Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmakta iken bölüm değişikliği ve tazminat..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

Size az biraz meslek ve iş yaşamımdan bahsederek bir sorum olacak. Ön lisans muhasebe mezunu ve işletme son sınıf öğrencisiyim, mesleğim aslına bakılırsa muhasebe veya ön muhasebe, belli bir dönem işsiz kalmamdan dolayı işkurun meslek edindirme kursalarından satın alma bölümü eğitimini almış bulunmaktayım, bu almış olduğumuz kurs eğitim sonrası iş garantisi mevcuttu lakin öyle bir durumla karşılaşılamadan işsizler grubunda kalmaya devam ettim, mesleğimle ilgili iş araştırmalrım sonucu uygun iş bulamadağımdan dolayı mecburen şuan çalıştığım fabrikada montaj işçisi görevinde çalışmaya başlamış bulunmaktayım çalışmaya 25.06.2012 tarihinde başladım, işe başlamadan evvel şuan işten ayrılmış olan müdürümüz bana bölümümle ilgili iş olması durumunda ilk değerlendirilecekler arasında tutacaklarını söylemişlerdi fakat o müdürümüzde işten ayrıldı ve montaj bölümünde çalışmaya devam etmek zorunda kaldım bir yılımı doldurduğum için tazminatımı yakmak istemedim (sendikalı olmasından dolayı bir yılını doldurupta çıkartılan işçiye diğer özel sektör fabrikalarının vermiş olduğu tazminattan biraz daha fazla tazminat ödüyorlar), aynı iş yerimde çalışmakta iken işitme rahatsızlığımdan dolayı özürlü kimlik kartı için başvurum sonucu %44 ile sonuçlanmış bulunmakta ve bununla birlikte ankaraya bildirilmek üzere vergi indiriminde başvuruda bulundum başvuru sonucumun aralık başlarında gelmesini bekliyorum. Olumlu yani %40 ve üzeri onay gelmesi durumunda iş yerime ilgili kişilere mesleğimle ilgili bölümde çalışmak istiyorum bana bu şekilde uygun işlerin verilmesini isteyebilir miyim ? Peki mesleğime yakın işin görevin verilmemesi durumunda tazminatı hak kazanarak işten çıkışımı isteme hakkım var mı ? Ya da, işin birazda gerçeği şahsi olarak işten tazminatlı bir şekilde çıkmak istiyorum biraz nakite ihtiyacım var ve bu firmadan daha iyi bir yerlede mesleğimle alakalı ve özürlü kadrosu bünyesinde iş bulabileceğime inanıyorum (inşallahta olur), nasıl bir yol izleyebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

En kısa yoldan söylemek gerekirse;
Ne mesleğimle ilgili bölümde iş verin şeklinde bir dayatmada bulunabilirsiniz, ne de tazminat alarak ayrılabilirsiniz.

Üst Alt