Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmayan engelli vergi indirimi için nasıl başvuru yapmalı?

erkan dilaver67

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben 2 sene önce malüliyet için müracaat ettim red cevabı geldi .şuan psikolaji den tedeviyle kısmen düzelen tanılı raporum var ama oran yok.bir gözümde kısmen görmüyor .ve işimden çıkartıldım .benim şimdi nasıl bir yol izlemem gerekir .sakatlık için ne yapmam gerekir 80 doğumlu ve 5200 primim var.

Çalışmıyorken vergi indirimi alamazsınız. 10-15 gün bir yerde çalışıyor görünmeniz gerekiyor. Girişiniz yapıldıktan sonra başvuru yapmalısınız. Başvuru yaptıktan sonra işten çıkabilirsiniz.

rapor için müracaat etsem bu tanıyla yüzde kaç rapor çıkar
psikiyatri = tedeviyle kısmen düzelen
göz = sağ göz tamamen görmüyor
sakatlık yada malüliyet için nasıl bi yol izlemeliyim
şimdiden teşekürler

BÜLENT bey bn şimdi çalışmıyorum rapor alsam mesela % 55 bu raporu işe başladığımda engelli kontenjanıyla girsem belli bi zaman sonra maluliyet veya engelli( vergi indirimi için ) için müracaat etsem bu rapor geçerli olurmu yeni rapormu istenir.

teşkürler ufuk bey .

ben sigortalı işe başlayıp devlet hastanesinden % 52 rapor aldım .vergi indirimi için müracaat ettim inşlh sonuç iyi gelirde.

erkan dilaver67

İnşaallah sonuç gönlünüze göre olur Erkan Bey.

Ortalama 1,5 ay sürebilir.

Rapor özür oran cetveline ve usulüne uygun verilmişse aynen onaylanır, ufak bir düşme olsa bile sonucu etkileyecek kadar olacağını sanmıyorum oranınız sınırda değil nihayetinde. 3.derece vergi indirimi alırsınız çok büyük ihtimalle.

Vergi indirimi için

elimde %52 raporum var vergi indirimi için müracaat ettim .bundan sonrası nasıl ilerler acaba .benden ekstra ne gibi evrak istenir.5200 prim günüm var.bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim .şimdidn teşekkürler

Raporunuz vergi dairesi tarafından maliye merkez sağlık kuruluna gönderilir, orada yapılan değerlendirme sonucu raporunuz %40 ve üzeri olarak onaylandığında verilen orana göre belirlenecek vergi indirimi derecesini hak edersiniz ve işyerinize gelir.

erkan dilaver67

emeklilik için ise 5200 primin yeterli ve eğer işe giriş tarihinin üzerinden 19 yıl geçmiş ise emeklilik dilekçesi verip emekli olabilirsin..%40 ile %60 oranında raporu olanlar 3600 gün primi ve 19 yılı doldurmuş olması gerek..

@pasa_43
Emeklilik şartları sigorta başlangıç tarihine göre farklılık gösterir, sizin yazdığınız gibi standart bir şart yoktur, her yere aynı şeyi yazıyorsunuz.

BÜLENT bey hastanee gtimEKO ve akciğer fonksiyon testi sonuçları istenmiş

akciğer sonuçlarım aynen şöyle
FCV 5,26 2,96 56
FEV1 4,35 2,96 68
FEV/FCV 80,7 100,0 124
PEF 9,84 9,51 97

EKO SONUCUMDA
EF % 50
SEPTUM VE İNFERİOR HİPOKİNEZİ
ANKARAYA GÖNDERDİĞİMİZ RAPORDA ŞU ŞEKİLDE
KARDİYOLOJİ % 30
GÖĞÜS HAST. % 20