Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmaya başladıktan sonra %60 özürlü olan Memurun Malülen Emekliliği (Böbrek Nakli)

sandero42

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

1998 yılında bir kamu kurumunda sağlıklı olarak çalışmaya başladım.
2007 yılında böbrek yetmezliğine yakalandım.
2009 yılında Böbrek Nakli oldum.
2014 yılı 20 Kasım itibariyle 16 yıl hizmetimi bitireceğim.

Böbrek Nakli öncesi aldığım sürekli olan % 60 Özürlü Raporum var. (Vergi İndiriminde 2. Dereceden yararlanıyorum)
Böbrek Nakli sonrası bu oran % 70 oluyor. % 60 ile % 70 arasında Vergi İndirimi olarak bir fark olmadığı için ben tekrar müracaat etmedim.

Bu duruma göre;

Malulen emekli olabilir miyim?
Emekli olursam Emekli İkramiyesi alabilir miyim?
Ve 16 yıl üzerinden ortalama ne kadar maaş alabilirim?

Malulen Emeklilik ile Erken Emeklilik arasında fark var sanırım. Hangisi daha avantajlıdır?

Az çok bilgisi olan bilgi verebilirse sevinirim.

Her iki seçenek de mümkünse ben Yaşlılık aylığını tercih etmenizi öneriririm. Maaş açısından pek bir farkları olmasa da isteğiniz halinde emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışma olanağınız da doğar. Malulen emekliiler emekli maaşlarını kestirmeden çalışamaz.

Siz 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre Yaşlılık emekliliği talebinde bulunacaksınız kurumunuza.
Vergi indirim hakkı elde etmiş olmanızın hiç bir ehemmiyeti yok. Elinizdeki raporları da kurumunuza sunun, emekliliğinizi gerçekleştirsinler (sgk'nın sizden yeniden rapor isteyeceğini sanmıyorum)

Çalıştığınız yıl kadar ikramiye alacaksınız tabii.

Emekli maaşınız 9000 gün hizmet süresi üzerinden hesaplanacak. Yani, sizin pozisyonunuzda olup 9000 gün ile emekli olan herkes ne kadar emekli maaşı alıyorsa, siz de neredeyse o kadar alacaksınız.

Teşekkür ederim Bülent kardeşim. Anladığım kadarıyla halihazırda emekli olabilirim. Benim için yıl şartı doldu.

Üst Alt