Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmaya başlarsam annemin aldığı bakım parası kesilir mi?

nihat8102

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
fiziksel engelliyim. annem bakım parası alıyor. bir iş buldum çalışmaya başlıyacağım. ssk lı olduğum zaman bakım parası kesilirmi. saygılarımla

ortalama aylık geliriniz 318-TL'yi geçmediği sürece bakım aylığı kesilmez.

Fiziksel engellisiniz ve anneniz sizin engelinizden dolayi bakim maasi aliyor,Siz de is buldunuz calismak istiyorsunuz. Dogru anladim galiba?Bir tuhaflik var bu iste.Agir ozurlu raporu bu ulke`de gercek haklari olanlara verilmiyor o zaman.Madem calisacak durumdasiniz ssk`li olmak istiyorsaniz, kestirin maasinizi ileride sorun cikarabilirler.Hem de sizin uzerinizden alinan maas, ileride gercekten ihtiyaci olan kisiye baglanir.Saygilar

eğer çalışıpta maaşı kesmezseniz cezayı ödersiniz. cezayı ödeyecek paranız yoksa evinize haciz gelir. alınacak bir şey yoksa hapise kadar gider..

sadece bacağı 3 santim kısa olupta bakım parası alanlar var bunlar nasıl ağır özürlüdür raporu alıyor anlamak güç ve çok ağır özürlü raporu olupta sadece geliri 5 tl fazla çıktı diye maaş bağlanmayanlarda var çok saçmalıyolar çokkkkkk

bakım parası kendi ihtiyacını karşılamayana bakana bağlanır. çalışacak durumda olan kendine yetiyor demektir. UMUT kardeşe katılıyorum.

Arkadaşlar, yazdım-sildim-yazdım-sildim buraya yazarken! Çünkü çok ağır şeyle yazmak geldi içimden... Neyse, sadece yazarken lütfen empati yapın ve düşünün. Ne olur!..

Ben %95 raporluyum mesela. Gelir durumum uygun olsa bakım maaşı alabilirim... Peki, sizce ben çalışamaz mıyım?

Maaşın verilebilmesi için gelir şartları da bakıma muhtaçlık şartları da bellidir. O şartları taşıyan kişilere maaş bağlanır. Aynı şekilde, kesilmesi için de şartlar bellidir, o şartlar oluşursa maaş kesilir. Ve, çalışmak, maaşın kesilmesi için gerekçe değildir! Kurum bunu açık açık yazmıştır.
Siz,kurum tersini söylese bile itiraz etmesi gereken tarafta olmalıyken, kurumun bile gerisine düşüyorsunuz. Bu mudur? Sakat olmak, uğradığı ayrımcılıkla mağdur olmak, her alanda dışlanmak, küçük görülmek vb. mağduriyetle hayatı zehir edilmeye çalışılan sizler, bakım hizmetinden yararlanan bir arkadşaımızın çalışma isteğini bu kadar kolayca ve cepheden nasıl eleştirebiliyorsunuz? Size düşen, o arkadaşı savunmakken, düştüğünüz duruma bakın... Yazık!

Konuyla ilgili tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/ayr...bakim-hizmeti-ve-bagimsiz-yasam-tartisma.html

aslında itirafta bulunayım kendi adıma ve eminimki benim gibi nasıl olurda alır diye yorumlayanlarda benle aynı düşüncedeler ben neden bir uğraşacak bir iş bulamıyorum gibi insan doğasının bir parçası olan kıskançlık duygusu doğuyo ama biz kez daha üstüne basarak sölüyorum bakım parasını almayı hak etmeyip alanlarda var alamayıpta çok hak edenlerde var inş düzelir bu adaletsizlik bir gün

sn editör ve diğer arkadaşlar kimsenin aldığı parayı kıskanan yok ama kanunda şöyle birşey var " bakıma muhtaç " benim anlamadığım hem bakıma muhtaç olacaksın hemde çalışıp hizmet üreteceksin bu durum bende çelişki yaratır evet arkadaşa sorabilirdik ne iş yapacaksın sn oturan boğanın dediği gibi çalışabilirde mesela telefona bakabilir eğitim seviyesine göre bir takım masa üstü işlerde yapabilir lakin bakıma muhtaç birisini işe götürüp getirmek ne demektir bu işlerin içinde olan herkes çok iyi bilr ayrıca benim düşüncem hakkın olmayan birşeyi alman en çok ihtiyacı olan birinden çalman demektir. herkese saygılar.

bülent abi çok güzel anlatmış arkadaş düşünerek yazalım lütfen

gerçekten ihtiyacı olupta bu parayı alamyanlar var arkadaşım bu raporu nasıl aldın bilmiyorum ama gerçekten ihtiyacı olnların hakını yemeyin bu maaş tüm hayati fonksiyonlarını ebebeyine bağlı olarak yaşayan insanlara veriliyor sana bu raporu veren doktorun adını versene bir araştıralım ya rüşvet yiyor yada aklından zoru var

Üst Alt