Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmıyorken emekliliğe müracaat edebilir miyim?

Mertemir

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Size bir sorum olacak. işyerimden vergi indirimi için vergi dairesine başverdum başvurum yüzde 55 olarak oyalandı. fakat şu an başvurduğum işyerinde çalışmıyorum. daha doğrusu şu an işsizim. sgk ya erken emeklilik için başvurabilirmiyim? sene ve prim günüm fazlasıyla yeterli emekli olabilmek için. sgk işyerinden yazılı herhangi bir evrak istiyormu? ben bunu öğrenmek istiyorum. Bilginiz dahilinde ise cevaplarsanız sevinirim. tada bu soruyu forumda cevaplayabilecek kimse varmıdır? teşekkürler.[/FONT]

Mertemir

Merhaba,benim bildigim kadariyla calisiyor olmaniz gerekir.Herhngi tanidik,mahalle esnfi vs konusun,giris yapsinlar,vergisini siz odeyin,sonra cikis yapin..ama yine de gercwkten tam bilen sizi yonlwndirsin,yanlis bilgi vermis.olmayayim..

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mertemir
BoraBalli

Arkadaş vergi dairesinden vergi indirimi aldım diyor doğru anladıysam. Bu durumda emekliliğe başvurmak için sanırım çalışıyor olması gerekmiyor, yanılıyor muyum?

OSAS-HT

bence yaniliyorsunuz,cunku o yaziyla,isveren once calisani.engelli statusune alacak,sonra istifa wdecek ve emeklilik sureci ve islemlwri baslayacak..hatta simdiden iskura gidip,kayit yaptirmali...ama yine de yakin zamanda yapmis olan cevaplarsa daha dogru olur..

teşekkürler bende muallakta kaldım. Benim amacım zaten vergi indirimi almak değil. ben emekli olmak istiyoru. vergi indirimi belgem olduğuna göre sgk nın emekli etmesi lazım değilmi?

bence yaniliyorsunuz,cunku o yaziyla,isveren once calisani.engelli statusune alacak,sonra istifa wdecek ve emeklilik sureci ve islemlwri baslayacak..hatta simdiden iskura gidip,kayit yaptirmali...ama yine de yakin zamanda yapmis olan cevaplarsa daha dogru olur..

bu forumun baska bir bolumunde bana moderator arkadaslardan 1 tanesi asagidaki gibi yazmisti..bende ona istinaden cevap verdim..Ama dedigim gibi kural.ve kanunlar surekli degisiyor..ama zaten vergi indirimiyle erken emekliligin baslica sarti calisiyor olmak..emgelli kadrosuna gecmeden engwlli.erken.emekli olamaz bencw,mantigima gore..

İşyerinden çıkış yapmadan engelli kadrosuna geçmeniz lazım. İşkur kaydı 15-20dk sürüyor. İşten ilişik kestirmeden 1 ay önce yapmanızda fayda var. Böylelikle çıkış yapacağınız ay bordrosunda sizi engelli kadrosundan gösterebilirler.

Eskiden yoktu ama şimdi işkur kaydı olmadan SGK sistemine engelli çalışan bildirimi yapılamıyor.

işveren vergi indirimi aldığım süreçte işten çıkardı. Ben şimdi tekrar mı işe başlamam lazım? bu saçma olur gibi. En iyisi sgk ya gidip öğrenmek sanırım.

@Mertemir

mertemir bey,ben bildigimi yaziyim.size..

isyerinize vwrgi indirim yazniz gekecek,siz iskura kayit yaptiracaksiniz,isyeri sizi engelki kadrosuna alacak,sgkdan emekli.olabilir yazisi alacaksiniz,isyerinden engelli statusunde istifa edip evragi sgjya vereceksiniz..daha sonra size sgk tahsis no verecej,yaklasik 2 ayda da emejli olcaksiniz..tahsis no.aldiktan sonra emekli maasiniz gakiba basliyor,ve tahsis nodan sonra istedigijiz yerde calisma hakkinizda var..
bu benim.bildigim ve takip wdecegim yol..benim vergi undirimi onaylansin,bu.yolu takip wdicem..bu.forumda kucuk hucreli akciger kanseri yazarsaniz,moderator arkadaslar bana da o sekilde bilgi verdi,
selametle

[FONT=sans-serif]cok ters olmus..kanuni hakkinizi da sorgulayin bence..eger o hak yazisi onlara gittiyse ve siz engelli iskura kayitli olduysaniz,belki de cikartilamiyabilirdiniz..bende sonucu merak ettim,cunju bizzde de kapatilma soz konusu,sonucu yazarsaniz sevinirim..en.dogrusu sgk dwdiginiz gibi..
[/FONT]

teşekkürler bilgileriniz için. elbette süreç hakkında bilgi veririm. En doğrusu sgk'ya gitmek gibi

Az önce sgk'yı aradım. dedikleri aynen şu şekilde maliyeden vergi indirimini aldıysanız çalışıyor olup olmammanızın önemi yok. direkt müracaat edip erken emeklilikten yararlanabileceğimi söylediler.

