Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmayan psikiyatrik hastalar, günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz?

Samarra

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
57
İşe gitmeyen, çalışmayan psikozlu, şizofren vb. arkadaşlar... Disari cikanlar ya da cogunlukla evde vakit gecirenler gunlerini nasil degerlendiriyor? Hobileri olanlar neler yapiyor, eger yazarlarsa hem bana hem de diger arkadaslara yardimci olabilirler. Fikir vermeniz acisindan iyi olur. :) Benim de canım sıkılmaz yapacak bir şey bulursam. :)

Ben bipolarım,11 yıldır, üniversiteden atıldım. Af ile geri geldim. Şu an sadece dersler ile ilgileniyorum. Çok canım sıkılırsa ailemle zeytinliğimize gidiyorum. Bol bol kitap okuyorum. Dil öğrenmeye çalışıyorum, kendi başıma. Yuyu

dreamfail

Bipolarların bilişsel yeteneklerinde pek bir kayıp olmuyor bildiğim kadarıyla. Mezuniyete kadar gelmişsiniz siz. Ne güzel. :) Bizlerde pek mümkün değil bu. Ben psikozluyum. Benim düşünce akışım bile yok şu an. İlaçlardan mı hastalıktan mı yoksa her ikisinden mi bilmiyorum.

İşitsel şizofreni hastasıyım. Baya hafifledi aslında eskiye göre çok iyiyim. 29 yaşıma geldim daha yeni okumadığım açıköğretime tekrar kayıt olmaya karar verdim. bitirip muhasebeci olmak istiyorum.

Skyline

Hayali hedefi olan insan iyidir. Tebrikler. :)
Ben de orgunu bos verdim, kayitlar baslayinca acikogretime yazilacagim, bolum dusunuyorum. :)

Boş boş geçiyor genelde kendime fayda vermeyecek lüzumsuz işler bulup günü geçirmeye bakıyorum, bir işte çalışsam bu kadar yorulmam herhalde...

Ekpss hazirlandim sınava girdim 80.39 genel sıralama 1208.sıralama önlisans atama bekliyorum şizofreni yim bazen kitap okuyorum parayi seviyorum hisse senedi alıyorum memur olmak istiyorum normal çalışarak emekli olmama 7 sene den az bi zaman var hayalim erken yaşta emekli olmak ınsallah ocak takı atama da atanirim

Çalışamayan psikiyatrik engelliler için hayat daha zordur.

Bizler çalışabiliyoruz bizim için bile çok çok zor bu hayat.

Çalışmaktansa emeklilik iyidir sıkıcı olsa bile .

İnsanin hobisi ve kendisini gecindirecek bir geliri varsa iste calismasina gerek yok.
Canı da sıkılmaz. Üzerime hobi atın eeeyy forum uyeleri. :)

sokr@t calismanin ne gibi eksileri var sence?

Ben de bu arada son gunlerde elimden telefon dusmeyecek hale geldim :(

@Yuyu görmek istemediğin insanları görmek , sabah kalkmak zorunda olmak , kılık kıyafete saça sakala dikkat etmek , iş yerinde vaktin bir türlü geçmemesi gibi sayılabilir .

Hic aklima gelmedi. :) Dogrudur.
Çalışamayan kişiler ekonomik açıdan sıkıntı yaşarlar.

"SENİN DURUMUN ÇOK KÖTÜ DEĞİL.
Bİ İŞİN UCUNDAN TUTABİLİRSİN SEN"
Demişti yıllar önce bu lafı duymuştum hastanede.

hayal dünyasında yaşıyorum hayaller ve görmeler

Vazocum, sen de haklisin.
Ozel sektore girmek zor diye dusunuyorum. Ortopedik engelliler tercih ediliyormus daha cok. On yargi. :(

ÇOK ZOR ÖZEL SEKTÖR
GENEDE benim SSK da 7 buçuk yıla yakın sigortam var.

Nazar değmesin.
Özeniyorum sana Vazo kardeşim. Şükret durumuna. :) Sen sanırım hiç olumsuz düşünmüyorsun. Tozpembe. Haklı mıyım? :)

Bende çok zorlanıyorum doğrusu ama sabrediyorum.

EVET OLUMSUZ DÜŞÜNMÜYORUM.

Ben ilaçlar sayesin de çalışabildim bu zamana kadar.

TOPLAM PRİMİM(450 gün askerlik dahil)
SSK + EMEKLİ SANDIĞI + ASKERLİK BORÇ.
=5.755 gün yapıyor.

Ahmet T

430 gün askerlik borçlanmasını ödesem bugün emekli olurum. HAKETTİM YANİ BEN.

ben çalışmak istiyorum bir güç beni engelliyor psikolojik olarak

Kitap okumak, yeni bir dil öğrenmek, örgü veya dikiş öğrenmek olabilir. Ben çalışmadığım dönemde Duolingodan kendi kendime japonca öğreniyordum

Öncesinde yoğun çalışan biriyseniz özellikle günler bitmiyor. İnternette olmasa vakit hiç geçmeyecek.

Alışmaya çalışıyorsunuz.

Bu durumda ailevi sorunlarda yaşabiliyorsunuz.

Özellikle hastalık konusunda ailenizi bilgilendirmeleri gerekiyor.

Hastalığınızı tam olarak anlayamazlarsa nasıl davranacaklarını bilemiyorlar.

Yinede boş kalmak kötü.

Çünkü yaşıtınız olanlar arkadaşlarınız evli ve iş güç sahibi sorumlulukları var size ayıracak vakitleri pek olmuyor olsada 15-20 dk

Yeni bir çevre edinmeniz gerekiyor yada hobi yüzme spor gibi

Tabi bunun içinde belli bir bütçeniz olması gerekiyor.

Çalışmadığınız için bu seçenekler gitmiş oluyor.

Özellikle hastalığa yeni yakalandıysanız ara dönemde atak dönemindeyseniz tekrar koşulllarınıza göre ortam oluşturmadıysanız tamamen eve kapanıyorsunuz.

Zaten ilaçların yan etkisi ve atağın geçmesini beklerken birde bu olumsuzluklar olunca sadece internetten dolanmak oluyor.

Hastalıktan dolayı tüm çevreniz siz istemesenizde otomatik değişiyor hayat bakış açınızda

ÇOK ZOR BİR DURUM alışmak zaman alıyor ama alışamıyorsunuz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Üst Alt