umut2135
Rica ederim kardeşim.
Yok yeni değil, ben bu konuda mevzuatı bilmeyenlerle 7 - 8 yıl önce aylar süren bir mücadeleye giriştim.
Şöyle anlatayım :
Vergi indirimim İstanbul Vergi Dairesi'nde kayıtlı, İstanbul'dan emekli olup İzmir'e yerleştim.
İzmir'de emekli çalışan olarak çalışma hayatına devam ettim.
Çalıştığım yer 600 kişinin görev yaptığı büyük ve kurumsal bir firma olduğu halde emekli çalışana vergi indirimini kabul ettiremedim.
İ.K müdürü ile ara ara tartışmalarımız oldu, adam "çok biliyorsan buyur sen otur bu makama" demeye kadar götürdü işi. Çok üstüne düşmedim.
Daha sonra işten atılmayı da göze alarak bu firmada bu işi kökünden çözmeye karar verdim.
Gelir İdaresi Başkanlığı ile yazışmalarda bulundum, durumun net olarak bildirilmesini talep ettim.
Gelen cevapta hem genel olarak emekli çalışanların ücretlerine vergi indirimi uygulanacağı, hem de benim rapor ve vergi indirimi bilgilerim verilerek vergi indirimi uygulanması gerektiği belirtiliyordu.
Ne var ki işi sidik yarışına çeviren İ.K müdürü bunu da kabul etmedi. Gerekçe olarak da "İstanbul Vergi Dairesi beni bağlamaz, benim muhatabım İzmir Vergi Dairesi" dedi.
Eyvallah dedim.
İzmir Vergi Dairesi'ne gittim, vergi indirimi dosyamın İstanbul Vergi Dairesi'nden İzmir Vergi Dairesi'ne transferini talep eden bir dilekçe verdim.
Bir kaç ay sonra dosya transferi gerçekleşti, ondan sonra da çalıştığıma dair belge ile gidip vergi indirimimin işyerine tebliğini istedim.
En sonunda İzmir Vergi Dairesi'nden vergi indirimi yazısı da gelince müdürün kaçacak yeri kalmadı, uygulamaya başladı.
Daha sonra da geriye dönük tam 52 ayın vergi iadesi için işyerinin bağlı olduğu İzmir Hasan Tahsin Vergi Dairesi'ne gerekli belgelerle başvurdum.
2 ay sonra hesaplanan 52 aylık tüm vergi indirimi tutarı başvuruda verdiğim IBAN numarasına yatırıldı.
Akıllarda hiç şüphe kalmamasına için en baştan tüm süreci ve gelişmeleri anlattım.
Bu durumu o tarihte forumda "geriye dönük vergi indirimi" başlığında da paylaşmıştım.