Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmıyorum. Vergi indirimi için ne yapmalıyım?

semase6

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba 21 yıl 7565 prm günü 3 yıl önce işi bıraktım .emelklililk yaş bekliordum .40 % engel rapru alabilirsem vergi indrrim çn çalışmak gerekior mu raporu alınca ne yapmam gerekir .

Çalışmadan vergi indiriminden yararlanamazsınız. Raporunu aldığınızda bağlı olduğunuz vergi dairesine raporunuz ile başvurabilirsiniz.

Raporu aldıktan sonra emeklilik/ enekli maaşı için vergi indirimi yazısı alabiliyor mutum yani şuan çalışmasam bile.bazıları yazıyı almak için işe gir bir kaç ay çalış diyor

Semase

4a statüsünde sigortalı olacaksınız ve elinizdeki raporla işyerinizin bağlı olduğu defterdarlığa vergi indirimi için başvuracaksınız. Bu başvurudan sonra işten çıkmanızda bir mahsur yok. Yeter ki işyerinize bildirilecek sonucu takip edin. Bu hakkı elde ettikten sonra da günü geldiğinden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

Raporu aldıktan sonra emeklilik/ enekli maaşı için vergi indirimi yazısı alabiliyor mutum yani şuan çalışmasam bile.bazıları yazıyı almak için işe gir bir kaç ay çalış diyor

Vergi indirimi onayı alabilmek için bir yerde aktif olarak çalışıyor görünmeniz lazım. %40 üzeri rapor alırsanız zaten yaşı beklemenize gerek kalmaz. Bir yerde sigortalı görünüp vergi indirimine başvurup sonuç gelir gelmez emekli olabilirsiniz.

Semase
öncelikle raporunuzu alın kısa süreli sigortalı bir işe girin sonra hemen vergi indirimi için başvuru yapın sonra çıkış yapabilirsiniz vergi indirimi olumlu gelirse direk yazıyla sgk ya başvuru yapın emeklilik için

şimdiden bir işe girsem mi acaba ssk yansıması uzun sürerse faydası olur mu

semase6
aynı gün yansır sgk ya merak etmeyin ne zaman isterseniz

verg inndiriminden olmada n başvurabilrmiyim emekllik için .bburdak vergi indirimile maaş daaha mı fazla ollur .cevap veren herkese tşk.

verg inndiriminden olmada n başvurabilrmiyim emekllik için .bburdak vergi indirimile maaş daaha mı fazla ollur .cevap veren herkese tşk.

Emekli maaşından vergi kesilmez. O yüzden bir avantajınız da olmaz. Maaşınız aynı olur.

Engellilik sadece yaş beklemeden emekli olmanızı sağlar.

çok teşekkürler . o zaman raporu alabilirsem emekli oluorum gecici bir işe girp çalışmama vs gerek yok doğrumu anladım

çok teşekkürler . o zaman raporu alabilirsem emekli oluorum gecici bir işe girp çalışmama vs gerek yok doğrumu anladım

Hayır yanlış anlamışsınız... :)

Geçici bir işe girip rapor alacaksınız, raporunuz Vergi Dairesine gönderilecek. Eğer onaylanırsa vergi indirimi alacaksınız.
Vergi indirimi onaylandığında yaşınızı beklemeden hemen emeklilik başvurusu yapıp işten ayrılabilirsiniz.

Bu şekilde yaş beklemeden hemen emekli olursunuz. Vergi indirimi kararı alacağınız maaşla ilgili değil, erken emekli olabilmek için.

Eğer vergi indiriminiz olmazsa yaşı beklemeniz gerekir. Vergi indirimini de sadece çalışırken alabilirsiniz.

Eğer emekliliğinize 3-5 ay varsa uğraşmanıza gerek yok. Ama 2 sene var diyorsanız beklemeyip geçici bir işe girip vergi indirimi için rapor alın.

çok tşk ederim 7 sene var daha yaş için.1 ay çalışssam yeeterli mi . .eski işyeri şartlarımdan emekli olurum herhalde 21 yıl yattı prim ordan .3 yıl önce bıraktım kidem tazm alarak

1 ay çalışssam yeeterli mi .

Rapor almanıza ve vergi dairesinden onay çıkmasına bağlı. 2 ayı da bulabilir. Rapor almanız çok sürmez, 1 hafta-15 gün arası ama Ankara'dan rapor onayı 1 ayı geçebilir. Büyük olasılıkla 2 ay içinde sonuçlanır.

