Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım firma benim için vergi indirim belgesi almış olabilir mi?

erdokuru

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşım selam,

sen bu konuda bilgili gibisin desteğine ihtiyacım var şöyleki?
benim raporum 1996 tarihli ancak 4firma değiştirdiğimden ve adres değişikliiği olduğundan bir türlü eski vergi indirim belgeme (sakatlık indirimi) ulaşamıyorum alınmamış olabilirmi?
firmalar hep büyük firmalar idi aldıklarını düşnüyorumki arkadaşlarımda bu belge mevcut, gitmediğim yer kalmadı yeni başvuru yaptım bu seferde yeni tarihli rapor istiyorular bu konuda desteğini rica ediyorum bana çağrı atsan veya mesaj ben seni ararım yardımcı olabilirsen çok sevinirim

sizin yerinize firmanızın vergi indirim belgesi alması mümkün değil bazı firmalar sizi vergi indirimi almış gibi gösterip bodroya öyle yansıtıyorlar ancak bu geçerli değil siz kendiniz firmadan orda çalıştığınıza dair yazı alarak maliyeye başvurduysanız ve hastaneye heyete girerek vergi indirimi almışssanız sorun yok yani maliyede kaydınız vardır sgkya başvurarak emeklide olabilirsiniz

ustam senle konuşabilirmiyiz?
çağrı asan ben ararım seni
533 501 02 32

saygılar

Mehmet'in yazdığı gibi, çalışma yaşamının bir aşamasında şahsen defterdarlığa gidip rapor almamışsanız, sakatlık indirim hakkınız yok demektir. Bu hak ancak şahsi başvurularla alınabiliyor...

Merhba,

Süreklidir ibareli görme kaybı sebebiyle 1996 tarihli % 45 ranıyla bulunan raporum yerine vergi dairesinin isteği üzerine uzun uğraşlar sonucu tekrar heyete girip yeni tarihli rapor istediler aldım % 44 rapor ankaraya gidiyor oranımı düşürürler mi?

burada hastanede hastayı görerek verdikleri rapor oranına nasıl oluyorda ankara hastayı görmeden rapora müdahale ediyor, umarım oranım düşürülmez aksi halde emekli olamayacağım ve gerekirse mahkemeye başvuracağım bu konuda uzman arkadaşlardan destek rica ediyorum,

dşiğer konu ise eski raporumla vergi inidirim belgesini 2000 li yıllarda almış olabiliirm ama hiçbir yerden ulaşamıyorum belki belgem mvcuttur olup olmadığını nasıl anlarım.
yine 2000 li yıllarda raporumla belediyeleri vs. ücretsiz binebilmek için vergi dairesine gitmiştim raporumu vermiştim ve ücretsiz seyahat kartı almıştım acaba o zaman indirim belgem oluşmuş olabilir mi?

bu konularda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun .saygılar sevgiler

Sadece bir gözdeki görme kaybı için % 44 oran verilmez. Başka bir şey daha eklenmemişse, oran Ankara'dan geri döner...

Daha önce defterdarlığa sakatlık indirimi için başvurmuş olsanız bence bunu daha net olarak anımsardınız. Çünkü bu başvurunun kimlik kartı vs. ile hiç bir ilgisi bulunmuyor. İşyerinden bir yazı alıp diğer evraklarla beraber defterdarlığa başvurmuş olmanız gerekirdi... Ve, eğer o zaman başvuru yapmış ve sakatlık indirim hakkını kazanmışsanız, bugün aynı yere gidip buna dair teyit yazısı alabilirsiniz.

süpersiniz çok teşekkürler bir göz 10/2 diğeri ise 10/6 görüyor umarım Ankara'dan oran düşürülmez, daha önce defterdarlığa gittim ancak sadece otobüs kartı için gitmiştim, yani anlayacağınız zamanında yapmadığımdan şimdi sürünüyorum, ankaradan oran düşürülürse itiraz için mahkemeye başvuracağım anlamadığım 1996 yılında alınan eski raporum neden geçersiz "süreklidir" ibareside mevcut,
burada doktorların gördüğü şeye ankara görmediği halde nasıl müdahale ediyor?

Üst Alt