Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmasına rağmen yaş ve öğrenci olmak nedeniyle almaya devam edilen yetim aylığı?

Uıess

Yeni Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar, ben çalışmama rağmen öğrenci olduğum için babamdan yetim aylığı almaya devam ettim. Bu konuda telefon ile görüştüm bana hakkım olduğu söylendi. İşçi, memur vs. olarak çalışsam da bu aylık 24 yaşına kadar öğrenci olduğumu beyan ettiğim sürece alabilmeye hakkım olduğunu belirttiler. /ayrıca 5510 sayılı kanuna göre hakkım olduğunu belirttiler./

Bu birincisi doğru mu?

İkincisi yasalarda 25 diyor? Öğrenci olduğumuzu belirtsek, ödenmemiş aylıklarla birlikte yeniden bağlanır mı?

Uıess

yetim maaşına diyelimki 4 yıl evvel hak kazandınız ama başvurmadınız daha sonra nıye almayım hakkım deyıp başvurdunuz kabul edersek o 4 yıllık maaşı alamzsınız sadece başvuru yaptıgınıztarıhten bağlanan süreye kadar geçen birikmişi alırsınız.misal başvurdunuz ve başvurudan 2 ay sonra bağlandı o 2 aylığı alırsınız ondada başka hak sahıplerı varsa onlardan kesıntı yapıldıgı için o 2 aylığıda o kesıntıler düştük kerri alırsınız.

-mka

İlgin için teşekkür ederim, fakat ben alıyordum zaten ama kesildi. Kesilince artık hakkımı doldurduğumu düşündüm sonra da öğrendim ki yükseköğrenim gören çalışan ya da çalışmayan bir öğrenci 25 yaşına kadar aylık almaya devam edebilir diyordu. Şimdi şubat ya da martta başvursam öğrenci belgesi ile geriye dönük hakları alabilir miyim?

Uıess
bilmiyorum ama başvurmada fayda var.ne demişler ağamdan at isterim verirse biner gelirim vermezse döner gelirim.kısaca taş atıp kolunuz yorulmıcak o yüzden kesilme sebebini net öğrenın.siz bu yetim maaşını engelli öğrencı mı yoksa normal saglıklı bir öğrencı olarak mı alıyodunuz.

-mka

Engelimden ötürü değil. babamdan kalan hak olarak alıyorum.

Uıess

25 yaşına kadar öğrenciliğinden dolayı alman hakkın.kuruma niçin kesildiğini ve kesilme süresi boyunca alamadıgın hakkın olan miktarın ödenmesini bildir umarım alırsın

Üst Alt