Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım firma sahte sigorta yapmış bana!? [Hukuk]

SrkNSGR

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
3
Öncelikle Herkese Merhabalar,

2012-2013 yılları arasında bir devlet okulunda hizmetli kadrosunda çalışmıştım (Taşeron Firma), ve bugün o dönemde ödenen sigortanın sahte sigorta olduğunu öğrendim.

Bu konuda ne yapabilirim. Bilgisi olan arkadaşlar bana yol gösterebilirlermi?

Teşekkürler
Herkese iyi Forumlar

1.Sahte sigorta nedir.
2.Bu süre de sigorta girişiniz yapıldı mı?( SGK numarası alındı mı?)

Merhabalar,

1. Sahte sigortayı bende bugün öğrendim tam bir bilgim yok fakat anladığım kadarı ile olmayan sigortayı varmış gibi göstermek tarzında birşey. Anlaşılması için de 4A hizmet dökümünün sol kısmında (S) 4A şeklinde yazıyor. ((S) sahte anlamına geliyormuş).
2. Yine araştırmalarım sonucu anladığım kadarı ile sigorta girişi yapılmış olarak görüntüleniyor E-DEVLET te fakat SGK belirli bir süre sonra görünürlüğünü ve sigortayı iptal ediyormuş ve emeklilik hakkınız (eğer farkedilmeden emekli olmuş iseniz) iptal oluyormuş , SGK size dava açabiliyormuş ve almış olduğunuz ilaç vs. var ise ücretlerini geri talep edebiliyormuş.

Belirttiğim gibi bende tam bir bilgi sahibi değilim ve konu hakkında tam bir bilgi sahibi olabilmek için konuyu açtım.Ne yapabilirim konusunda tecrübesi olan insanların bilgisini almak istiyorum.

Teşekkürler

Daha kesin bilgiyi SGK dan alabilirsiniz fakat sigorta girişiniz yapılıp ödenmediyse o işverenin sorunu

X kişi adına işletme açılır bir adres gösterilir vergi levhası alınır daha sonra bünyesinde çalışan sigortalı işçi gösterir ,işçinin çalışma bildirgeleri heray sgk ya iletilir ,işçinin prim günü sigorta ya kaydolur,işverenin SGK ya olan borcu işçinin sorumluluğu altında deildir ,tabi işveren bu işi art niyetli yaptığı için bu dümen sigorta müffettişlerinin inceleme yapacağı güne kadar sürer..SGK bunun düzmece bir işletme olduğunu anladığı zaman adına prim işlenmiş kişilerin primlerini siler ,sağlık tan faydalanmışsa masrafları geri ister.

Üst Alt