Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmak istiyoruz! Çok şey mi istiyoruz acaba!?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Çok Değerli Yöneticiler ve Saygıdeğer Arkadaşlarım,
Bu konu başlığı altında sizlere birden fazla sorular sorup yorumlar yapacağım,
Sayın Yöneticilerimden ise tek istediğim lütfen konu taşınmasın ve sadece bu başlık altında kalsın ki gerçekten çoğu kişiye ilham olacaktır.
1 - 1.Dereceden skolyoz rahatsızlığım var kaburga kemiklerimin hepsi eğri ve platin ile birbirine bağlı, sandalyeye sırtımı yaslayamıyorum,
koşamıyorum, ve hatta 5 kg'dan fazla yük kaldıramıyorum onuda bi yere kadar.
2 - Tek istediğim ve her engelli vatandaşın hakkı olan gerçekten bizi daha da yıpratmayacak bir iş ve istihdam.
3 - Şuan çalıştığım kurum çalışma şartları zor geliyor, gece çalışıyorum ve yol+yemek+sigorta+asgari geçim indirimi dahil aldığım toplam maaş 825 tl,
öncelikle sayın OturanBoğa yöneticimize bu maaşın olması gerekenden az olup olmadığını araştırmasını istiyorum, çünkü asgari ücretten daha da aşağı çalışıyorum galiba ben kendi hesabıma göre.

4 - Gaziantepliyim ve istanbulda yaşıyorum, memleketime gitmek istiyorum, o kadar araştırıyorum ama alımları göremiyorum bilgisi olan var mı ?

Önemli 2. mevzu turizm sektöründe çalıştığım için çoğu kez yabancı kişilerle bu konu hakkında konuşuyorum ve durumu anlatıyorum hatta çoğu zaman yabancılar beni gördüğünde bu şartlarda çalışmamım doğru olmadığı söylüyorlar ( yani ayakta durarak) ve onları ülkelerinde birincil kişi her zaman engelli kişilerdir. Diyorlar.
Ben memleketini suyunu toprağını seven vatan için gerekirse can vermeye hazır bir vatandaş olarak soruyorum.
Engelli doğdum diye günah mı işledim ? Suçum ne Kabahatim Ne ?
Biz bu vatana çok mu oluyoruz ?
Biz bu devlete çok mu oluyoruz ?
Sığıntımıyız biz ?
60 bin kişi başvurmuş hepsini alsan sana kim ne diyebilir.
Neden insanlar dua yerine beddua isterki ?

O kadar yazdım o kadar çizdim ama ne çare. şimdi size soruyorum,
BİZ ACABA ÇOK MU ŞEY İSTİYORUZ ?

çok geçmiş olsun kardeşim.

keşke hepimiz en güzel şartlarda çalışabilsek,

ben yurt dışında kaza geçirdim, orda tedavi gördüm, herhalde en büyük hatam buraya dönmek oldu,

deediğin gibi başka ülkelerle bizim ülkemiz arasında çok büyük fark var,

tabi bizim ülkemizden çok kötü şartları olan ülkekerde var,

başbakanın dilinden düşürmediği kişi başına düşen milli gelir sözüne bakarsak ülkemiz engelli imkanları ve hakları yönünden sınıfta kalmıştır.

direnmek, hakkımızı aramak ve söke söke almaktan başka çaremiz yok,

böyle geldi böyle gider deyip geçmemeliyiz, her yerde tartışın sesinizi yükseltin, yoksa bu millet uyumaya bizlere acıyarak bakmaya devam edecek,

Allah hepimiziin yar ve yardımcısı olsun, bu çektiğimiz sıkıntılar boşa gitmiyor.

Üst Alt