Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmadığı süreçte doğum yapan eşim, doğum borçlanması yapabilir mi?

fetibag

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
HERKESE SELAMLAR

Ben Denizli'den adım Feti konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların bilgilerini rica ediyorum.

konu eşimin emekli olması için

eşim 13.01.1997 yılında ssk başlangıçlı olup toplamda 2341 pirimi bulunmaktadır. 11.09.2007 de işten ayrıldı ve bu tarihe kadar çalışmadı. ve 2008 yılında bir oğlumuz oldu dolayısı ile çalışmadığı sürece doğum gerçekleşti.

ilk sorum çalışmadı süreçte doğum yapmış bir bayan doğum borçlanmasından yararlanabilir mi?

ikinci sorum hesaplarıma göre 13.01.2014 tarihinde şartlarda belirtilen çalışma yılı dolmakta ama pirimi yetersiz kalıyor. eksik olan pirim sayısının tamamlanması için 4 yıl 4 ay gibi bir zamana tekabil ediyor (Emeklilik için aranan yaşı dolduran prim gün eksiği olan kadınlar ise, borçlanmayla 4 yıl erken emekli olabilirler.) bu cümle dikkatimi çekti buna istinaden şimdi biz 13.01.2014 tarih itibari ile kaç yıl borçlanabiliriz.

Doğum borçlanmasının yapılabilir. Yalnız, borçlanılan süre emeklilik zamanını da öne çeker mi, onu bilmiyorum

önceden bir bayan doğum borçlanması yapabilmek için doğumdan önce sigorta başlangıcının olması işten ayrıldıktan sonra üçyüz gün içinde doğum yapması gerekiyordu şuanda doğum borçlanması için sigorta başlangıcının doğumdan önce olması ve doğumdan sonraki yediyüz yirmi günü çalışmadan sigortasız geçirmesi yeterli doğum borçlanması emeklilik tarihini değiştirmez pirim günü eksikse onu doldurmak için bir çocuk için ikiyıl borçlandırılır ancak doğum borçlanmasını sigortalı bir yerde çalışırken yapması daha mantıklı yoksa isteğe bağlı sigorta öderken doğum borçlanması yaparsa bu ssk değil bağkur günü olarak sayılır

Üst Alt