kontrellerim var sürekli ömür boyu ilaç kullanıyorum, ilaçların yan etkilerinden dolayı Karaciğerimde lekeler oluştu bunlar içinde ayrı bir birimde değerlendiriliyorum. Bunun yanında işitme kaybımda var ve cihazda kullanıyorum. Hipotiroidim var bunun içinde düzenli ilaç kullanıp kontrollere gidiyorum. Birde belimde hafif fıtık başlangıcı var fazla ayakta duramıyorum. Sol gözümde tembellik var, sağda uzağı bulanık görüyor 2 derece miyop.Bütün bunlar için işverenden sürekli izin istemek o kadar kolay olmuyor ve ben bu stres ve sıkınıtılarımdan kurtulabilirim belki diye bu konu başlığını açıp bilgi edinmek istedim.
* Oysaki saww isimli üye sağolsun bu konunun altında önce memur alımları ve sınavları ile ilgili tartışmaya girdi, belediyelere, emniyet gn. md. başvur dedi. Pazarda armut sat simit sat dedi. Belediyeye başvur durumunu anlat sana yardım etsin dedi. Benim başkasının hakkına tecavüz ettiğimi söyledi, en kötüsüde benim kişisel bilgilerimi ekleyip bu adamı tanıyan varmı emekli olmuşta çalışmadan maaş istiyor bu adamın ne işi var burada bu konuyu kaldırın böyle soru sorulmaz dedide dedi... Cevap verenelerlede ayrıca çatıştı...
Devletin savcısımısın sen dedi...
* Bir kere ben engelli olarak kimsenin hakkına tecavüz etmiyorum emeklide olsam çalışma hakkım olduğuna göre gerek faal olarak gerekse gayri faal olarak çalışırsam kendi hakkımı kullanmış oluyorum.
* Siz her ne olursa olsun başkasının bilgilerini alıp kafanıza göre patavatsızca yorumlar yazıp rencide edemezsiniz. Bu forumlarda bir çok insanla bu tarz davranışlarınız yüzünden ters düşüyorsunuz. Sırf bu yüzden sizin üyeliğinizin iptal edilmesi için bile konu başlığı açıldı ve size uyarı cezası verildi siz acaba bunları hiç düşündünüz mü? Neden insanları rencide edici yorumlar ve açıklamalar yapmaya halen devam ediyorsunuz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz herşey karşı iseniz yazmış olduğunuz yorumları karşınızdaki kişinin penceresinden okuduğunuz zaman o insana saygısızlık ettiğinizi düşünüyormusunuz.
Daha fazla yazmak istemiyorum çünkü bu yazdıklarımın bize hiçbir faydası yok lütfen sizde aynı tavrınızı devam ettirip sinir bozmayı bırakınız... Hatta konu hakkında artık yorum yapmayın ltf...

Ben ortada mağduriyetinizi göremiyorum!.
Allah vergisi bir takım engelleriniz var. Bu engeller herkezde var...
Hatta sizde fazlasıda var...

Herkez ister. Evlensin çocuğu olsun.. Emekli olsun..
Bakıyorum ki engelleriniz yanında diğer engellilerin sahip olmadığı hayatta ki herşeye sahip olmuşsunuz!!!

Niye anlamak istemiyorsunuz. Anlıyamıyorum... Devlet engelli kontenjanını önce işi olmayan engelliler doldursun diye koymuşşş.
Artan kadro olsa sizede versinler diyeceğim! Ama durum öyle değil bir çok engelli işini bulamamışken siz halen hakkım diyorsanız PES!!!

Evli ve çocukları olmuş bir insanın bu şekilde sorular sorabilmesini ise aklım mantığım almıyor.

İşsiz bir çok engellinin sinirleri bence sizin sorunuzu okuduğu zaman erezyona uğramıştır!!!
Bence siz daha fazla yazıpda sürtüşmeye mahal vermeyin...

Sayın; ufukalp en açıklayıcı cevabı verdi sanırsam! Böyle bir şeyin mümkünatı yok!

Sizi bu kadar rahatsız eden nedir inanın bende bunu anlayamıyorum...
Ama anladığım bir şey varki buda sizin olur olmaz her konuya patavatsız ve alakasız yorumlar yapmanız ve insanların sinir şalterlerini attırmanız sanırım sizinde bir takım psikolojik sorunlarınız oluşmuşki bu şekilde rahatlamaya çalışıyosunuz. Öyleki sizin yorumlarınızdan rahatsız olan bir tek ben değilim bu forumda ve buda sizin aldığınız cezalarla da kanıtlanmış durumda...

Ayrıca benim özel durumumu neden bu kadar deşifre ediyorsun, ve bu hakkı nerden buluyorsun kendinde. Burada sürtüşme yaratanda devam ettirende sensin kaç defa yazmamanı rica ettim ama takıntın olduğu için duramıyosun yazıyosun. Bu konuyu ben açtıysam ben yazacağım tabiki de...

Sanırım sizin devlette memur olmak gibi bir gayeniz var ve buna ulaşmak içinde her konuyu buraya yoruyosunuz. Engelli olarak emekli olanlarda diğer emekliler gibi çalışma hakkına sahip ve bende bu hakkımı gerek çalışarak gerek çalışmayarak kullanma tercihine sahibim.
Bu hakkımı kullanmam da kimsenin engelli hakkına tecavüz olmayıp kendi engelli hakkımdan faydalanmamdır. Bilmem anlatabiliyormuyum.

Benim evli olmam, çocuklarımın olması, ve belli bir çalışmamın sonucunda emekliliği hak etmiş olmam gibi durumlar seni neden rahatsız ediyor ve neden konuyla ilgisi olmayan bu durumları ortaya döküp deşifre etmeye çalışıyorsun. Bu yaptığın doğru bir davranış mı daha öncede söyledim yorum yaparken karşındaki insana saygılı olmak ve kişilik haklarına tecavüz etmeyecek davranışlarda bulunmalısın.

Öyleki açtığım konu hakkında resmi olmasa bile var olan bir uygulamanın olduğunu sende biliyosun bende biliyorum bu sitedeki diğer kişilerde biliyorlar. Ben bu hususta faydalanan arkadaşlardan biraz detay almak istedim sebeplerimide ilettim. Sende çıkmış benim özel durumu deşifre ederek konuyu başka yerlere çekmeye çalışmaktasın.

Esas senin yorumların insanların sinirlerini erozyona uğratıyor bilmem farkındamısın.
Bu konuyu artık daha fazla yazıpta rahatsızlık vermeye ve sinir bozmaya devam etme artık...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt