Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmıyorum. Vergi indirimi alabilir miyim?

destkop

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar vergi indirimi başvurusu yapcam çalıştım yerden çalıştıma dair yazı istiyorlar. bense işten ayrıldım nasıl yapacam vergi indirimine başvuruyu. yol gösterin arkadaşlar.

Emekliiğin geldimi?
Gelmediyse şimdi vergi ind. almanın bence faydası yok. ilerde alırsın şimdi oranları düşürdüler.
Belki ilerde oranları yükseltirler.
Zalim maliyeci bakan değişir.
Adamlar hastanenin verdiği hipokrat yeminli dr. ların oranlarını kabul etmiyorlar:confused:

hayır emekliliği gelmedi daha 15 yıl filan var. benim hastalığımla abimin hastalığı aynı ona hastanenin aynı raporu onaylamışlar. yüzde 45 ile vergi indiriminden yararlanır deniliyor. 2009 yılında almıştık. banada verirler galiba. çünkü abimin hastalığı ile benim teşhis aynı

Vergi indirimi için çalışıyor olmak şarttır.
Şu mantıkla düşünürsek gerekçe ortaya çıkmaktadır; burada gelir vergisine tabi matrahtan bir kısım muafiyet söz konusu olduğundan bir gelir vergisi tahakkuku olmalıdır.Bunun için de gelir vergisine tabi bir kazanç oluşmalıdır yani çalışıyor olmanız gerekmektedir.
Olmayan gelirin vergisi ve olmayan verginin de indirimi söz konusu olamaz.

Sayın arkadaşım,

Çalışmayan kişinin hangi vergi indirimi olur? Olmayan sürahinin suyu olur mu?

Vergi dediğiniz şey çalışan kişinin kazancından devlete ödediği paydır. Maaş alırken bir kısmını vergi olarak devlete verirsiniz. Devlette sakatlara bu konuda indirim yapmış. Sen 50TL değil, 20 TL vergi öde demiş. E, sizin şimdi zaten maaşınız yok ki vergi kesintiniz veya indiriminiz olsun.

Üst Alt