Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmaya devam eden emekli biri çalışma sonunda tazminat alabiliyor mu?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak emekli olduk sgdp ödeyerek çalışmaya başladık ve on sene çalıştık çıkarken tazminat alabiliyomuyuz.birde herhangi bir yerde çalışmadık diyelim emekli maasimiza agi artı olarak ekleniyormu.saygilar

tazminat alabiliyorsunuz diye biliyorum. tabi normal süreç işliyor yani işyerinin sizin iş akdinizi fesih etmesi durumunda kıdem ve ihbar tazminatı varsa yıllık izin paraları v.b. haklarınızı alabiliyorsunuz. bunun dışındaki durumlarda ( 3600 iş günü, iş akdinizi kendiniz fesh eder ya da istifa ederseniz) tazminat alamazsınız diye biliyorum.

Not: verdiğim bilgiler emekli olup çalışan bir iş arkadaşımın işten çıkarılması sürecinde yaşananlar doğrultusunda öğrenmiş olduğum doğruluğu net olmayan bilgilerdir.

Yardımcı olmasını ümit ederim.

İş kanununun kıdem tazminatını düzenleyen maddelerinde emekli ya da değil şeklinde herhangi bir ayrım yoktur,aleyhte bir ibare olmayınca da normal çalışanla aynı şartlara tabi olacaktır bu konuda.
Ancak normal çalışan 15 yıl 3600 günü tamamladığında kendi çıksa dahi tazminatını aldığı halde emekli çalışanın böyle bir lüksü yoktur,zira zaten emeklidir.
Emekli bir çalışan ancak işveren tarafından iş akdi tek taraflı feshedildiğinde kıdem tazminatını alır.

Ben engelli olarak emekli oldum ve bir süre sonra bir kamu kurumunda taşeron bir şirkette çalışmaya başladım.
4a hizmet bilgilerimi kontrol ettiğimde
Toplam Gün Sayısı4.557
Toplam Kazanç42.404,06
[FONT=Helvetica Neue]
Arama :​
[/FONT]

çalıştığım şirket galiba 2010 yılında tüm sigorta kolları primini yanlışlıkla ödeyip iptal etmiş şuandada sgdp falanda ödemiyor galiba.
Acaba kıdem tazminatı amacıyla emekliliğimi iptal edip tüm sigorta kollarına göre çalışıp normal emekliğe hak kazanmak için kalan 450 günü tamamlasam ne gibi olumsuz bir durumla karşılaşabilirim.

Üst Alt