Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmaya devam edersem emekli olunca maaşım düşük mü olur?

Adem71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar 2002 SSK girişim 4600 günüm var %50 engelli raporum var 3.derece vergi indirimim var prim im fazla ama 4 yıl beklemeliymisim benim sorum SSK li çalışmam faydalı mi zararlı mii maaş düşer diyorlar emekli olunca bilgi verirseniz sevinirim

Hayır düşmez. Heray yaklaşık 5 tl artar. Bunu sgk sitesinden ne kadar emekli maaşı alırım linginden görebilirsin. Herayın sonunda baktığında meblağın yaklaşık 5 tl arttığını göreceksin.

@Adem71 (@ozgurmeric74)

Asgari ücretten yatacaksa çalışmanın faydası olmaz. Çok kabaca şöyle diyebilirim:

2000'den önce prim varsa, şimdi asgari ücretli çalışmak maaşı düşürür
2000-2008 arası yoğun prim varsa (öncesinde yoksa yani), o dönemde de şimdi de asgari ücretle çalışılıyorsa, maaşı düşürmese bile bi katkısı olmaz (hemen emekli olunabiliyorsa olmak ve emekli maaşı almak en doğrusu olur. Bu çok çok daha avantajlıdır)

2008'den önce sigortalılık azsa, primin çoğu 2008'den sonra ise, bu durumda ne kadar çok prim olursa maaş o kadar artar. Az prim çok çok daha az emekli maşı demekse, çok prim sadece az maaş demektir! Olası emekli maaşının 1500 tl civarı olması için primin en az 4000 tl'Lerden yatması lazım!

Edindiğim deneyimin bana söylediği bu.

merhaba

benim sgk girişim 1993 emeklilik dilekçesi verdim.dilekçe vermeden önce nisan-eylül ayları içinde her ay düzenli olarak sgk sitesinden ne kadar emekli maaşı alabilirim baktım. her ay 5 tl gibi bir artış görünüyordu.

SSK giriş 2002 ve hep asgari ücret

O zaman 3 sene var dediler onu bekliyelim

OturanBoğa şimdi sizin söyleminiz ile benim sigorta başlangıcım 2001 tarihli ancak sigorta yoğunlu 2008 sonra yaklaşık 1500 gün bağkur ve 3000 gün civarında sigortam mevcut 2008 öncesinide sayarsak 4500 günü geçen pirimim var çalışmaya devam edersem eğer maaşta minikte olsa bi artı olurmu yoksa çalışmaya devam etmem emekli maaşımı olumsuz mu etkiler ?

hocam benım 2130 gün primim var. düz memurum 3.5 yıl öğretmenlikten sonra memurluğa geçtim.malulen emekliliğe başvurucam 10 yılım dolunca. o da 2021 eylülde doluyo prime esas kazancım 2080 lira benım çalışmam da düz memur olarak maaşımı artırır mı azaltır mı 10 yılımı doldurana kadar.

black bishop
Temel kural: emeklilik mümkün olduğu gün emekli olun ve maaşı cebinize koyun. Bundan daha avantajlısı yok.
Evet, 2008'den sonra ne kadar çok prim o kodar "çok" maaş

uoy359
Evet

OturanBoğa OturanBoğa@ hocam azalıyor herhalde de mi? ben orada soruyu sorarken azaltır mı arttırır mı dedim de .ondan şüpheye düştüm biraz .azaltıyor galiba de mi?

Emeklilik hakkında

Arkadaşlar %50 engelliyim vergi indirim raporum 3.derece günüm doldu yasi bekliyorum çalışmam fayda ederim emekli maaşım yükselirsin düşer mi 4240 gün ve 19 yıldan emekli oluyorum benim4475 günüm oldu cevap lütfen

Yani sskli çalışayım mi

Adem71

Şuan 4000 tl ve üzerinden sigortan ödenmiyorsa hergeçen gün zararına olur hemen emekli ol yoksa her ay asgeri ücretten prim ödenmeye devam ederse emekli maaşın 1,5 TL aşağı çekiliyor haberin olsun...

OturanBoğa

Haklısınız ama verdikleri maaş devede kulak ondan sonra iş bulabilcekmiyiz emekli çalışılıyor mu teşekkürler

Emekli maaşı artar yoksa hep düdük mu devam ediyor

Sgk sitesinde hesapladım 883tl ve 44 tl maaş görünüyor bana söylenen 1 veya 2 sene sonra artar yoksa bu parayla geçinmek imkansız asgari ücretin bile altinda

Adem71

Ne kadar erken emekli olursanız o kadar iyi. Emekli maaşı bağlanır, sonra siz sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz.

Üst Alt