Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çalışmadığım günleri SGK'ya borçlanarak ödeyebilir miyim?
Merhaba, geçmişe dönük boş günlerin SGK primlerini ödeme şansınız bulunmuyor.Bu işlemi sadece 4B statüsümden (Bağkur-Esnaf) prim ödeyanletr yapabiliyorlar.Devlet bir yapılandırma yasası çıkartarak ihya (yeniden canlandırma ) ile 4B-Bağkur primlerini geriye dönük ödemeye müsade ediyor.
Siz sanıyorum 4A(İşçi) statüsünden SGK primlerine sahipsiniz.Eğer askerlik yaptı iseniz askerlik borçlanması yapabilirsiniz.4A işçi statüsünden prim yatıran erkek vatandaşlarımızın geriye dönük başka türlü bir prim ödeme şansı yoktur.
Çok güzel bir yere değinmişsin. Doğru mu anladım bilmiyorum. Seninle bir iki de konuşmuştuk. Ben 2013 ten 2017 ye kadar bağkurlu ödeme yaptım. 2017 de ofisimi kapattım ondan sonra ne ssk ne bağkurlu olmadım. En son bağkurdan da malulen emekli oldum. Sormak istediğim şu diyelim kontrole gittiğimde de emeklim kesilirse 2017 ile 2021 arasında ki boş günlerimi yukarıda bahsettiğin gibi ihya yeniden canlardirma yasasi ile ödeyebilir miyim?
Askere 1999 da gittim 2002 de sigorta açılışım. Sigorta askerlikten sonra olduğu için yinede askerliği ödeme hakkımda var sanırım. Bu konuda bilgi rica etsem @Bilgi Hazinedir
Merhaba,söylediğiniz gibi askerlik borçlanmasını yapabilirsiniz.Bu sizde SGK prim günü kazandırır.Sanırım isteğinizde bu yönde olacak.
Diğer taraftan bahsettiğim gibi devletin çıkardığı kanunlarda SGK prim ve benzeri yapılandırma konularını içeren torba kanun metinlerinde en son Bağkur ödemeleri için ihya çıkmıştı.Ancak bu durumda başvuru süresi veriyor devlet.En son çıkan vergi affı,SGK affı diye medya organlarında duyduğumuz kanun maddeleri içinde ihya konusu vardı.Ancak başvurusu süresi bitti mi veya hala başvuru devam ediyor mu bunu bilmiyorum.
Ayrıca sen kontrol muayenesi sonucu Allah göstermesin olumsuz bir durum çıkması durumunda Bağkur ihya hakkını kullanmak istiyorsun.Belirtiğim gibi genelde yapılan kanun metinlerinde her zaman bir başvuru süresi verildi.Ancak tabii başvuru süresi olmayan bir ihya durumu da olabilir.En doğru cevabı ve kafanda soru işareti kalmaması adına SGK ile bilgi almak ve başvuru süresi olmayan geniş kapsamlı ihya işlemleri hakkında bilgi almanı tavsiye ederim.
OturanBoğa abe yenı cızelge atarmısın ben 2002 de giriş onu bakıcam guncelendımı yanı yasa cıkıcaktı cıktımı ben ne zaman emeklı olucam çizelge varmı dıcektım anlatamadım yaaaaaaaaaa
Emeklilik1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek olanlar için değişen bir şey yok. Onlar hala eski sakatlık oranı cetveli'ne ve vergi indirim hakkına tabiler emeklilik için. Malulen emeklilik içinse SGK Hastalık Listesi'ne tabi herkes