Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmayanlar için vergi indirimine başvurmak mümkün mü?

ergün32

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
herhangi bir işte çalışmıyorum vergi indirimi başvurusunda bulunabilirmiyim.bulunabilirsem prosedürü nedir

her hangi bir işte çalışmayıp ne konuda vergi indirimi talep edeceksiniz?

Çalışanlar için geçerli diye biliyorum..

Ileride çalışırsam zaman kaybı olmasın diye başvuracaktım

ergün32;

siz zekisiniz de devlet sizden daha zeki ama:eek:nerde çalışıyosun diye belge isteyecek.şu durumda bu isteğiniz mantıksız geliyor bana.herhangi bir işte çalışmayıp hangi vergi dairesine hangi gerekçe ile başvurucaksınız merak konusu:confused:işe başladıktan sonra düşünmeniz daha mantıklı bence.

Vergi indirimine başvurmanız için çalışıyor olmanız şart, yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilip başvuru yapabilirsiniz.

erken emeklilik için vergi indirimi almış olduğumuz ilk tarih önemli mi?

Hayır değil, sadece ne kadar erken alırsanız maaşınızda artış sağlar tek avantajı bu olur. Ayrıca -staj değil- tam primden yatırılmış ilk sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önceyse ve SSK'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almanız şart, bu tarihten sonra işe girmişseniz veya bu tarihten önce yada sonra diğer statülerden emekli olacaksanız herhangi bir zamanda vergi indirimi alsanız dahi emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle yeniden vergi indirimi almanız şarttır.

Üst Alt