Arkadaşlar, yazdım-sildim-yazdım-sildim buraya yazarken! Çünkü çok ağır şeyle yazmak geldi içimden... Neyse, sadece yazarken lütfen empati yapın ve düşünün. Ne olur!..
Ben %95 raporluyum mesela. Gelir durumum uygun olsa bakım maaşı alabilirim... Peki, sizce ben çalışamaz mıyım?
Maaşın verilebilmesi için gelir şartları da bakıma muhtaçlık şartları da bellidir. O şartları taşıyan kişilere maaş bağlanır. Aynı şekilde, kesilmesi için de şartlar bellidir, o şartlar oluşursa maaş kesilir. Ve, çalışmak, maaşın kesilmesi için gerekçe değildir! Kurum bunu açık açık yazmıştır.
Siz,kurum tersini söylese bile itiraz etmesi gereken tarafta olmalıyken, kurumun bile gerisine düşüyorsunuz. Bu mudur? Sakat olmak, uğradığı ayrımcılıkla mağdur olmak, her alanda dışlanmak, küçük görülmek vb. mağduriyetle hayatı zehir edilmeye çalışılan sizler, bakım hizmetinden yararlanan bir arkadşaımızın çalışma isteğini bu kadar kolayca ve cepheden nasıl eleştirebiliyorsunuz? Size düşen, o arkadaşı savunmakken, düştüğünüz duruma bakın... Yazık!
Konuyla ilgili tartışma:
http://www.engelliler.biz/forum/ayr...bakim-hizmeti-ve-bagimsiz-yasam-tartisma.html