Mertemir

cok guzel o zaman,hayirlisi olsun , sagkikla tadini cikarin emekliligin

teşekküe eerim. darısı hepinizin başına
bu arada,bildiklerim yanlis cikiyor ama,siz sali gunu direk basvurun,madem calismiyorsunuz,hemen maasiniz islesin tahsis no.aldiktan sonra,..malum,hergun kanun vs degisiyor,ne.olur.olmaz..

Bu bilgileriniz üzerine İş-kur web sayfama girip baktım. Açıkçası hiç iş-kur'dan iş aramadım hayatım boyunca, yalnızca nedenini hatırlamadığım bir sebepten, mevcut bulunması için iş kur kaydı açmıştım, ancak o zaman engelli değildim. Verdiğiniz bilgiler üzerine İş kur hesabıma girince, henüz vergi indirim belgem çıkmamış olmasına rağmen, engelli statüsünde göründüğümü ve hastane raporumun bir resminin sisteme yüklenmiş olduğunu gördüm. Yani iş-kur'a önceden kaydınız var ise, engellilik statüsü yüklenmiş olabilir. Kontrol etmenizde fayda var. Hâttâ iş kur kaydınız olup olmadığını da e-devletten girerek kontrol etmenizde fayda var diye düşünüyorum.
Mertemir

Anlaşılan iş-kur diye bir mesele yok. Sevindirici.

İşkur işinide sordum. o sadece engelliğinizi tescil için dedi emeklilik işyle alakası olmadığını söylediler. işkura kayıtta engelli olarak iş bulmak adına imiş. sadece maliyenin vergi indirimini onaylaması yeterli imiş. zaten aldığımız kurul raporu engelli olduğumuzun ispatı sayılıyor

Arkadaşlar merhaba, çok basit bir konu için bir sürü yorum yapılmış, hepsini okumadım. Ben vergi indirimine başvuru yaptıktan sonra işten ayrıldım ve vergi indirimi alır almaz emekliliğe başvuru yaptım. Emekliliğe başvuru yapmak için çalışma gerekmiyor.

Mertemir

Evet 1 Ağustos itibari ile emekliyim. 18 ekimde birikmiş ile maaşımı aldım.

Engel oranınıza gore priminizi ve yılınızı doldurduysanız emekli olabilirsiniz vergi daoresinde basvuruuz varsa ordan size emeklilik vaktiniz geldiğine dair yazı gelmesi gerekiyordu.Gelmediyse sizin ilgilemeniz daha dogrusu tabiki.

sgurkan

Vergi dairesi çalıştıımız süre içerisinde vergi indirimini veriyor diye biliyorum. Emeklilik işyle sgk ilgileniyor. Olayı pek anlayamadım. sgkdan emekli olur yazısını ayrıca vergi dairesinedemi götüreceğiz?

Mertemir

ben geçenlerde araştırmıştım ssk ya gittim bana önce vergi dairesinden yazı alıp geleceksiniz emekliliğiniz gelip gelmediğini ve ne zaman emekliolacağınızı ordan ordan öğrenebilirsiniz dedi.Vergi diaresine sordum sizin süreniz dolunca biz size yazı göndeceğiz dedi ama siz şaun çalışmıyosunuz priminiz dolduysa yaş beklemesde bittiyse emekli olabilirsiniz.Vergi dairesine telefon açın sorun gerekiorsa oaray gidersiniz.

bana dedikleri vergi indirimine başvurduğunuz anda sigortalı olarak çalışıyordunuz sonra ayrıldınız. bu önemli değil. evraklarınız eski işyerinize geliyor. o belgeleri sgk ya götürüp başvurunuzu yapıtorsunuz. gerisini sgk hallediyor.

Mertemir

sonuç itibariyle vergi dairesinden evrak gidiyor ssk ya one göre emekli oluyorsunuz.

vergi dairesine gelen evrak emeklilik için değil vergi indiriminden yararlanabileceğimiz hususunda. tabiki prim ve yıl şartınız uyuyorsaa emeklilik için sgky abaşvuru yapıyoruz.

Malulen emeklilikete gün sayısı 9000 üzerinden hesaplanıyor. vergi indirimi ile erken emeklilikte gün sayısı neye tamamlanıyor bilgisi olan cevap verebilirmi? ben bütün şartları doldurdum 6660 gün sayım ve 22 yıllık sigortalı sürem var. yüzde 60 raporum var .vergi indirimine başverdum cevabı bekliyorum

Üst Alt