Ancak engeliniz nedir bilmiyorum. En az %40 rapor oranınız olması gerekir.

gazi hast başvurcam oranın hastasıyım .vergi indirim onay verllmeyebilir mi

Raporunuz doğru düzenlenirse onay verilir. Bazen puanı yükseltebilir veya düşürebilirler. Hesap hatası varsa onlar da düzeltilir.

semase6 Sağlık durum bildirir raporu almanız ile vergi indiriminden yararlanamazsınız.
En az %40 Süreli veya süresiz Engelli raporu almanız gerekiyor daha sonra vergi indirimine başvurabilirsiniz.

vergi indirimi için önce e devletten başvuru yaparsanız ve evrakları da aynı gün teslim ederseniz süreç kısalır diye düşünüyorum .benim süreç çok çok kısa sürmüştü.

vergi indirmi engelli emeilik

3 yıl önce prim ve gün tamamlandı .işten ayrılıp yaşı beklemeye başlladım engelim olluştuu rapor i çin başvurdum..vergi indirimi için işe girmek için raporun çıkmasını mı bekleyeyim şimdiden işe grip ssk yatmaya başlasın mı .işe giriş tarihi rapor tarihinden önce olması gerekir mi. sen çalışmıyoor muşsun rapor tarihinde derler mi .

tşk ederim.

semase6
demezler rahat olun raporunuz çıksın işe girer vergi ind alır emekli olursunuz.

OturanBoğa
Merhaba ;
Bu konuyla ilgili kafama takılan bir husus var ve sormak istedim.
Benim ilk vergi indirimi başvurum 4 ay sonra sonuçlanmış ve onay kağıdı işyerine gelmişti.

Çalışmıyor durumunda ki bir kişi bir işyerine giriş yapıp vergi indirimi başvurusunu yaptıktan sonra işten çıkarsa bir sorun olmayacağını belirtmişsiniz anladığım kadarıyla, bu başvuru için problem teşkil etmiyor mu? Yani geçecek 3-4 aylık süreçte hala aktif olarak çalışıp çalışmadığımızın bir önemi yok mu ?

Örneğin başvuruyu kişi işten çıktıktan sonra incelerlerse başvuru iptali gibi bir sorun olabilir mi ?

Bu başvurunun sonuçlanacağı 3-4 aylık süreçte sigortalı bir işyerine bağlı olup olmamak gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum yani

strazyevsk Vergi indirimi almak için aktif olarak çalışıyor olmanız gerekiyor. Vergi indirimi için başvuru yapacağınız zaman çalıştığınız işyerinden bir dilekçe ve işe giriş evrakları yeterlidir. Başvuru sonrası dilekçe verdiğiniz işyerinde ister çalışın ister çalışmayın bu fark etmez. Önemli olan bir işyerinde çalışıyor olmak ve işyeri tarafından kaşeli imzalı işe giriş bildirgesi vermek.

selamlar, ben hali hazırda vergi indirimi almış bir çalışanım ancak emekliliğime daha 5 yıl var. İş yerinden çıkış yaparsam vergi indirimi için nasıl bir yol izlemem gerekecek? Yeni iş yerimde aynı vergi indirimi üzerinden ilerleyebilir miyim? Sıfırdan mevcut raporumla ( süresiz raporum var) vergi indiirmi başvurusu mu yapmam gerekir? Yoksa rapor eski yeni rapor alma gibi bir durum olabilir mi?

hcm vergi indirimi süresi dolmamissa aynen devam eder. Yeni iş yerine raporu ve vergi indirimi belgeni verirsin tamamdır başka bir şey yapmana gerek yok diye biliyorum

vergi indirmi engelli emeilik

merhaba raporum sonuçlandı ama e devlete yansımadı vergi indrimn talebini internetten giremedm o yüzden olabbilir mi .engel oranı 60 . ssk 25.4.2022 yani dün başladı hemen yansımış ssk giriş görülüyor. . vergi indirimi için giriş yapmak istediğmde işyeri vergi no yazınca 'sigortalılık tescil ve hizmet kaydı bulunamadıından işyerinzn bağlı oldugu vergi dairesine bizzat başvuru''n diyor

bilgisi olan arkadaslardan yardım rica ederim.

Sağ ayağına diz protezi taktılar.yuzde kaç rapor alabilirim

merhaba benimde yüzde 51 raporum var fakat vergi indirimi almadım.
bir işe girip mi başvuru yapsam ve çıkış yapsam sorun olurmu sizce

sgk 2004 girişliyim sanırım vergi indrimi şartı var.

Arkadaşlar tarım sigortası yaptırıp aylık sgk ödemenizi yapabilirsiniz. Çalışma durumu söz konusu olmayan bu işlemi yapsın.

merhaba benimde yüzde 51 raporum var fakat vergi indirimi almadım.
bir işe girip mi başvuru yapsam ve çıkış yapsam sorun olurmu sizce

sgk 2004 girişliyim sanırım vergi indrimi şartı var.

Herhangi bir sorun olmayacaktır.En azından bı 10 gün çalışıyor gorunebilirsiniz.Bende o şekilde aldım vergi indirimini.İse giriş gösterdiğim gün vergi dairesine başvuruda bulunmuştum.Vergi indirimi belgesini aldıktan sonra çıkış yapmıştım.

Üst Alt