Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmıyorum. %70 raporum ve 2300 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

Sakaryali54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar devlet hastanesinden çıkan rapor % 70 idi. SGK gitttim nasıl emekli olabilirim die onlarda bir işte çalışmam gerektiğini ve çalıştığım işyerinden vergi dairesine sevk almamız gerektiğinden bahsetttiler.
Ben onlara çalışamadığımı emekli olmak istediğimi beyan ettim tekrar onlarda bana eğer çalışamazsan vergi dairesinden rapor çıkartılamayacağını ve emekli olabilmek için bile günümün hesaplanamayacağını söylediler.
1990 da ilk işe girişim ve 2012 yılı bu zamana kadarda 2300 iş günüm mevcut askerliğimi son 4 ay kala çürüğe ayırdılar komple tıkandım bi yardımcı olursanız sevinirim.

SGK'daki memurlar başvurunuzu malulen değil erken Yaşlılık emekliliğinden düşünmüş ve vergi indirimi şartı aramış. Oysa siz malulen emeklilik başvurusu yapıyorsunuz...

Maluliyet cetveli'ne göre malul durumda iseniz, malulen emeklilk talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler, eğer maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybınızın olduğuna kanaat getirilirse, hemen malulen emekli edilirsiniz. Sigortalılık süreniz ve prim gününüz yeterli.

Eğer % 70 raporunuza rağmen sgk malul olmadığınızı öne sürerek başvurunuzu reddederse, önde o red kararına itiraz edecek, yine olumsuz olursa, karara karşı dava açacaksınız. Zira kanun malulen emeklilik için % 60'ı arar, sgk'Nın uydurduğu maluliyet cetveli'ni umursamaz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt